Dagens outfit

image207

I går var vi på pubkväll på bygdegården, herregud vad provinsiellt det låter, men det var ganska trevligt faktiskt. Kände rätt många som var där vilket kanske säger sig självt när man bor i en liten by!
Outfiten blev jeans från Millers, stövlar Bronx, skepparkavaj loppisfynd från Spillersbodaloppisen samt scarf från Louis Vuitton. Synd att det ska vara så svårt att få till en bra bild bara. Jaja man får ta vad man får.
Jag överväger att fixa hakan lite, har haft dubbelhaka jämt, även när jag hade storlek 34/36 och nu börjar jag att ha sett nog av den. Gissa varför jag måste klippa av huvudet på så många bilder, fast jag alltid har tungan i gommen för att den inte ska synas, därav den något ansträngda minen på bilder, jag är oftast halvkvävd av "hakupphållning"! Någon som vet en bra klinik, finns ju hur många som helst, svårt att välja. Måste iofs spara i något decennium först så jag har ju tid på mig att hitta en bra klinik... Kom gärna med tips på hur man blir av med eländet!

Vad finns i handväskan?

image203

Här kommer lite tips på saker att fylla väskan med! Väska Chloe Paddington, väsksmycke H&M, Glasögon Gucci, Liten necessär med läppglans och andra nödvändigheter, Longchamps, (Present från Lina, mer sådana presenter tack!) solglasögon D & G Dolce & Gabbana, (har haft dem i två år och älskar dem så de var värda sitt ganska höga pris) plånbok DKNY, halsband svarta glaspärlor vintage, (present från brians mamma, gärna mer sådana presenter också) tuggummi från rolig affär i Västerås, borste H&M.

Frukost och promenad

image201

Snart dags för långpromenad med hundarna, perfekt väder för det idag, mulet och regnigt, mm mysigt! Älskar hösten. Observera att jag inte är spydig utan menar det! Ikväll ska vi ut och stuffa på bygdegårdens pubkväll, får se hur det blir... Lillan tyckte inte att frukosten bestående av hundmat var så god, men exotic snacks var däremot ganska gott! Tur att mina djur alltid är så väluppfostrade!

image202

Väskbekymmer


image200image197image196

Någon gång när jag får råd, (kanske när jag pluggat lite mer så jag får studiemedel) ska jag köpa en ny väska. Har varit helt inne på Longchamps Legend bag, men nu har den fått konkurrens av två Marcväskor. Hjälp mig att välja! Det lutar nog fortfarande åt Longchamps ändå, är mer gediget än Marc Jacobs underkollektion som dessutom är tillverkad i China, vilket jag tycker drar ner lite på lyxkänslan. Kolla in bilderna i alla fall och kommenterra vilken ni tycker bäst om, eller om ni tycker de är fula allihop!

Dagens hundoutfit!

image190

Omme på eftermiddagspromenad, man måste ju göra något annat än att se på Hillmanfilmer hela tiden... 4 av 5 är nu avverkade!
Två långa hundpromenader idag alla hundar är som döda istället för sina vanliga dampiga jag, så skönt! Omme tar slappandet i soffan till nya nivåer, här med matte Lina.

image191



DAGENS OUTFIT

image187

Lina och Jag som har Hillmanrace idag, (se filmtips under) var tvugna att sträcka på benen lite grann så vi gick en hundpromenad på vilken jag hade denna outfit. Jacka barbour, kjol Urban Outfitters, stickade strumpor present från Brian, stövlar tretorn.
Jag funderar på att ha en maskerad någon gång i november ev. med Hillmantema eller liknande typ 40-50-60- talsglamour. Någon som har något anna förslag? Kommentera gärna!
Jag har placerat min blogg i
Norrtälje
på bloggkartan.se

Filmtips!

image184

Idag kom filmboxen jag tänkt beställa i evigheter och tillslut faktiskt beställde istället för att bara tänka på det, Arne Mattsons Hillmanklassiker! I boxen ingår Damen i Svart, Mannekäng i Rött, Ryttare i Blått, Vita frun samt den Gula bilen. Har sett filmerna flera gånger men de tål att ses hur många gånger som helst! Annalisa Ericson, Karl-Arne Holmsten, Anita Björk mfl, kan det bli bättre? Roliga och spännande med fantastiska kläder, interiörer och design. Boxen finns på discshop.se för 349kr med leverans dagen efter beställning om någon skulle vara intresserad. Idag har jag och Lina tittat på de två första, minst en till ska avklaras under kvällen är det tänkt!

Svampbok

image183

Ett av gårdagens bokfynd, ett absolut måste, dvs en svampbok! Nu trappas svampplockningen upp ytterligare, från trattkantreller och Karl Johan till att bli svampkännare!

DAGENS OUTFIT

image182

Dagen har sedvanligt använts till seriös svampplockning, jag och Lina har gått land och rike runt, vilket resulterat i massor av Karl Johan och trattkantareller. Hundarna blev helt slut, Lillan sa vänta bara tills husse kommer hem, han kommer inte bli glad över att höra hur ni plågar oss... Hon tycker långa promenader är djurplågeri, husse fattar att man ska softa framför tvn, det är det som gör livet värt att leva!
Sedan åkte vi in till Norrtälje och köpte födelsedagspresenter till Linas pappa Sverker som vi ska på middag hos ikväll. Det blev två böcker. Själv länsade jag pockethyllan, boktips kommer med andra ord snart!
Dagens outfit blev jeans från Millers, skor skopunkten, top Gina Tricot.
Hundarna fick följa med hem till Sverker och kompisen Omme, pudel. De tyckte det var jättekul att få åka hem till en kompis på kalas! Middagen var supertrevlig, Lina gjorde skaldjurspasta och så drack vi Champagne!

