Nya gummistövlar?

image430 image431

Burberry samt Marc by Marc Jacobs 145 euro styck på Netaporter, kanske kan vara något till mellandagsrean?

Halsband

image424image426

Detta supersöta halsband i form av ett äpple från Kenneth Jay Lane kan bli ditt för 110 euro på Netaporter.
Från Ellos kommer den vita jordgubben som kan bli din för det något lägre priset av 129 kr.

Vinterfärger

image395 image396 image397

Dessa tre vackra kuddar i vinterfärger väcker habegär i alla fall hos mig, finns hos återförsäljare över hela landet. Glöm inte att fortsätta tävla om DVDn!

Maia gillar nya mattan!

image382

Nya mattan kom idag, från Ellos. Inte världens bästa kvalitet kanske men när man har hundar är inte mattorna det man investerar mest i precis, det kommer förmodligen inte att dröja länge innan någon kräks på den ändå...
Ganska häftig färg dock, fast den är mer vinröd i verkligheten. Mjuk och skön tyckte i alla fall Maia som parkerade sig på den direkt.

Ny tävling! Vinn Amelie från Montmartre på DVD!

image376

Nu är det dags för en ny tävling! Kryp upp i soffan i höstmörkret och titta på underbara Audrey Tatou i Amelie från Montmartre och dröm om underbara Paris!  Allt du behöver göra för att vinna en DVD med filmen är att gå in under kategorin Film & Böcker och tipsa om din favoritfilm, bok eller tv-serie.
Lämna kommentaren på valfritt inlägg under den kategorin! En vinnare kommer att dras på fredag em! Vinnaren utses genom lottning, en lott per kommentar, som skall vara relevant för tävlingen! Den som tipsar om tävlingen på sin egen blogg kommer att få dubbel vinstchans, skriv i inlägget att du tipsar om tävlingen på bloggen så kollar jag din blogg och avsätter två lotter för dig! Lycka till!

Dagens klädsel

image379

Middag för mig och Anna hos Peter och Camilla på fredagen, jättetrevligt, vi borde göra det varje fredag! Här kommer fredagens klädsel:
Kläderna är är halsduk, top, tights och benvärmare H&M, jeansjacka gammalt fynd från Haléns, kjol Urban Outfitters, mockasiner Minnetonka.

Vinnaren utsedd!

image373
Vinnaren av lipglosset, via lottning, blev Felicia, kolla in hennes blogg på: http://felicciaaa.blogg.se/
Stort grattis till henne! Håll utkik, nya tävlingar kommer snart!

Burberrydröm

image369 image370

Ja det är väl inte första gången dessa guldklimpar syns på bild, men det är ju så snyggt! Varför inte köpa billigare skor och väska och själv dekorera med nitar? Finns på hobbyaffärer. Vill man ha originalen kan man få Burberry Prorsum Knight Studded Bag för den nätta summan av 2235 euro... NK tog in en, men den är nog såld vid det här laget.
Burberry Prorsums Stud Embellished Sandals kostar 780 euro, båda hos Netaporter.

Svenskt Tenn

image371

På Strandvägen 5 i Stockholm ligger anrika Svenskt Tenn, en dröm för inredningsintresserade. De har också en del småsaker, väskor dukar, korrespondenskort o dyl med fantastiska mönster. Servetterna med Josef Franks mönster La PLata kostar 50 kr.
Scarfen med Stockholmsmotiv blir din för 770 kr.

image372

Boktips!

image367

Här kommer ett boktips för dig som vill ge dig i kast med en rafflande historisk deckare så här i höstmörkret!
Den fjärde sanningen av Iain Pears.
Berättelsen utspelar sig bland den lärda eliten och rännstenen i Oxford på 1600-talet. En ung fattig kvinna blir anklagad för mord på Dr Grove. Fyra män får ge sin version av vad som hänt, vilka ger samma historia sedd ut helt olika synvinklar där olika mördare pekas ut. Vem har rätt och vilka har fel? Fantastiskt välskriven, spännande samt en god skildring av 1600-talets England. Är en aning långrandig i början, men ge den en chans, den utvecklar sig till i mitt tycke en av de bästa böcker jag någonsin läst. Blev 1999 prisbelönt av Svenska Deckarakademien som bästa översatta kriminalroman.
Finns både som pocket och inbunden på de flesta bokhandlar samt på nätet.

