Mattes fina pojke!



Här är min sötnos Bilbo, connemara f-82. 26 år och fortfarande så fin och ungdomlig. Här är han med sin fodervärd på utställning för några veckor sedan och kom tvåa! Matte är så stolt över sin flygande köttbulle! Det är så skönt att ha en bra fodervärd också så man vet att han har ett härligt liv med folk som bryr sig om honom. Deras andra häst har nyss fått föl också så Bilban är nybliven "farbror" och reservpappa!

Tårta



Här är en närbild på tårtan vi åt på midsommar, chokladbotten med daim och jordgubbsmousse, ruskigt gott om jag får säga det själv! Om någon skulle vara intresserad av att baka den finns receptet på min hemsida!

Jag har skapat!



Tro det eller ej men flitens lampa har lyst över Stenvreten! Jag har lyckats klippa av, fålla och sätta i ett resårband på en gammal kjol jag köpt på Myrorna, inte så illa va för att komma från någon som inte fick vara med på syslöjden utan fick gå till träslöjden istället för att jag var/är så otroligt dålig på att sy! Mina favoritballerinas just nu har jag fått av Jossan, de kommer från H&M.

Glasögonhund



Balder provar gamla glasögon, allt klär en skönhet...

Ellostunika



Den här söta tunikan finns på Ellos för 349 kr, visst är den fin!?

Londonpumps



Gabriel och Josephine åker till London idag och Jossan erbjöd sig att köpa ett par av dessa söta skor till mig. Vad tycker ni, blå eller röda? Själv lutar jag åt de röda även om de blå är mer moderiktiga just nu. Kolla in hemsidan här

Dagens klädsel midsommarafton



Så här blev midsommarstassen, rutig klänning från Gina Tricot och vintageblus, solisar Dolce & Gabbana. Lillan blev min hollywoodaccessoar men hon fick hålla sig på marken,alldeles för stor för att bäras runt på armen. På tal om midsommar, ni missar väl inte  världens bästa deckarserie som börjar igen ikväll, Midsomer murders kl 21.00 på ettan!

Midsommarmat



Hoppas ni haft en trevlig midsommar allihop, det har i alla fall vi, här är lite av all mat vi proppade i oss, om någon skulle vara intresserad av lite recept, kolla in min hemsida, där finns massor av gott!

När man minst anar det...



Som jag tidigare nämnt håller vi på att renovera lite i köket varför jag idag skulle måla några glasskivor till diskbänken. Eftersom jag inte ville få färg på kläderna tänkte jag att varför inte helt enkelt måla naken, bor ju i hus ingen ser ju det, trodde jag. Av allt som kan hända dyker Jehovas vittnen upp på trappan mitt i målandet! Två tokskällande hundar och en naken människa med roller, behöver jag säga att det inte krävdes mer än ett nej innan de gav sig av? Då hade jag visserligen fått på mig en morgonrock men ändå. Haha jag kommer att skratta i veckor åt det!

Svag nubbe?



Någon som vet hur mycket alkohol som försvinner om man kokar vodka? Jag älskar snapsar men skulle vilja ha en lite svagare version med samma smak, så man kan ta många utan att bli så berusad. Om man bara blandar i vatten blir det väl mest bara blaskigt?

Viktklubb



För några år sedan när jag slutade ha hästar och träna och tävla med dem gick jag upp rejält i vikt. Trodde att jag bara kunde fortsätta äta som vanligt eftersom jag var så smal, tänkte inte på hur mycket hårt arbete både ridning och hästskötsel är och att det kanske var därför jag var smal. Hur som helst, då jag är både lat och matglad har jag försökt alla möjliga metoder sedan dess för att gå ner i vikt utan att äta mindre eller motionera (som att det skulle fungera, inte på mig i alla fall, Atkins går jag bara upp av). Från ett BMI på 19 har jag nu 26.5. En kompis till mig gick med i Viktklubb för ett tag sedan med lyckat resultat och nu har jag gått med och har hittils gått ner ett kilo i veckan vilket är vad mitt viktprogram är inställt på. Samtidigt får jag äta ganska mycket och kan kompensera övertramp med motion. Viktklubb sysslar med något så medeltida som att räkna kalorier och den mängd kolhydrater, protein och fett man behöver och det fungerar! Jag får äta ganska mycket, 1800 kalorier per dag är helt normalt, men till min fasa räknade programmet ut att jag ätit ca 2700 kalorier tidigare vilket är alldeles för mycket.

Sverigedammsugare



Någon som sett dammsugare i Sverigefärger tidigare? Inte jag i alla fall, såg dessa på Fritidsbaren utanför Ystad.

God morgon!



Efter regn kommer solsken... Fler än jag som tänker på Roland i Torsk på Tallin när man hör det uttrycket? Hur som helst är en härligt solig dag här, ska försöka underhålla solbrännan lite idag medan Brian slavar inne med vår nya diskbänk hehe. Skämt åsido så blir det nog mest jobb med det samt städning för mig, vad hittar ni på idag?
Bilden föreställer en av våra underbara jätteallium i rabatten.

Var är katten när man behöver honom?