Becks

image181

Såg precis "dokumentären" om Poshs flytt till LA, vilken skrattfest! Jag skrattade absolut med Victoria, inte åt henne! Jag hade aldrig trott att hon var så rolig!
Det kändes som hela programmet var gjort lite med glimten i ögat, hon är nog smartare än man tror, eller vad tror ni? Kul att Perez Hilton blev så generad!
Har hört sägas att Intimately Beckham parfymerna floppat i USA, själv älskar jag både herr och damdoften! Brukar inte gilla när kändisar sätter sitt namn på produkter, känns falskt, men när jag jobbade som flygvärdinna nosade jag mig igenom massor av dofter för att kunna ge kunderna råd, och då upptäckte jag Beckhams som faktiskt är min absoluta favoritparfym genom tiderna! Dessutom kan man skrapa bort etiketten så har man bara den superfina flaskan utan kändisetikett.

DAGENS OUTFIT

image180


Idag har vi varit lite duktiga, jag har bakat kubbar, rensat blomsterlandet och planterat tulpanlökar, gud vad det kommer att prunka i vår om allt går som jag har tänkt! Brian har satt in vår nya ytterdörr, blev tokfint, bilder kommer!
Nu ska vi iväg på försenad födelsedagsmiddag för Brian hos mamma o pappa, dagens outfit blev svart kjol från urban outfitters, lackskor skopunkten, tights och kavaj H&M, top Nivå, kuvertväska vintagefynd från tradera. Synd att allt bara ser ut som en svart klump bara, inte ens mitt hår syns mot allt det mörka. Nu börjar det bli lite bråttom,
so long!

http://bloggkartan.se/registrera/16775/norrtaelje/

Boktips

image179

Har precis läst Jonas Hassen Khemiris bok Ett öga rött. Är förmodligen sist i Sverige med att göra det, men vill ändå tipsa om denna fantastiska bok om nu någon skulle ha missat den. Tragikomisk historia om Halim, "tankesultanen", som är en ensam ung kille under identitetskris. Även om boken tidvis är sorglig finns dock partier som är vansinnigt roliga, inget att läsa på tunnelbanan om man skäms för att börja skratta hysteriskt bland folk... Läs den! Kommentera gärna vad ni tycker om boken!

Svampplockning

Nu har jag och Lina varit ute på en lång promenad med hundarna, och kors i taket, vi hittade svamp! Karl-Johan, Kantareller, Smörsopp, Champinjoner och Blodriska! Mums, crepés eller svamptoast till middag!

image174

Här kommer en bild på Linas vovve Omme samt dagens svampfångst!

image176image177

DAGENS OUTFIT

image172

Dagens outfit blev grå byxor från Nivå, svart top i crepe från H&M, Chloé paddingtonväska, stövletter Ellos och kavaj med pälskant från Spillersbodas årliga loppis som jag köpte för en tjuga.

Har varit i skolan hela dagen, konstvetenskap andra terminen. Var en jättebra föreläsning, ofta sitter man och nickar till lite men idag var det kul, svensk 1800-talskonst och jättebra föreläsare. Otroligt jobbigt bara med alla dessa kulturpretton som ska förpesta tillvaron för alla andra med deras i eget tycke smarta kommentarer.
Idag föreslog en av studenterna att avbildning i konsten av asagudar skulle kunnat vara en av de saker som ledde fram till nazismen. Hallå?! Då är väl den klassiska grekiska mytologin också en del i uppkomsten av nazismen eller? Tack och lov var inte läraren inne på det spåret så han blev avsnoppad.
(Kulturprettot alltså).
När jag kom hem hade min kuvertväska, ytterligare ett traderafynd, kommit. Den var superfin!

DAGENS OUTFIT

image170

Om Mette Marit  får stå för  dagens outfit i  galablåseklassen så får Kate stå för dagens street outfit!  Alltid lika snygg, fattar inte hur hon lyckas!  Skönt att hon gjort sig av med äckliga Pete dock, han var inte direkt den bästa acessoar man sett henne med!

Dagens kungliga outfit!

image169

Norska kronprinsessan Mette Marit brukar inte precis få till det så ofta men när hon väl gör det så blir det väldigt bra! Idag får hon stå för dagens outfit!

Traderafynd!

image167

Igår kom äntligen mitt senaste traderafynd, ett paraply från Burberry fragrance. Supersnyggt med de klassiska rutorna fast i rött istället för beige. Nu behövs det bara lite regn också, så jag får tillfälle att använda det!

Istället för att koncentrera mig på mina studier tog jag en shoppingsväng i Norrtälje och hittade ett par supersnygga grå byxor och svart top på Nivå, samt en supersnygg svart top till på H&M! Köpte ett par svarta baströjor på H&M också, ett linne och en långärmad tröja att ha under andra kläder när det blir lite kallare. Är så fint med en mörk långärmad tröja under tex en klänning eller lite bylsig kortärmad top!
Morgondagens outfit till skolan blir nog de nya byxorna och en av toparna. Håll utkik!
Nu ska jag ut och pyssla lite i trädgården sedan MÅSTE jag plugga lite!

DAGENS OUTFIT

image166

Dagens Outfit står återigen Kimberly Stewart för. Helt makalöst hur hon alltid lyckas vara snyggast på tillställning efter tillställning! Såg på riksdagens öppnande idag, pampig kortege som vanligt, Vickan var riktigt snygg för en gångs skull, bara hon inte har den hemska hästsvansen är hon ju jättesöt, eller vad tycker ni? Idag hade hon en svart snäv dräkt, svarta pumps och en liten hatt eller vad det nu heter när det är mer som en liten blombukett än hatt. Ska försöka hitta en bild att lägga upp!

Boktips!

image165

Nu har en ny bok kommit ut i Expressens bokserie, Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga. Varför inte passa på att starta en bokcirkel och läsa alla böcker som kommer ut i serien! Alla klassiker är värda att läsas och det finns flera fantastiska svenska klassiska författare som vi borde vara stolta över och läsa minst en gång i våra liv!

DAGENS OUTFIT

image162

Dagens Outfit får söta Kate Middleton stå för, även om hon inte är någon prinsessa än så är hon och danska Mary mina prinsessfavoriter!
För övrigt jobbar jag på som en galning med hemsidan, köket ser ut som ett slagfält efter allt provlagande för recepten! Kolla in www.stenvreten.se om du gillar mat och trädgård!
Smet iväg en sväng och kollade på Viktors jättegädda som han drog upp igår och sedan var vi ute och letade svamp, det gick som vanligt inget vidare!