Dalahästar

image359

Dessa söta saker kan beställas på www.grannas.com , kudden och kassen kostar 84 kr, träskorna 380 kr, väldigt billigt med tanke på att likadana i Stockholm i butik kostar nästan 700kr.

image362 image365
Glöm inte att ni fortfarande kan vara med i tävlingen!

Ellosfynd

image357    image358

Dagens budgettoppar från Josefssons/Ellos 99 kr och 79.50 kr.
Här kommer lite rabattkoder om någon vill handla:
Rabattkod 160701 ger dig 150 kr i rabatt vid köp över 400 kr
Rabattkod 160711 ger dig 300 kr i rabatt vid köp över 900 kr
Rabattkod 160712 ger dig 450 kr i rabatt vid köp över 1350 kr

Net-a-porter

 image354   image355  

Ni vet väl att det är rea på netaporter? Varför inte passa på att köpa ett lyxigt märkesplagg, dessa söta toppar är riktigt prisvärda, 37.50 och 45 euro

Dagens klädsel

image380

Idag hade jag konstvetenskap på universitetet hela dagen, är lite bökigt att pendla, bilen är trasig så det blev till att ta hundarna på promenad kl 6 på morgonen och sedan ta bussen.
Dagens klädsel blev kaninpäls från Hollies, guldtop Kylie for H&M, kjol Urban Outfiters, tights H&M, stövlar Bronx samt väska Chloé Paddington

Myskläder

image341 image342
Beställde ett mysset i velour från H&M idag, hade svår beslutsångest men det blev den blå, vad tycker ni, valde jag rätt eller fel? Glöm inte att vara med i tävlingen längre ner, det är flera dagar kvar, så passa på!

Frågor och svar

I morse skickade jag den här frågan till Fashion way och fick svar bara ett par timmar senare, har ni kollat in den sajten? Klicka på bannern till höger i bloggen ovanför kategorier och bli medlemmar vet jag!

Hej! Skulle vilja köpa Longchamps legend Bag i svart lackat läder, men då den är ganska dyr oroar jag mig för att lacktrenden kommer att ebba ut ganska snart, vad tror du?

Hej Elisabeth,
Lacktrenden började redan förra året, men trenden kommer definitivt hålla i sig under både höst och vinter. I och med att Lonchamps Legend bag har en så klassisk modell tycker jag absolut att det är något att satsa på. Du kommer alltid kunna plocka fram den och piffa upp din outfit med. Överlackera dock inte din outfit utan en eller två lack detaljer räcker.
         

Längtar efter att rida!

image339

Fler än jag som längtar efter att komma ut på en ridtur? Har inte haft häst på flera år nu men just på hösten
saknar man det mest tycker jag.
Bilden är på mig och min gamla pålle som tyvärr inte finns längre.

Budgetkläder

image333    image334    image335

Tre topar från H&M. 90-149 kr styck, ganska lagom pris tycker jag! Snygga till stuprör och platåpumps. Nedan från Ellos 249 kr st för jeans och skor. Glöm inte att vara med i tävlingen, kolla inlägget under!

image336



Tävling, vinn Läppgloss från Burt's Bees!

image331

Nu kan du vinna detta underbara lipgloss från Burt's Bees i smaken Raspberry! Allt du behöver göra är att leta rätt på det inlägg i bloggen som heter Eleven och lämna en kommentar om vilket som är ditt favorit läppglans/läppstift/cerat så kommer jag att lotta ut en vinnare fredagen den 26/10.

Maia den järva!

image328

Gårdagen tillbringades hemma med en granne, en kompis och en del rödvin. Jättetrevligt, kom sent i säng så förmiddagen har varit lite seg. Jag och Brian ryckte till slut upp oss och gick ut i skogen och plockade mängder av svamp. Huset börjar se ut som en svamptorkningsfabrik, vart man är går ligger det svamp och torkar, någon som vill ha torkade trattkantareller?
På vägen hem ställde sig Maia på ormen på bilden, jag fick panik och försökte dra undan henne men hon vägrade och stog kvar tills jag lyckades slita bort henne. Hon tyckte hon var så himla modig som vågade, tur för henne att det var en snäll orm som inte ens väste, den bara vände på huvudet åt henne och tittade lite irriterat. Tror det är en huggis, någon som är expert?

image330

Lillan hittade ett stort ben i skogen som hon åt upp vilket resulterade i två stora spyor senare fast det smakar ändå godare andra gången säger hon...

image329

Marie har snott mina skor!

image327

Visst var hon snygg i nya frisyren?! Satt hela tiden och tyckte hon hade så snygga skor och sedan såg jag att det var de underbara rutiga med inbyggd platå jag bloggat om tidigare, som var med i Klick förra veckan. Måste ta reda på var man kan köpa dem, fortfarande ingen som vet?