Igår var det lite tragedi på Stenvreten. En liten skatunge hade ramlat ner ur sitt bo, jag hittade den alldeles översållad med myror och flugor som försökte äta på den fast den levde. Jag tog in den och lade den i en handduk, tänkte lägga upp den i boet igen till mamman, men det var ingen skatmamma i närheten och ungen som först verkade kvickna till lite visade sig sedan vara förlamad på ena sidan. Antingen slog den sig när den ramlade ner eller så kanske mamman puttade ut den för att det var något fel på den, den var definitivt inte flygfärdig i alla fall. Det enda att göra var att slå ihjäl den lille stackaren. Inte så roligt men det gick fort och den slapp lida. Synd för mig att inte katten hittade den först så jag slapp ens veta om att den lilla skatan ens funnits. Kändes väldigt jobbigt att göra det, bölade hela kvällen sedan men det hade varit värre att försöka hålla den vid liv när den så uppenbart var skadad.

Dagens klädsel



Här kommer dagens klädsel: Klänning H&M, sandaler Ellos, väska Chloé Paddington, scarf Pucci.

Sista Falsterbobilden!



Nu börjar det ta slut på Skånebilder, snart är allt tillbaka till det normala på bloggen, här kommer en sista Falsterbobild, håll till godo!

Skånsk kyrka



JAg älskar de gamla kyrkorna och slotten i Skåne, riddarromantiken i de trappstegsformade tornen är underbar!

Ystad



Snart är det slut på skånebilder men några återstår, här en bild från gulliga Ystad.

Falsterbo



Jag vet att det är lite mycket skånebilder nu men det är ju så vackert...

Dagens klädsel Falsterbo



Här kommer lördagens outfit, vi är på en gård i Skuruptrakten på väg till Falsterbo för att köpa världens godaste spettkakor bakade på egenuppfödda ägg på gården. Flip Flops Marc Jacobs, rutig klänning Gina Tricot, Spettkaka Olanders spettkaksbageri.

Ljunghusen



Mitt livs bästa bad, blått, långgrunt och varmt med Öresundsbron mitt framför.



Lång dag för små vovvar



Efter en lång dag av utflykter och badande blir man så här trött, tufft att vara på semester, skönt att vi hundar fick en egen säng istället för att behöva trängas med smutsiga människor som snarkar!

I en annan del av Köping



Här sitter min Maia och Gabriel och tar igen sig lite efter dagens eskapader, håll med om att Gabbe ser ut som Tobbe i En annan del av Köping!?

Kåseberga, jordens vackraste plats?



Kan det bli mycket vackrare än så här? Här var vi på nationaldagen, tack och lov att danskarna förlorade skåne till Sverige, annars hade jag fått byta medborgarskap!

Hundbad



Hundarna badade som aldrig förr under vår lilla roadtrip, de ville aldrig åka hem. Det är lite trixigare att semestra med hund men det går och det är ju så roligt att ha med sina små älsklingar istället för att sakna dem hela tiden!

Halmtak



Skånska hus är så underbart vackra, tänk om man fick bo här, suck!

Fantastiska Skåne



Så här såg det ut bredvid oss när vi satt nere vid fiskrökerierna i Kåseberga och åt världshistoriens godaste laxburgare!

Ruffigt är vackert!



TYcker ni inte det är gansla charmigt med slitna gamla stenhus? Själv älskar jag ställen som detta i Kåseberga.

Hundarna på kulturpromenad



Här är jag med vovvarna uppe vid Ale stenar, utsikten här är underbar, bilder kommer!



Ko som bor kungligt



Den här sötnosen låg och tog igen sig i hagen längs vägen upp till Kåseberga. Det var så behagligt att hon låg och grymtade lite för sig själv, så söt! Tänk om jag också fick bo uppe på en av Kåsebergas kullar, tänk att skånska kor har det bättre än jag!

Dagens klädsel Kåseberga



Här kommer en liten dagens klädsel inför dagens utflykt till underbara Kåseberga och Ale stenar. Solisar Dolce & Gabbana, shorts samt top med Trompe L´Oeil motiv H&M, väska Chloé, flip flops Marc Jacobs.

Jaktpaviljongen



Äntligen framme! När vi kom fram till stugan vi skulle hyra, (vi bor alltid på mysiga jaktpavilongen i Ystad om vi inte är i Falsterbo istället) var klockan tre på natten och stugan skulle vara tänd och upplåst. När vi smyger fram mot vår stuga är den släckt och låst, snopet. Dock var förnstret öppet så vi fick ta fönstervägen in. Sedan höll vi på att skratta ihjäl oss hela natten över om vi hade tagit fel stuga och de som verkligen bor där kommer hem och hittar oss i deras sängar som värsta luffarna. Hur som helst så var det rätt stuga, de hade bara glömt att öppna den så vi fick första natten gratis, perfekt!

Skåne på väg ner

  

Här är vi på väg ner, från att ha varit två + två hundar förökade vi oss genom celldelning till tre + två hundar.

Obligatoriska väghaket



Här har vi stannat vid Gyllene Uttern precis utanför underbart söta lilla staden Gränna. Vi stannar alltid här på väg ner till Skåne, underbar utsikt och trevligt kafé. Huset är inte helt fel heller!