Gädda

image163

Viktor tog en liten sväng med båten och fick två gäddor på två kast, tur eller skicklighet? Lite av varje kanske...

Perez Hilton och Cokate

Någon mer än jag som älskar Perez Hiltons blogg? Finns länk till hans blogg på menyn till höger! Ibland lite väl elakt men oftast bara roligt. Här kommer ett par galet roliga inlägg om Kate Moss!

I Glasskiosken:

image160

Yes, Kate Moss is coming out with her own fragrance, "Smells like crack"

image161

Mobilsmycken

image158

Dessa supersöta små krokodiler till mobilsmycken har jag fått via min frisör som har en kund som gör dem. Så fina, vet inte vilken jag ska behålla till min mobil och vilka jag ska ge bort bara. Vad tycker ni? Om någon är intresserad så kostar de 40 kr och jag kan be min frisör att beställa i valfri färg! Tjejen som gör dem kommer att vara på smyckesmarknaden på Street i Hornstull den 22-23 September. Passa på att kolla in dem då!

DAGENS OUTFIT

image154image155

Idag har vi varit runt på lite loppisar i trakten. Det resulterade i en hatt och en stor, varm sjal för sammanlagt 30 kr på Vreta handels loppis, tycker jag var ett fynd. Vovvarna fick gå på Granngården och välja ut varsitt ben och grisöra, medan vi människor köpte tulpanlökar.
Dagens outfit blev nya loppissjalen, 2år gamla gubbyxor samt stickad tröja från H&M, lackskor skopunkten.

Någon mer än jag som sett Ebbas modemiss på bloggen, när hon som dagens outfit har en Choose Life tröja, vilket är en antiabortslogan, på sig? Undrar om hon är abortmotståndare eller om hon bara inte fattade vad uttrycket innebär, vad tror ni?

Här kommer en liten bild på hatten också, får se om jag vågar ha den påmig på stan någon dag!

image157


Dagens Outfit

image151

Gud vilken snygg klädsel! Såg den här bilden på Stockholm Street Style, inte bara snygga kläder på snygg tjej utan otroligt snygg posé! Varför ser man aldrig så där supermodellaktig ut själv på bild?

Promenad på Djurgården

image142

Åh tänk om alla eftermiddagar och kvällar kunde vara så här... Promenera med en kompis på djurgården i septembersolen, dricka vin, åka djurgårdsfärjan osv. Här kommer lite bilder från gårdagens lilla utflykt!

image148image149



Här är jag och Eva, på väg till museibutiken där jag shoppade lite småsaker, jättesöta servetter, goda gammaldags violpastiller och en pelargon.

image144

Efter Waldemarsudde gick vi till Carl Michael mitt emot Gröna lund och tog ett glas vin. Här sitter jag och njuter i solen!

image145

Sedan tog vi djurgårdsfärjan över till Slussen och gick och åt på en kvarterskrog.
image146image147

Vi slutade kvällen med ett par öl på Snaps vid Medborgarplatsen.


DAGENS OUTFIT

image141

Om man bortser från att jag ser ut som om jag rymt från ett mentalsjukhus tycker jag att dagens outfit blev ganska bra. Inte lätt med självutlösaren på mobilen, den vill bara ramla hela tiden! Det blev en gammal svart tröja från H&M under klänningen samt stövlar. Väska: Longchamp.
Nu ska jag in till Stockholm och träffa Eva på Waldemarsudde!

Dagens Outfit

Fick precis hem denna klänning från Haléns, 549 kr, var precis lika snygg i verkligheten. Håll utkik efter den imorgon, den kommer sannolikt att bli dagens outfit då också fast på mig och med lite andra tillbehör. Kan se framför mig när det blir lite kallare hur snyggt det kommer att bli med blekrosa halsduk, vantar och lila mössa som jag köpte på H&M förra året! Kom gärna med förslag på vad jag ska ha för skor till imorgon, svarta tights tänkte jag och sedan höga stövlar, stövletter, ballerina eller basketdojor. Tänkte ha något under också, svart tight t-shirt eller gråglansig blus med rosett i halsen?Tyck till, snälla!

image140



Skriv brev i höstmörkret

Nu när det börjar gå mot höst är det äntligen dags att börja ägna sig åt lite inomhusaktiviteter också. Varför inte ägna sig åt lite brevskrivning? Alltså riktiga brev på papper som man frankerar och skickar! Alla tycker väl det är roligt att få ett brev eller kort?! Lägg ner lite tid på att göra ett fint kort för att göra någon glad!
Vax och stämpel med fransk lilja som motiv har jag fått av snälla Jossan, box med jättefina brevkort i olika 20-talsutföranden från Svenskt Tenn.

image139

Necessär

Tänkte med jämna mellanrum göra som Sofie Fahrman gör i sin fredagsbilaga och lägga ut lite bilder på vad jag har i mina väskor eller necessärer, lite tips på smink som jag tycker är bra och söta småsaker som kan vara kul att ha i sin väska.
Först ut kommer min badrumsnecessär, den är inte sprängfylld utan innnehåller mest det smink jag använder dagligen. Jag använder inte så mycket smink men alltid av bra kvalitét, då jag har känslig hy och det dessutom nästan alltid blir mycket mer lyckat med lite dyrare smink. Om det inte är något särskilt tillfälle då man vill sminka sig extra, tänk på att less faktiskt är moore! Det är viktigt att satsa på en bra hudvård så hyn hålls fin, vilket gör att man inte behöver spackla på så mycket!
Passa på när varuhusen erbjuder minisminkningar hos de bättre märkena och be då om prover så du kan prova dig fram till vad som är bäst för dig samtidigt som du får hjälp av ett proffs!

image138

Necessär: Longchamp, den lite större av två storlekar, finns på NK för ca 300kr
Underlagscréme: Clarins Truly Matte Foundation nmr 03
Nagellack: Wild and Crazy nmr w218, köpt på Longs i USA för en dollar
Läppglans: Colour Quench lip balm nmr 03, Clarins och Juicy Tubes Menthe, Lancome
Concealer: Touche Éclat, YSL nmr 2
Mascara: Diorshow, svart
Parfym: YSL Baby Doll
Clarins Instant Light Complexion Perfektor, transparant kräm som ger ett lätt rosigt skimmer
Rouge: Face Stockholm, Vision Rougeborste: Estee Lauder
Sminkborttagningsmedel: Clarins Gentle Eye Make-Up Remover



Klassisk outfit

image137

Så elegant! Det är sådär man vill se ut när man är ute och rider damsadel i en höstgul lövskog...