Vinnaren av tävlingen!

Den lyckliga vinnaren av miniprodukterna från Mario Badescu blev efter lottning Mimzanstar, grattis!
Kolla in hennes blogg, länk finns till höger under kategorierna!

Lite skryt...

image324 image326

Ibland ligger man i tiden! Kirstens klänning i rött som jag lade upp en bild på för några dagar sedan var i Aftonbladets fredagsbilaga idag, tillsammans med en bild av supersnygga Kimberly Stewart. Påminner om inlägget under med kjolen och topen va? Jag är så inne... Glöm inte tävlingen som slutar i em!

Vad tror ni om den här?

image322  image323

Såg den här på Haléns, vad tror ni om den svarta ballongkjolen och en röd top från Miu Miu på julfesten? Topen kostar bara 590 euro så det är ju lätt fixat... har ni kollat in Ebbas blogg idag, översta inlägget är bra, lite tragikomiskt.
Glöm inte tävlingen som pågår, imorgon kl 17.00 tänkte jag dra vinnaren!

TÄVLING

image319 image320 image321

Nu lottar jag ut prover från kändismärket Mario Badescu!

1 st Seaweed Cleansing Lotion
1 st Seaweed Cleansing Soap
1 st Olive Eye Cream

Står inte hur många ml de innnehåller på förpackningarna men jag uppskattar det till mellan 5-10 ml per burk.
Detta märke används av b la Kate Moss, Mischa Barton och Helena Christenssen.
Leta upp inlägget i bloggen som heter Gummistövlar och rösta på vilket av de tre alternativen som passar bäst till stövlarna.
OBS! Lämna din kommentar under det inlägget om du vill vara med i tävlingen!
På fredag em lottar jag fram det bidrag som vinner!
Lycka till!

Vilken är snyggast?

image317 image318

Vilken skulle ni välja av dessa, Mulberry Bayswater eller Chloé Edith?

Duvor och världens sötaste granne?

image316

Lite oväntat när man går förbi en bod och det sitter en liten flock med brevduvor där! En av våra grannars små hobbies.

image315

Har ni sett något sötare? En av grannarnas två sötnosar, tyvärr lite för vilda för att få båda på bild samtidigt. Idag har jag och Lina ägnat oss åt det gamla vanliga, hundpromenad och svampplockning, kom hem med galet mycket svamp, snart får vi öppna en svampaffär!

Dagens traderafynd!

image314

Idag damp denna söta lilla väska ner i brevlådan, gullig pytteliten festväska av mocka med mässingsdetaljer. Vet inte när jag ska använda den, men det blir nog tillfälle förr eller senare.

Ny matta

image312

Om inte Ellos hemsida hade legat nere just nu hade jag redan beställt den här mörkröda ryamattan som jag tror kommer att passa hur bra som helst i vardagsrummet! Vi tänkte kanske måla golvet mörkbrunt så jag ville ha en matta som passar till det. Får väl hoppas att den är av hygglig kvalitet, sista Ellosbeställningen åkte rakt in på posten igen, tunt, sladdrigt och dålig kvalitet, men hoppet är ju det sista som överger en...
Vad tycker ni, passar den eller inte?

image313

Söndagens svampskörd och mystiska hus

image309

Brian och jag var ute och plockade svamp på söndagen, en ständigt återkommande aktivitet, kanske lite medelålders men otroligt roligt, särskilt när man hittar en massa svamp vilket vi gjorde. Mitt i skogen går en väg upp till ett inhägnat hus med kameraövervakning som jag råkade hitta. Skumt. Kändes lite som att man vandrade rakt in i "Lost". När jag tagit en bild kändes det som att det när som helst skulle komma någon efter mig för att jag upptäckt något hemligt och var tvungen att tystas. Jag vet, har sett för mycket filmer och läst för många dåliga böcker, men lite skumt var det väl ändå?