Spontanroadtrip!



I torsdags hade jag lite tråkigt när jag var ledig och satt och väntade på att Brian var på väg hem från jobbet, varpå jag kom på att vi borde dra iväg till Skåne några dagar eferom vi älskar det. Så det gjorde vi, hämtade brorsan i Nyköping som precis var på väg upp därifrån efter ett flyttjobb (typ 20 timmar i en lastbil kan ju faktiskt vara rätt kul, inte) och åkte ner. Nu är vi hemma igen, men bered er på massor av skånebloggning!

Rosa träskor



I veckan fick jag slänga mina träskor jag fick i 30-årspresent, snyft, men efter två års ständigt användande sprack hela sulan och delade sig i små bitar. Jag älskar träskor och bor i princip i dem hemma så nu är ett nytt par beställda, den här gången blev de rosa, så de matchar kameran och mobilen hehe. De bruna är också galet fina, kolla in dem på Grannas!

Dagens klädsel



Idag har jag fixat nytt pass och besiktigat bilen, den gick igenom, bara andra gången jag får en bil igenom besiktningen kan jag säga, våra bilköp är inte alltid så lyckade precis. Dagens klädsel blev omlottklänning från Ellos, kuvertväska vintage och skor Shestore.

I fablernas värld



Vid det här laget vet väl de flesta att jag bor på landet och gillar djur. Här kommer därför en månskensbondmoras väckning:
I morse vaknade jag av att det var ett fruktansvärt liv på några kråkor samt min "husskata" som bor med sina ungar i vårdträdet utanför sovrumsfönstret. (Två av ungarna flög in i huset i helgen och fick arga och skräckslagna bäras ut till mamsen, den ena bet mig jättehårt när jag bar ut den). Hur som helst, när det kraxats hysteriskt en stund gick jag upp, tänkte att de måste ha tappat en unge ur boet, då måste "matte" genast rycka ut till undsättning!
När jag öppnar dörren står vår tjocka lilla katt tillsammans med en räv och funderar på hur de ska klättra upp i trädet där skrikandet kommer ifrån! Räven sprang iväg direkt och Måns gick in och vräkte i sig flera portioner Whiskas och det blev tyst ute. Kråkorna blev nöjda men är det inte märkligt att räven och katten bara stog där bredvid varandra och smidde elaka planer tillsammans? Jag har alltid varit lite rädd att rävar är ett hot mot katten som till mattes förtvivlan envisas med att ränna ute på nätterna så det var ju tur att de blivit partners i brott istället... Hoppas lilla räven hittar någon annan mat idag så han/hon slipper vara hungrig, helst inte mina skatungar bara.

Ny kamera!



Alla som sett Disneys version av Roobin Hood känner väl till broder Tucks klassiker "Prisa gud nu kommer skatteåterbäringen"?! Till mig kom den idag, givetvis måste pengarna brännas så fort som möjligt! Har länge velat ha en ny kamera då jag bara använder min mobilkamera som inte är så kul. Glatt gick jag in på Expert och impulsköpte denna lilla sötnos, Casio Exilim EX-Z100 för knappt 2000 kr, så nu jäklar ska det fotograferas!

Dagens klädsel på en djurplågare



Idag har jag och hundarna varit och skrivit in oss på en sommarkurs i idéhistoria, ska bli kul, även om inte hundarna ska vara med på riktigt. Vi passade på och gick en promenad och badade i Brunnsviken när vi ändå var i krokarna.
När vi badat satte jag in hundarna i kombin som har solfilter, vevade ner alla rutorna så långt det gick och sprang in på Plantagen för att köpa en rhododendron på rea, men när det var kö gick jag direkt ut igen då jag inte ville lämna hundarna i bilen. Mindre än 2 minuter var jag borta varpå en kvinna hade ringt polisen när jag var inne och sagt att hundarna som satt i skuggan med öppen ruta höll på att kvävas i solen... Kändes lite jobbigt att bli kallad djurplågare inför hela parkeringen kan jag säga, särskilt eftersom de betyder allt för mig, skulle aldrig lämna dem i en varm bil att svettas ihjäl, så jag blev riktigt arg och ledsen. Så nu är man väl dokumenterad djurplågare antar jag, även om polisen inte dök upp. Tur det, hade jag stannat mer än några sekunder till hade jag nog suttit i häkte nu efter att ha mördat tanten. Det är ju bra att folk engagerar sig för det går fort att döda en hund i en varm bil, men snälla koncentrera er på dem som verkligen missköter djuren istället! Jaja, nog om det, dagens klädsel blev i alla fall top, blus samt byxor H&M, sandaler Ellos sam väska chloé Paddington med Pucciscarf fastknuten.

Härliga dagar på stranden!



Som vanligt har bloggandet legat lite nere ett par dagar, men jag, Brian och hundarna har ägnat oss åt dagar på stranden och pyssel/slappande i solstolar på tomten istället! Här är Lillan i sitt esse, simma ut efter pinnar och sedan gräva ner dem är det bästa som finns när man är en liten hund.

RSS 2.0
Bloggtoppen.se