Boktips

image136

Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen...

Kanske den mest kända meningen någonsin ur en svensk bok, inledningen av Strindbergs Hemsöborna.
Missa inte att köpa första boken ur Expressens serie klassiker som börjar idag. Är normalt ingen kvällstidningsläsare men det här är en av de bättre idéerna på länge av en tidningsutgivare!
Boken är rolig, spännande och lättläst, inte alls tung och svår som alla luras att tro om klassiska författare!
Strindbergs pjäser sätts fortfarande upp i hela världen, så han är klart läsvärd!

Hade visst råkat skriva fel kvällstidning vilket en uppmärksam läsare kommenterade, nu är det rätt i alla fall! (Pinsamt)

Eleven

image135

Här kommer ett litet tips om vilka som i mitt tycke är på topp 5 av de skönhetsprodukter som går att beställa på nätet. Dessa produkter kommer från eleven. (Länk till deras hemsida finns längre ned till höger på bloggen) Holländska företaget Greenlands body butter coconut-tangerine är härligt mjuk och smörig i konsistensen och luktar
obeskrivligt gott!
Lipgloss Raspberry från Burt´s bees är också löjligt god och trots att det är väldigt dyrt med tanke på att det kostar ett par dollar i butik i USA och ca en hundring på elevenså är det värt det! Passa på annars om ni ska till USA och inhandla Burt´s Bees produkter, de är superbra, organiska, billiga och finns på Longs som finns överallt där!

Longchamp

Här är den, snyggaste väskan i världen, Longchamps doctors bag, måste ha den. Vet inte riktigt hur jag ska få råd bara...

image134

Kommentera gärna vad ni tycker om den!

Hundpromenad

Har varit ute på den dagliga långpromenaden med vovvarna så om allt går som det ska kommer de att vara trötta och lugna i alla fall ett par timmar. Puh!

image133

På Björkövallen var det Bouleträning, gick och frågade om jag fick ta lite bilder till hemsidan och det fick jag.
Det verkar roligt, ska gå och se på match på torsdag.

image132

Dags att börja titta på skolböckerna, ska bara försöka komma på lite undanflykter så jag kan göra något annat...

Marie Serneholt

Åh vad jag vill ha en kuvertväska! Såg denna bild på Marie Serneholt på Stockholm street style, funderar på en röd sådan som jag spanat in på tradera, ska jag slå till? Dagens outfit blir i alla fall Maries!

image130

Dagens hundposé står min söta Lillan för, gud vilket hårt liv hon lever...
Jobbigt att ligga i soffan och äta ur en kattmatsburk, blev helt enkelt tvungen att slappa lite!

image131

Filmtips!

Om du ska se en film den här månaden eller så bara det här året, se This is England! Såg den i helgen, fantastiskt bra. Bra musik, handling, skådepelare, allt var bra helt enkelt.

image128

En annan film i samma gengre är romper Stomper med Russel Crowe, den är också otroligt bra även om den är rätt gammal. Kryp upp i soffan och njut av höstmörkret med dessa filmer!

image129



Uppsala

I lördags åkte vi till Uppsala för att fördriva dagen. Man kan inte åka dit för många gånger, shoppingen är inte världsbäst men det är en vacker stad med mycket att se på. Dessutom finns en av mina favoritaffärer där, Mamsell K. Det är egentligen något av en turistfälla, ligger nedanför domkyrkan, men det är en otroligt söt affär ändå. Där finns blandade saker som godis, antikviteter, doftljus, "turistskräp" och mycket annat. Missa inte ett besök där om du har vägarna förbi!

image119

image122

Hittade ett väldigt fint förkläde där, lite översött kanske men ändå...

image123

Vi kom iväg lite sent men hann med domkyrkan, kungagravarna och en liten tur på stan. Gustavianum och Karolina Rediviva, Silverbibeln och Universitetet har jag varit på innan så det gjorde inte så mycket att det inte hanns med, men nästa gång ska jag gå Pelle Svanslöspromenaden och jag tänker inte skämmas över att jag är vuxen utan barn med mig, Pelle är världens bästa!


image124



image125

Jag och brorsan vid kungagravarna

image126

Kimberly Stewarts Outfit

Dagens outfit får bli på någon annan än jag, kan lova att ni inte vill se mig idag, det är hemmasittarkläder som gäller, varit på långpromenad med hundarna i regnet och sedan lyckats plugga lite. Kors i taket! Älskar vädret idag dock, är så trött på allt gnäll om regn och rusk, lite vind i håret är bara härligt och dessutom kan man äntligen börja använda alla snygga höstkläder istället för tråkiga små klänningar som kräver daglig hårborttagnnig, solande, solduschande, peelande och bus-brännor som får en att se randig ut!

Snyggaste outfiten jag sett på länge är denna på supersnygga och coola Kimberly Stewart, vill ha den där tunikan, någon som har en aning om vad det är för märke på den? Kuvertväskan är inte helt fel heller...

image118

DAGENS OUTFIT

image117

Idag ska vi åka till Uppsala jag , Jossan o Gabriel. Ett ypperligt tillfälle att använda nya stövlarna!
Chloé Paddington (som vanligt), nya stövlarna från Bronx, svart volangkjol från Urban Outfitters, en present från Brians mamma, svart tröja med paljettkant H&M samt rock, loppisfynd 20 kr på Spillersbodas årliga loppis.

image116

Shopping + Dagens outfit

Åkte in en stund till Norrtälje igår, inte världens shoppingmekka precis, men när man inte har några pengar så hittar man ju alltid saker man vill ha... Köpte ribbade tights från HM, de har de bästa tightsen som finns, ett litet hårband och en jättefin tröja. Sedan tvingade jag Gabriel att låna ut pengar då jag hittade supersnygga Bronxstövlar i skinn för en femhundring på rea. Håll utkik efter dagens outfit framöver, de kommer nog att dyka upp! För övrigt såg jag en supersnygg röd stor lackväska på Åhlens, ett verkligt budgettips.