image311

Lördagens festklädsel

image307

Lördagskvällen tillbringade vi på Värmdö på Sörens femtioårsfest, jättefint hus med charmig trädgård, jättegod mat, mängder av trevliga människor, kort sagt en väldigt lyckad fest. För några dagar sedan ville jag ju att ni skulle hjälpa mig att välja vilka kläder jag skulle ha på mig, tack för alla kommentarer, men i sista sekunden blev det dock en helt annan outfit än de tidigare alternativen. Det blev a-linjeformad klänning, lackskor och vintagekuvertväska samt Lois Vuittonscarf. Det var nog ganska klokt så här i efterhand, det var en väldigt avspänd fest och jag var galet överklädd ändå, fast jag tog en lite enklare variant av festklädsel än vad som var tänkt från början.

image308

Daniel äger!

image306

Ja vad ska man säga... Saknar ord för hur fruktansvärt bra Daniel är, det är nästan orättvist att han får vara med, han utklassar ju de andra, ingen har varit så bra sedan Sebastian! Amanda är ju grym också men jag tycker det blev ganska falskt idag. Vad tycker ni?

Kattfredag; party och slagsmål!

image304

Den elaka katten Måns ligger i hundkorgen och värmer upp med lite Pussi Torsk & Sardin, det perfekta försnackset innan han ska ut på byn och bränna på Maja Gräddnos, spöa Murre från Skogstibble och håna Bill och Bull. Är man största katten i byn så är man...
Pelle Svanslös får dispans att hänga med Måns ikväll eftersom han är osams med alla de andra katterna. Vilken kväll de kommer att ha, roligare än matte och husse som sitter hemma och glor på Idol.

image305

Rutiga skor

image303

Någon mer som har sett de rutiga pumpsen i Expressens fredagsbilaga idag? Så snygga med inbyggd platåsula och grymt mönster! Någon som har dem eller vet var de finns att köpa?

Nu är det spännande!

image302

Bara några minuter kvar till Horace Engdahls högtidsstund på Svenska Akademien. Det är alltid lika spännande och högtidligt fast man sällan hört talas om pristagarna innan, eller vad tycker ni? Roligt när Sverige är i blickpunkten för en gångs skull också. Som vanligt ligger Philip Roth och Joyce Carol Oates högt upp på vadslagningslistorna, vilket får mig att tro att de inte kommer att få priset. Horace Engdahl sköter uppgiften med den äran, hans svenska, engelska, franska, tyska och ryska är fläckfri till skillnad från de något pinsamma utdelningarna på Kungliga vetenskaps akademien. Spännande, snart får vi se...
Jag såg någon gång i ett tvprogram frågan ställas om vem man skulle vilja äta middag med om man fick välja en intressant person och tänkte direkt att jag skulle vilja träffa Horace Engdahl, så Horace, om du läser det här, vill du äta middag med mig?!

Gummistövlar

image289image290

Åh vad jag vill ha dessa gummistövlar från Viking. Finns i svart eller brunt med rutigt jättefint foder inuti. Dessa finns hos www.have2have.se för 498 kr. Perfekta på landet med en cool lite Engelska landsbygden inspirerad klädsel till, på stan med söt kjol och tjock halsduk, eller Kate Moss på Glastonburyfestivalen stilen, variationsrikedomen är oändlig. Just nu är jag sugen på grå och smutsrosa gullig klädsel till, typ grå tights och kjol, rosa tjocktröja och halsduk och en fin grå kappa.Vad tycker ni?

image291image292image301

Boktips

image288

Så här i nobeltider, 3 timmar före tillkännagivandet av 2007 års pristagare, känns Orhan Pamuk, 2006 års nobelpristagare i litteratur aktuell.
Den svarta boken handlar om den unge Galip som en dag kommer hem för att upptäcka att hans vackra fru Rüia är försvunnen, vilket leder till ett desperat sökande efter henne längs gatorna i Istanbul. En fantastisk roman om olycklig kärlek samt spännande stadsskildring i detektivstil.
Romanen påminner något om Dostojevskijs Idioten.

Armband att dö för!

image287

Dessa superfina armlänkar från A V MAx finns på kyssjohanna för 375 kr st vilket kanske inte är superbilligt men betydligt billigare än Hermés som kostar mellan 3500-5500 st och ser ungefär likadana ut. Vet inte riktigt vilket jag ska välja, vill ha alla, men det lutar åt det understa, vad tycker ni?