Dagens outfit blev Knytkofta från Viktor and Rolf by H&M, billiga jeans från Millers, skor från skopunkten av alla ställen, ibland kan det finnas skor där som inte ser ut som något katten släpat in... och min Chloé Paddington.

image115


Spelade Trivial Pursuit på kvällen, jag knäckte som vanligt, är grymt bra på frågesport om jag får säga det själv!



Promenad

Var ute en sväng med hundarna, jag Gabriel o Jossan. Jättefin dag, känns som sommar igen!

image114

Dagens hår

image113

Igår var jag hos frissan och klippte och färgade håret. Det blev fortsatt mörkt, kanske blir blond igen till våren...
Blev i alla fall jättefint tycker jag, provade en superbra produkt, Thermal Str8 Ceramic healing tools.
En leave in produkt som skyddar håret mot värme från plattänger o dyl. När produkten blir varm börjar den fungera och ger glans och fungerar som inpackning. Håret blev jättemjukt, lent och glansigt.
Köpte också en blåsborste från babyliss, mycket bättre än vanlig fön, håret blir så fint med stora mjuka lockar av den. Har tokläst NK s tidning stil innan jag åkte till frissan igår, så mycket fina saker, bla Longchampväskan som jag vill ha!

image111

Läste också ett citat av Britney Spears i en skvallertidning när jag satt och väntade på att hårfärgningen skulle vara klar. Var det roligast jag läst på länge faktiskt, var tvungen att ta ett kort:

image112

Dagens Outfit!

Nu är det bråttom in till stan, blev en lite rockig outfit idag, skinnjacka från Vreta handels lördagsloppis, Brian köpte den för en tia åt mig förra året, Dolce & Gabbana solglasögon, stövletter Ellos, klänning HM samt vintagesmycken som jag fått av Brians mamma Judy. Väskan är min dyrgrip Chloé Paddington bag, har haft den i flera år nu men älskar den fortfarande.

image110


Frissan

Ska ta mitt pick och pack och masa mig in till Stockholm idag och gå till min superbra frisör Catrine på Salong Lagerqvist. Kan inte bestämma mig för om jag ska färga ljusare eller behålla min mörka hårfärg, oj oj vilka bekymmer. Har inte heller bestämt mig för vad jag ska ha på mig än men blir det något bra kanske jag återkommer med en dagens outfit. Ska ut med hundarna på morgonpromenad först. Kanske försöker lägga in lite fler recept på hemsidan också, får se hur mycket jag hinner.

image108

En liten bild på mig o vovvarna på morgonpromenad. Barbourjacka och tretornstövlar, tre country chic!

VARDAGSRUMMET

Om någon nu minns det så lade jag upp lite bilder i vintras på hur vi renoverade vardagsrummet. Nu börjar det äntligen bli klart så här kommer ett par bilder på det färdiga (nästan) resultatet. Fönstret blev väldigt lyckat tycker jag, vi har jättefin utsikt från det och det blir nästan som en tv fast ur verkligheten, där man kan sitta o titta på alla djur som rör sig på tomten. Har sett rävar, katter alla sorters fåglar man kan tänka sig, människor, grävlingar, hundar o s v därute.
Reality tv a la Gräddö!

image103

Sofforna är gamla klippansoffor som vi fått av AnnSofie och Hannes, vänner och grannar.
De hade dels ett gräsligt jeansöverdrag och dels snygga vita överdrag att välja mellan, men vitt är inte ett alternativ när man har hundar i möblerna så jag färgade om de vita till mörkbrunt. Blev rätt bra, en aning flammigt bara, ett hett tips är att spänna fast tyget när det är nyfärgat och blött så det får torka direkt på soffan, annars blir färgen jätteflammig och ful. Köpte lite kuddar från Home, Village och Indiska. 50-talsbordet med mosaik är ett av Brians gamla loppisfynd.

image105

Stolen köpte jag på auktion i somras för en femtiolapp, fulsnygg liksom. Ska köpa en vit lammfäll att ha över stolsryggen så blir det nog mysigt att sitta där och läsa under mörka höstkvällar.
Lampan är en gammal lampa med ny skärm från Marimekko, hittade den på Akeba i Norrtälje, en jättebra affär men inte så billig precis.

image104



Briggen Gerda !

image93

För att blidka hundarna efter deras bad och för att undkomma pluggandet gick vi ner till hamnen för att kolla om skeppet som Brian sett igår var kvar. Vi skulle ha gått ner igår men det var så otroligt dåligt väder och åskade rejält. Tack och lov klarade sig datorn och tvn fast det sprakade i ledningarna ett par gånger innan jag hann stänga av allt.
Hur som helst så var båten kvar och världen är liten, för det var Gerda, Karro och jag såg samma båt när vi var i Öregrund på vår utflykt!
En granne som var där nere berättade att hans telefonjack hade gått sönder igår av åskan, förra året när åskan slog ner i telefonstolpen utanför oss lyckades Gabbes laptop och modemet paja så man vill ju helst inte att det ska hända igen om man säger så...
Hur som helst så skulle skeppet gå precis när jag kom så vi stannade o tittade när det åkte iväg, tyvärr bara för motor, hade varit maffigt om det hade gått för segel.

image94

Lillan bestämde sig som tur var för att inte gå till sjöss ändå, trots vanvården hemma med spa och annat tror hon inte att sjön är något för henne ändå, hundar ska vara på land enligt Lillan. De träffade söta lilla Leo på vägen ner och lekte en stund med honom.

image95

Pirates of the Carribean!

Var tvungen att lägga ut den här bilden, satt och tittade på bilder fån Kalifornienresan förra året, här är vi (Brian och jag) i Hollywood och kollar på walk of fame. Kolla in piraten bakom mig, jag märkte aldrig att han stod där! Var lite småläskigt att se bilden när vi kom hem, hade verkligen ingen aning om killen som stod där! Blev en kul bild ialla fall!


image92

Kvällen innan när vi var på en bar på Sunset boulevard och jag red på den mekaniska tjuren, ser jag på som att det aldrig hände...


Hundspa

I morse bestämde jag mig för att det var dags för hundarnas regelbundna spa. (Med regelbundet menar jag sådär en 4 gånger per år, så det blir inte varje dag precis.) Förstår inte varför sådant som vi mäniskor betalar stora pengar för är så impopulärt i hundkretsar?!
Dagens kunder fick närmast bäras in i badrummet och höll därefter stadigt på "jag är så liten och sluta misshandla mig minen" under hela behandlingen. Lillan hotar med att ringa till DRIS, doggarnas rätt i samhället, men Maia som är lite snobbig tycker det är kul efteråt att gå runt och vara blank och lukta gott.
Sedan läste hon på Ebba von Sydows blogg att hon haft hemmaspa i söndags och då kändes det genast mycket mer rätt att gå på spa.
I vanliga fall använder de gulsåpa som schampo, det är lite återfettande, men det fanns inget hemma så då valde de Toni and Guy Insights colour rescue shampoo.
Som inpackning ville de ha Kerastase resistance age recharge, men det var slut så de fick nöja sig med Tigis Dumb Blonde reconstruktor. Man kan inte få allt!
Kloklippning och tandborstning ingick i behandlingen medan inpackningen verkade.

Här är de, nybadade och sura som citroner:


image90image91

Ska försöka göra mig lite mer populär senare och muta dem med promenad. Tydligen låg det ett stort skepp i hamnen här igår så vi ska gå ner och se om det finns kvar, Lillan hotar nu med att gå till sjöss för att slippa mig och mina schampon, men jag tror inte hon menar allvar faktiskt.
Vi måste bara kolla på världes bästa tvprogram, hem till gården, först!
Fick paket från eleven förra veckan, gud vad mycket söta saker de har på sin hemsida! Tyvärr var en produkt fel men jag fick behålla den som var fel och de skickade en ny, snacka om bra kundservice!
Har slagit in ett litet paket som jag ska ge till Lina när hon kommer ut nästa gång, själv fick jag en liten necessär från Longchamps av henne för någon vecka sedan som jag gått och suktat efter i evigheter.
Ska försöka komma igång med en recension av Göran Rystads bok om Karl XI nu, har försökt komma igång med det sedan i vintras, så nu är det banne mig dags att sätta igång! Ska bara göra något som känns roligare än att plugga, typ skura toaletten, först! Allt för att slippa undan...

Stövlar

Brukar inte beställa från postorder, men ellos hemsida är faktiskt bra. Beställde stövlar från Bronx, rena Marc Jacobs rip offen men snygga och billigare än originalet! Har också hittat ett par grymma stövlar på Emmaus i Götgatsbacken när jag o Jossan var ute och shoppade för ett tag sedan. Synd bara att det är så höga klackar, (vilket ioförs är supersnyggt) det går liksom inte att gå runt några längre stunder med dem. Älskar second hand men tycker det börjar bli lite dyrt. Sedan alla blivit intresserade av vintage har det blivit väldigt mycket högre priser på Myrorna o dylikt.

image86image88

Longchamp

Började dagen med en morgonpromis i skogen med hundarna. Tog ambitiös med mig svampkorgen, men tyvärr inte en svamp i sikte. Skönt att komma ut en sväng på morgonen, studentlivet känns lite väl stillasittande. Har försökt vara duktig ett tag och undvika att äta så mycket bröd, synd bara att man blir så otroligt hungrig av keso och tomat. Var tvungen att äta canneloni ssom fanns kvar från helgen och sedan lite tiramisu på det. Om jag hade ätit mackor till frukost hade jag säkert varit mätt fortfarande.
Måste sätta igång att plugga men åkte och handlade senaste numret av Glamour istället, vet inte riktigt hur det gick till. MAn fick ett parfymprov med tidningen, Kenzo Amour. Var inte i min smak alls, väldigt tung, söt doft.
Träffade en granne på affären, han frågade mig om jag "målat håret", roligt uttryckt men det var ganska sent påtänkt, jag blev brunett för över ett halvår sedan...
Kan knappt sova på nätterna just nu för jag ligger hela tiden och funderar på hur jag ska få råd med Longchamps nya lackväska, doctors bag, som synts på Kate Moss, världens coolaste människa.

image82

Löjligt jag vet, men den är ju så snygg och den står på NK och väntar på mig. Kanske skulle ta och råna en bank?

Lantliv

Idag var vi ute på morgonen,Viktor, Sara, Brian och jag och tog upp nät. Det var bara två små braxen i nätet så den ena fick komma tillbaka till sina fiskkompisar men den andra var skadad så den fick åka till fiskhimlen istället.
Sedan fiskade vi med kastspö i någon timme, Brian fick en liten aborre men annars var det inte mycket fisk.
Kan inte påstå att jag tycker det är jätteroligt att sitta i en båt och glo i timmar, roligare att bara vittja nät och åka hem.
Båtlivet är bäst i lagom doser.
Har världens skavsår från mina nya seglarskor så det var dock ändå ganska skönt att sitta och hänga i en båt.

På dagen fick vi för oss att plocka svamp, givetvis hällregnade det hela tiden, men så fort vi kom hem sprack det upp och blev sol. Har inte varit så genomsur på åratal, det blev en stor pöl på köksgolvet där jag hängde mina kläder när vi kom hem. Det var skönt att komma ut lite i skogen, hundarna älskar det och vi hittade några små ynkliga kantareller i alla fall.
Nu när det äntligen börjat komma lite regn kommer jag och vovsen att ägna oss åt seriös svampplockning ett tag framöver.

image106

Gjorde tidernas godaste Tiramisu när vi kom hem, åt som en galning, kolla in receptet på hemsidan! www.stenvreten.se