Hemsidan

image285

Kommer du inte på något att laga till middag? Gå in på min hemsida och prova något recept, säg sedan hur det gick! Där finns förutom mat, bakrecept, jättegod chailatte, bilder, svampguide, trädgårdstips och annat. Uppdateras dagligen!
www.stenvreten.se

Dagens budgettips

image284

Försvarets hudsalva 16 kr på apoteket, superbra och löjligt billigt, nästan för bra för att vara sant! Har en svag vaniljsmak och är perfekt för höstnariga läppar! Sist jag var i Paris såldes de på coola livsstilsvaruhuset Colette.

Bloggtoppen

image283

Maia är nöjd med mattes blogg!
Tack snälla alla ni som gillar min blogg, jag klättrar långsamt men säkert på bloggtoppen tack vare er! Vill ni inte bli kompisar på Facebook också? Sök på min mailadress [email protected] så ses vi där!

Parfymtips

image282

Fler än jag som älskar parfymen Intimately Beckham? Nu går den dessutom att hitta jättebilligt både i butiker och på nätet. Har inte provat den nya kvällsdoften, någon som har?

Vad finns i necessären?

image280

Här är min lilla necessär som jag har i handväskan att förvara det nödvändigaste i. Necessär Longchamp minsta modellen, ca 250 kr NK, present från Lina, ofärgat cerat Elizabet Arden, Minttabletter Altoids, asken köpt i USA, brukar fylla på med andra minttabletter eller tuggummi, läppglans rose från Face stockholm, pincett H&M, läppbalsam Mama Coco's, plåster i form av läppar, Boo Boo Kisses, fickspegel Dior.

Snälla, hjälp mig med mitt val av kläder på lördag, titta längre ner under "Vilken ska jag välja" och kom med din synpunkt!

Världens bästa tv-serie?

image276   image277   image279

Här kommer ett litet tips för dig som känner för att stanna inne och ha ett riktigt tvserie lopp någon dag!
Tusenbröder handlar om Hoffa, Niclas och Hamid som startar en målarfirma tillsammans. När firman får problem tar de till ganska okonventionella metoder för att klara ekonomin. Bankrån blir lösningen. Tusenbröder är så spännande att den tål att sträckses, det bästa med den är manuset, då dialogen låter naturlig och inte teatralisk eller krystad som den tyvärr ibland kan göra i svensk film och TV. Säsong två är osannolikt bra! Serien finns hos discshop för 99 kr st.

Rosa bandet

image275
Har äntligen kommit mig för att köpa rosa bandet, tycker det är väldigt snyggt i år i Lars Wallins tappning. Förra året hade jag rosa bandet på hundarnas halsband eftersom deras gamla mamma hade en juvertumör, dock godartad. Hur som helst tyckte Maia och Lillan efter det att det var viktigt att stödja bröstkancerforskningen, (de fattar ju inte att det handlar om människor och inte hundar) men de tappar ju banden hela tiden så i år blir det nog bara matten som har...

Hundponny

image272

Istället för vanlig pudelklippning som jag tycker är otroligt fult brukar Lina helraka sin pudel Omme. I helgen fick han denna klippning, klassisk frisyr på hästar. Alla tycker det ser fult ut utom jag som tycker det är jättegulligt, vad tycker ni, ska det bort eller vara kvar?

Ansiktsrengöring

image269image271
Här kommer lite hudvårdstips, en budgetvarient samt en lite dyrare produkt. Båda dessa ansiktsrengöringar är tvättcrémer, för den som tycker det känns bra att tvätta ansiktet ibland och inte bara rengöra med tonics och ansiktsvatten. Det finns jättebra tvättcremer, undvik tvål.
Olivas cleansing mousse finns att köpa på apoteket och är en av Isabella Scorupcos hudfavoriter. Moussen rengör effektivt utan att torka ut ansiktet, huden känns matt och rosig efter användning. Ett litet minus är att den inte luktar särskilt gott men den är helt klart mycket bra i förhållande till priset, 59 kr.
Clarins gentle foaming cleanser finns att köpa i varuhus i Clarinsdisken samt på välsorterade parfymerier. Cremén är skonsam men rengör effektivt och huden känns frisk, matt och lugnad efter användning. Denna kräm har antiinflammatoriska egenskaper och passar bra för känslig samt oren hy. Doften är svag, luktar varken gott eller illa. I mitt tycke är detta den bästa tvättcremen som finns, ett litet minus är dock priset på strax under 200 kr.