Ulriksdal Flower Show

image102

I lördags tog jag och Brian med oss vovvarna och åkte till Ulriksdals flower show. Inträdet och parkeringspriset var hutlöst, men det var dock ganska trevligt.
Maia var som vanligt överförtjust, hon älskar lite flottare tillställningar, Lillan ville mest bara bada i fontänen.
Lillan fick i alla fall tillfälle att använda sina nya rosa bajspåsar.
Det var ganska bra väder men ganska växlande, jag hade på mig min älskade gamla quiltade Barbour, känns lite konstigt så här tidigt på året. Ska det verkligen vara höst så här tidigt?
Älskar visserligen hösten men lite konstigt verkar det ju ändå.
Vi hade hoppats på att köpa lite växter men det fanns inte så mycket av den varan, däremot fick man en fruktansvärt tantcool påse från damernas värld när man köpte tidningen. Ska använda den tills den faller i småbitar tänkte jag.

image83

Redan på parkeringen fick hundarna beröm för sina rosetter som de hade på sig dagen till ära, Lillan rosa och Maia lila. Det var killen som tog betalt för parkeringen som tyckte de var fina och Maia tyckte han var en väldigt stilig ung man, hon är svag för smicker. Hon skulle egentligen ha gått på date med Eddie som hon är kär i, men han skulle träffa sin andra hundtjej i Västerås, så han fick kalla tassen av Maia.
Efter att ha varit lite stökiga i början, de är ganska befriade från uppfostran, gick det riktigt bra, inga hundslagsmål eller dylikt, de gick snällt med oss och var bara nyfikna på andra vovvar. Alla tyckte de var så söta.
Vi åt lammkorv med tzatsiki, hundarna fick dela en men brödet passade inte herrskapet, de gillar korv bättre.
Sedan satte vi dem i bilen ett tag och gick på en guidad tur inne på slottet. Var lång kö men klart värt det, vardagsrummet var en tidig 1900-tals designerdröm av bla Carl Malmsten och Milles.
Vi hade tänkt gå på utställningen om kungliga brudbuketter i Orangeriet men det var så otroligt lång kö så vi skippade det och åkte hemåt.
Skulle ha pluggat hela helgen men det verkar inte riktigt bli så. Som vanligt.

Västerås

image97

Var i förra veckan med Karro till Västerås där hon pluggar, vi skulle flyttstäda hennes lägenhet eftersom hon flyttat till en ny på nedre botten så hunden Eddie kan gå ut och in lite som han vill. Flyttstädningen var grymt tråkig, tur att man hade vin och gott sällskap! Vi fick inte ens godkänt på besiktningen fast det var skinande rent när vi var klara.
Vi firade att städningen var gjord med Champagne, supergod fast det var en av de billigare äkta champagnesorterna. Var så god att det kändes lite tungt dagen efter faktiskt.

Hur som helst trodde jag att Västerås var världens ände men det visade sig vara en jättegullig stad med en charmig äldre del med träkåkar.

image98

Centrum var dock ingen höjdare, bara samma gamla vanliga affärer som överallt annars.
Hittade dock ett bra ställe som sålde inredning o kitsch i centrum. Gjorde lite fynd där, supersnyggt halsband från Italien, tuggummi i jättesöt ask i mangastil och plåster som ser ut som läppar i en söt rosa burk.

image96

Lyckades också spendera massor av pengar på Karros extrajobb, en italiensk delikatessaffär som heter Parma. Köpte en stor korg med saker till Brian i födelsedagspresent och massor av annat. Priserna måste ha varit minst 30% billigare än i Stockholm, så jag var tvungen att hamstra ordentligt, så nu är t o m hundarna trötta på parmaskinka. Eddie är superblasé, hans matte jobbar ju där så han får parmaskinka hela tiden och tycker inte det är något särskilt men Maia o Lillan är inte vana vid italienska delikatesser så de var väldigt imponerade i början...

image99

Utflykt

Förra veckan var söta Karro, jag och mina hundar Maia, Lillan och Karros flat coated retriever Eddie på utflykt. Blev norra Uppland/Roslagen runt på en dag.
Vi tog bilen och åkte till Mörby slottsruin. Det brukar aldrig vara någon där så vi tyckte det var ett perfekt utflyktsmål att ta med hundarna på. Givetvis var det massor av folk där bara för det. Det började med hundrädda husbilsturister, fortsatte med byggjobbare i ruinen som hade hund och slutade med att vi mötte sisådär hundra människor (lätt överdrivet) på vägen tillbaka.
Ruinen är jättefin och kul att snoka runt i men hundarna var inte så roade av att släpas runt där i koppel så vi åkte vidare mot Österby bruk.
Tog en "genväg", tog ganska lång tid att åka den genvägen får man lov att säga.
Särskilt när kartläsare Karro blir åksjuk av att läsa i bilen, hundarna blev åksjuka av min körning, (begriper inte varför!?) och vägen var mer som en stig än väg.
Vi kom till slut fram till Österby bruk, jag råkade svänga av på cykelvägen mitt framför turistbyrån vilket var lite pinsamt och sedan tog vi en promenad runt bruket.
Sedan fick jag för mig att vi skulle åka till Forsmarks bruk. Tog ett tag att hitta dit också men Maia tyckte det var värt det när hon fick promenera i engelska parken.

Maia är väldigt noga med att det ska vara fint.

Synd bara att jag hade glömt deras koppel så Lillan fick ha ett gammalt rep som vi lånat/stulit från finsta besökscentrum och Maia en bogserlina som koppel. Var tvungen att svänga ihop en lite nödlögn om att det är det hetaste i Paris just nu, med bogserlina som koppel för att Maia skulle ta på sig det. Lillan är inte lika modemedveten så hon nöjer sig med det mesta.
Det är otroligt fint där, till och med lanthandeln ser ut som något som skulle kunna vara med i Midsomer Murders.

image100


Sedan åkte vi vidare till Öregrund som är så sött att man skulle kunna äta upp det. Varför kan inte Rådmansö vara lika fint?
Vi åt pizza på en uteservering på kvällen och åkte sedan hemåt, skönt att det bara var sådär en 11 mil hem...

image101

I närheten av Lohäradsavfarten såg vi ett vildsvin för första gången i mitt liv. Det sprang fortare än vad jag kunnat föreställa mig och var jättestort. Det kändes helt overkligt, det såg mer ut som något konstigt mörkt vidunder i sagan om ringen än ett verkligt djur.
Häftigt att ha sett ett i alla fall!
Vi kom hem gnska sent, hundarna var jättetrötta men Maia tjatade hela kvällen och dagen efter för husse om att hon minsann gått i engelska parken i Forsmark!
(Med den hetaste modeaccesoaren för hundar just nu; bogserlinan).

Kräftskiva

Bilder kommer snart från kräftisen hemma hos oss, sista sommardagen lyckades vi pricka in

Dop

Den 21 Juli var vi bjudna till dop i Rådmansö kyrka, Viktors och Saras lilla Viola Tilde döptes i en jättefin dopklänning som gått i familjen.
Det var väldigt stämningsfullt och en jättefin sommardag.

image78

Efteråt var det mottagning med Kaffe, smörgårstårta och hembakt, Viola fick massor av presenter, utom av Gustav som skulle "fylla på Violas fond lite" vid tillfälle... Klassigt! (INTE)

Stackars Behshad hade köpt en månsten men råkat ta fel på Violas födelsemånad och hade följdaktligen fel färg på stenen vilket han kanske hade kunnat komma undan med om inte flera till hade köpt månadsstenar i rätt färg...
Det var hur som helst hysteriskt roligt tyckte i alla fall jag, även om det var lite synd om Behshad.

Om jag får barn någon gång och håller dopkalas; köp helst inte en månsten, begriper inte riktigt vad man ska ha den till.
Fast det är klart, det är ju inte jag som ska ha den, mina barn kanske kommer att älska dem.

Här är i alla fall jag med Marc by Marc Jacobs väska, Madonna for H&M klänning och mina svindyra favoritskor från Strategia utanför kyrkan efter dopet.

image80

Jag hade till varit till en salong med soldusch dagen till ära, hur blek är man inte när man har sin naturliga hudfärg då? Ser inte särskilt brun ut!

Dagen efter vaknade jag upp och hade världens förkylning, det kan man kalla tur i oturen att bli sjuk dagen efter!


Nystart!

Efter att ha försummat bloggen under en längre tid ska jag nu försöka komma igång med bloggandet igen! Har varit en sommar med mycket jobb och div sjukdomar, inte mycket semester för mig men om någon skulle vara intresserad så kan ni läsa lite om hur sommaren varit för mig! Förra sommaren jobbade jag på check in på Arlanda, det var ganska kul och en flygplats är en ganska spännande plats att jobba på, men jag tänkte att detta års sommarjobb skulle bli lite bättre betalt, då lönen på check in är usel.

Efter att ha sökt jobb som flygvärdinna och fått det gick jag i våras en superintensiv utbildning hos Novair, Apollos flygbolag.

Jag hade verkligen sett fram mot detta sommarjobb men när kursen började kände jag rätt tidigt att det inte riktigt var något för mig, men emergencyutbildningen var jättekul.
Det var också jättebra kurskompisar.

Här är vi ute på flight academy och hoppar från en nödflotte som blåses upp nedanför dörrarna vid en nödsituation, samt tränar på att komma i en livflotte vilket är svårare än man kan tro. Jag var först i och är riktigt äckligt självupptaget stolt över det, jag vet, ska försöka bli lite mer ödmjuk!
Det var som att sitta upp på en häst, om man tar fel ben först går det inget vidare...

image71image73

De flygplan vi lärde oss att flyga var Airbus 321 och Airbus 330 , om det nu kan intressera någon.

Efter tre veckors hysteriskt pluggande och allehanda övningar blev vi klara och fick våra uniformer.
Det var kul att få sin guldvinge och uniformen, blev lite tagen av stundens allvar.

Till vänster är jag och till höger några klasskompisar på vår examen.

image70image74

När vi kom ut på träningsflygningarna började jag verkligen förstå att jag begått ett rejält misstag, det var inte alls min grej även om jag klarade jobbet bra och de flesta var jättesnälla är det väldigt hårt jobb och långa arbetsdagar och man blir ganska ledsen när man får snorkiga pikar och kommentarer av folk som gillar att ge sig på de som är nya och ovana. Hårt jobb är inget problem för mig men jag är väldigt snäll själv även om jag kan verka som jag har mycket skinn på näsan och tar åt mig rejält över sådant.
Jag har väldigt hög arbetsmoral och vet att jag arbetar effektivt och är duktig men det kändes som att ju mer man försökte och ju duktigare man blev, desto ilsknare blev vissa kollegor.
Det var trots det kul att se världen lite även om det bara är flygplatser, då man vänder och åker hem direkt igen inom europa.
Det är verkligen ett tufft jobb så de som jobbar år ut och år in kanske har anledninga att vara trötta o griniga ibland, hoppa inte på min rygg bara!

Bland det bästa med jobbet var vägen dit och hem! Man är visserligen ordentligt trött när man åker tidigt på morgonen eller sent på kvällen om vartannat hela tiden, ena dagen nattflygning, andra tidig morgon, men det är otroligt vackert mellan Norrtälje och Arlanda, speciellt de tider man oftast åkte, gryning och skymning.

image75

Redan efter första flygningen kände jag hur det blossade upp finnar i ansiktet och hur hyn blev oren. Jag flög några gånger men efter ett tag var jag tvungen att gå till läkaren då jag började bli misstänkt lik elefantmannen. Det var vidrigt att bli så finnig och samtidigt ha ett jobb där man blir ganska utstirrad. Flera av mina kollegor sade att det var något som kallas för "flygvärdinnesjukan" som vissa får i början. Hur som helst så fick jag en kräm mot vuxenacne av läkaren och då blev det bättre, men flygplansluften är inte bra för hyn, så helt bra blev det inte.
Kände mig också ständigt förkyld och hade ont i halsen hela tiden.
Trodde jag var världens friskaste människa men tål tydligen inte att flyga så bra.
Till slut utveclades det till lunginflammation, mådde obeskrivligt dåligt och blev sjukskriven i en månad. Så mycket för den karriären... Är fortfarande inte riktigt bra, blev sjukskriven i juli och nu i september är det inte bra än.
Kommer hur som helst att vara något att se tillbaka till som en rolig och speciell grej att ha gjort, det är ju inte alla som varit flygvärdinnor.
Ska bli superkul att komma tillbaka till mitt vanliga liv på Stockholms universitet dock, gud vad det är kul att plugga!








RSS 2.0
Bloggtoppen.se