Dagens traderafynd!

image265

Idag kom min lilla ask och dustbag som jag köpt för en tia på tradera. Vet inte riktigt vad jag ska ha den till, men om jag köper någon begagnad liten Mulberrysak någon gång så har jag ju en ask att lägga den i...
För övrigt finns denna dyrgrip, Mulberry Araline, ute nu på Tradera, går ut idag och är just nu på budet 2000kr. Skulle vilja bjuda men plånboken säger nej men någon av er som läser bloggen kanske vill ha den? Kolla in auktionen i så fall!

image266

Är reklamen barnpornografi?

image264

Måste avbryta min odyssé i ytligheter och oväsentligheter för en liten stund och undra lite över den här skivans reklam. Hard dance mania 11. Titta på flickan på skivomslaget, hon ser inte ut att vara en dag över 12 år gammal men sysslar i tv reklamen med att i utmanande kläder löddra in sin mer eller mindre nakna kompis. Jag har inga invändningar mot vad vuxna människor gör och anser inte att nakenhet och sexualitet är något fult eller har något emot utvik o dyl, folk får göra vad de vill och titta på vilka bilder/filmer de vill så länge de är lagliga, men detta kategoriserar jag som barnpornografi! Är det bara jag som reagerar på detta?
Vill verkligen poängtera att jag aldrig irriterar mig på dylikt annars, har inget emot objektifiering av män och kvinnor, det är marknaden som styr och många vill se snygga lättklädda människor, det är bara de barnsliga ansiktena på modellerna jag upprörs över, använd vuxna modeller när det handlar om vuxna aktiviteter! De där två tjejerna borde vara hemma och leka med sina My little ponies, inte vara sexobjekt åt pedofiler!
Har ni sett tv reklamen? Vad tycker ni, överdriver jag eller håller ni med?

Nya väskbekymmer!

image263image262

Vilken ska jag köpa när jag blir rik? Har länge velat ha Longchamps Legend bag men Emporio Armanis Box bag är en svår konkurrent. Har varit och tittat på båda i butik men jag vet inte riktigt, önskar att man kunde låna hem dem och prova! Vad tycker ni?

Vilken ska jag välja?

image258image259image260

Här är mina för närvarande tre alternativ till 50-årsfesten nästa helg:
Alternativ 1: Klänning Gina Tricot, rosametallicskor Rizzo. Blir det det alternativet kommer jag nog ha en tröja under, känns lite för avklätt nu.
Alternativ 2: Vintageklänning köpt för en tjuga på loppis samt lackskor Skopunkten, kuvertväska vintage. Tantigt sött eller tantigt tantigt?
Alternativ 3: Paljettklänning vintage, present från Brians mamma, lackskor Skopunkten, kuvertväska vintagefynd från tradera. Massor av små paljetter och svarta glaspärlor påsydda som inte syns så bra på bilden.
Snacka om att ha samma posé på alla bilder... Hur som helst, vilken ska jag ha?

Bio och Shopping

image254

I går kväll åkte jag och Lina in och gick på bio, Stardust. Den var väl ok spännande och kul, men ändå lite larvig. Det gick knappast att undvika att de som gjort filmen snott lite här och där från andra filmer i samma gengre. Underhållande men den kommer knappast att bli ett av mina filmtips om man säger så.
I morse stog jag ambitiöst utanför Riksdagsbiblioteket kl 10 för att hämta en bok jag beställt, men de öppnade inte förrän kl 12 så jag fick pallra mig ner på stan och shoppa istället. Jobbigt... Var på NK och klämde lite på min önskeväska från Longchamp, vad tycker ni, ska jag slå till på den när jag blir rik? Tycker jag bär upp den lika bra som Katean faktiskt, eller? Hennes är en storlek större och i lack på bilden provar jag den vanliga läderväskan, fast blir det någon så blir det nog lackväskan.

image255

Tanken var att jag skulle hitta en röd festklännig till 50-årsfesten nästa helg men det visade sig bli lättare sagt än gjort så det blev ett panikinköp från Gina Tricot, bilder kommer! Min vision var den här klänningen som Kirsten Dunst har, men det får bli något annat.

image257



Klädbeställning

image251 image249 image252

Sådär, nu har jag bestämt mig för vad jag ska köpa! Tack för alla tips tidigare, jag skippade klänningen för det känns som att så många redan har den, samt bytte den mönstrade tröjan mot en grå. Var tvungen att slänga in ett par skor också, blir alltid svarta av någon anledning, jag vet, jag är tråkig och traditionell...
Ska på 50-årskalas på lördag, skulle vilja ha en röd klänning till svarta skor och strumpbyxor, gärna i lite fluffig modell som döljer magen, någon som har något tips på var man kan köpa en sådan i Stockholm eller på nätet?

Bloggtoppen.se

Höstpromenad

Lillan leker Robin Hood

image248

Jag ryckte upp mig från kladdkakspsykosen igår och gick ner till grannarna, det var jättetrevligt, men resulterade i en ganska sen start på dagens aktiviteter.

image247

Jag, Lina och Brian gick på promenad i Riddersholm, det var jättefint ute, höstigt och vackert. Jag glömde svampkorgen så det fick bli att ta till hundbajspåsar eftersom vi slog rekord i blodriskefynd.

image246

Vi hittade en gammal husgrund i skogen och träffade på en koflock, så det var på det hela taget en väldigt lyckad promenad.


Kladdkaka

image243

Såg i morse att "Anna Panna" utropade dagen till kladdkaksdag vilket jag tyckte var en bra idé så jag gjorde en och nu, ett halvt kilo kladdkaka senare, känns det inte som en lika bra idé längre... Lina och Brian åt varsin liten bit och jag resten, men det var ju så gott, kunde inte sluta. Så nu sitter man här och jäser och orkar knappt kliva ur soffan. Brian har lagt sig och Lina har dragit över till grannarna men jag orkade inte följa med, börjar ångra mig lite nu, vi får väl se om jag orkar rycka upp mig och gå över också.

Dagens outfit / Dagens klädsel

image242

Idag blev det svart klänning från Ellos, vit tröja H&M, stövlar Bronx. From idag får denna kategori dubbla namn, är inte så förtjust i ordet "Outfit", låter lite töntigt och dessutom bor vi ju i Sverige och borde kunna använda och hitta på egna uttryck istället för att ständigt importera andras, eller vad tycker ni?
Nu måste jag rusa, ska till Riksdagsbiblioteket och låna en bok och sedan försöka hinna med Lina ut hit igen!

Vilken är snyggast?

image231image235image241

Hittat dessa i mitt tycke jättefina kläder på Ellos hemsida, de har verkligen ryckt upp sig tycker jag! Funderar på att beställa 1-2 av de sakerna, vilket/vilka plagg skulle ni ha valt?

Kanelbullens dag!

image229

Idag blir det hårdpluggande igen, så då får man väl unna sig massor av bullar och varm choklad!? Perfekt  dag för att läsa och äta också, dimmigt o höstigt o mysigt.
På min hemsida finns recept på jättegoda kardemummabullar/kanelbullar, prova att baka och kommentera hur det blev! www.stenvreten.se

Kunglig förlovning!

image227

Såg nyss att presskonferensen om Prins Joachims och Marie Cavalliers förlovning offentliggjordes idag! Äntligen blir det ett kungligt bröllop! Fast här i Sverige verkar det dröja... Jag vill inte verka taskig men Vickan o hennes snubbe lär väl gifta sig borgerligt med hästsvans, platta skor o hela baletten, så det blir nog inte så spännande ändå. Tur att Danmark har så snygga och trendiga sessor som man kan trösta sig med, eller vad tycker ni?

Plugghäst

image226

Har, kors i taket osv, pluggat i flera timmar nu, snart klar med andra recensionen av mina fyra avhandlingar om 1600-talet som jag ska göra. Det är allt jag har kvar för att bli färdig med magisterkursen i historia så det känns nästan lite vemodigt! Det händer ca två gånger per år att jag får riktigt pluggflyt istället för att försöka maska undan hela tiden, så det gäller att passa på då!
Bilden ovan är på Linnés plugghäst, en stol han använde som studiestol och kateder, vilken nu återuppstått via ett möbelföretag som tror att det är framtidens melodi inom den svenska formgivningen, ergonomisk och allt.  Historien upprepar sig...

DAGENS OUTFIT

image225

Idag sitter jag hemma och pluggar hela dagen om det går som det är tänkt och jag inte hittar på något annat istället, så det blir inte mycket till dagens outfit att visa upp. Mjukisbyxor o t-shirt känns inte så spännande.
Därför får det bli en bild från i somras när jag arbetade som flygvärdinna. Sjukt tråkigt jobb att servera mat o sprit, men snygg uniform!

Traderafynd!

Här kommer ett par tips på fina saker som är ute på tradera nu, en något billigare och en lite dyrare vara:

image220
Vintage Diorplånbok, går ut 5:e Oktober, nuvarande bud 205 kr

image222
Hermesscarf, vintage med kartong, går ut 6:e Oktober, nuvarande bud 801 kr
Vad tycker ni om mina nya färger på bloggen förresten, bättre eller sämre?

Hårvårdsprodukter, recension

image217 image219

Här är mina nya favoriter i shampo och balsamväg! Toni&Guys color rescuer. Jag har beställt dem från utmärkta nätshopen www.eleven.se men de finns också på Toni & Guys salonger.
Schampot känns ganska behandlande, det är nästan så att man inte behöver balsam efter att ha använt det om man inte som jag har tovigt och torrt hår. Håret blir mjukt , lent och silkigt av båda produkterna.
Balsamet som har en mjuk och lyxig konsistens, lite som en blandning av gelé och kroppsmör, har små glittriga flarn i och luktar lite mer än schampot som knappt har någon doft alls.
Det enda negativa med dessa produkter är att de lämnar håret så mjukt och silkigt att det är svårare att styla det. Jag skulle samma kväll som jag använt dem locka håret och det krävdes mycket hårspray för att inte lockarna skulle rakna direkt. Annars är det det bästa jag provat på länge och jag är på ständig jakt efter bra shampo och balsam.




src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

Boktips!

image215

Veckans bok från Expressen är Hjalmar Söderbergs Doktor Glas, en fantastisk bok om Doktorn som förälskar sig i den vackra Helga, gift med den motbjudande Pastor Gregorius. Spännande intrig, dramatiskt triangeldrama och en skildring av det tidiga 1900-talets Stockholm.

image216

År 2004 kom Bengt Ohlsson ut med Gregorius, en fristående fortsättning på Doktor Glas där historien berättas genom Pastor Gregorius, också han djupt förälskad i Helga. Här framstår Gregorius i en helt annan dager än den ondskefulle gamle präst han beskrivs som i Doktor Glas. Boken beskriver Gregorius sista sommar, hans känslor, ångest och osäkerhet när fruns otrohet avslöjas.

Spelsugen

image211

Nu när det börjar bli höst kan man ju alltid roa sig med att spela spel. Egentligen hatar jag spel, är världens sämsta förlorare även om jag övat upp mig så det inte märks så mycket. Finns inget pinsammare än dåliga förlorare som börjar gapa, skrika och komma med undanflykter när de förlorar, därför försöker jag visa god min i elakt spel så att säga.
Därför gillar jag att spela kunskapsspel som Trivial Pursuit som jag fullständigt krossar i, då är det kul med spel, när man vinner... Senaste gångerna har jag knäckt så hårt att jag börjar undra om jag kanske är världens mest allmänbildade människa!? Sa jag att jag är en dålig vinnare också, skrytsam och självgod?
Här en bild från senaste TP- rundan, jag superglad och i vinnarrus, det går bra nu... Verkar gå bra för sambon också eller så skrattar han åt något enfaldigt jag nyss sagt! Den där bruna lilla saken jag har i handen är inte där, ni bara inbillar er det!

Rackarungar

image209

Haft en riktigt seg dag, som vanligt inte kommit igång med pluggandet. Håller på att hitta en ny fodervärd till min Connemaraponny så innan det är löst kommer man sig inte riktigt för med något annat. (Dagens sämsta ursäkt för att slippa plugga, jag vet). Verkar ha hittat en bra tjej nu iaf.
Har gjort pizza till middag, lämnade den på köksbordet en liten stund och när jag kom ut var halva pizzan tömd på salami och ost. Lillan som vanligt fast hon skyllde ifrån sig på Maia. Pekade med den lilla tassen på Maia och sa; det var hon, det var hon! Tjuv- och lögnaktig är hon den lilla. Hon löper, så det var det där med att ha mens som gjorde henne så himla sugen sa hon sedan, när hon hade glömt att det var Maia som gjorde det...
Här kommer en bild på den lilla söta flygande köttbullen som kanske ska flytta till Örebro i helgen. 25 år gammal och fräschare än jag!

image210



RSS 2.0
Bloggtoppen.se