Dagens myrorna



Igår var jag inne på en av mina absoluta favoritbutiker, Myrorna. Jag tycker bäst om att shoppa svindyrt eller superbilligt och originellt därför hänger jag rätt mycket på Myrorna och andra second handaffärer. Klänningen är alldeles för liten så nu blir det jympa varenda dag ett tag framöver. Men visst är den fin, 85 kr tycker jag var ett lagom pris. Guldskorna fick jag ge en 50-lapp för.

Utmaning


God morgon! Om mågon vill läsa något konstigt, titta i kommentarerna på förra inlägget och läs det från Björn, heeelt galet, måste vara någon som driver med mig.  Nu ska jag ut och mata fåglarna, skulle önska att den här roliga fågelholken hängde här men det gör den tyvärr inte än. Hur som helst så har jag blivit utmanad av Bim och för en gångs skull ska jag ta tag i utmaningen genast, det hela går ut på att berätta sju saker om sig själv, håll till godo.

1. Utbildar mig på Universitetet till historiker, etnolog och konstvetare.
2. Har alltid hållit på med hästar och älskar att rida, har dock ingen egen häst just nu.
3. Har jobbat med alla möjliga konstigheter, allt från att rensa fisk till att vara undersköterska och flygvärdinna.
4. Älskar att läsa, konsumerar oftast minst en bok i veckan.
5. Är galen i mat och driver en hemsida med recept. www.stenvreten.se
6. Håller på att försöka skriva en historisk roman, detta är vad jag sysslat med när jag bedrivit mina hemliga efterforskningar, förarbete till boken.
7. Jag bor i Roslagen med min sambo sedan nästan elva år och våra två egenuppfödda blandrashundar och en tjock katt.

Jag utmanar ingen särskild utan alla som vill, skriv sju saker om er själva!

Jag har lite problem med uppkopplingen men så fort nätet är igång bättre ska jag svara på alla era kommentarer!

Dagens klädsel



Idag har jag, Brian och hundarna varit i Uppsala, bla på Gustavianum och botaniska trädgården, då mina fortfarande hemliga eftersökningar fortskrider både i Uppsala, Stockholm och mellanöstern. Dit, (till mellanöstern alltså) har jag dock inte möjlighet att åka för tillfället så det får vänta lite. Kläder är kavaj loppisfynd, byxor och top H&M, skor Converse, scarf Burberry samt väska Coach. Väldigt vinrött har det blivit på sista tiden, har ni lagt märke till att de fyra senaste inläggen går i den färgen?

Jympa



Nu ska jag masa mig in till metropolen Norrtälje och köpa nya jympaskor och gå ett friskispass. Förstår inte var jag fått denna plötsliga motionslust ifrån, kanske har tittat för mycket på Du är vad du äter !

Dagens klädsel

  
  
Här kommer en dagens klädsel från igår. Jag var ute på ett än så länge hemligt uppdrag och letade lite bakgrundsinformation. Dagen tillbringades i Kungliga Bibliotekets specialläsesal samt på Sjöhistoriska muséet. Idag fortsatte efterforskningarna på Riddarhuset samt på Grå Munken i gamla stan. Väldigt spännande och intressant, på Sjöhistoriska var alla både i receptionen, biblioteket och bildarkivet otroligt hjälpsamma och engagerade så jag fick en hel del av den information jag behövde. Klädseln blev top med rosett samt byxor H&M, guldtop samt jacka second hand, paraply samt scarf Byrberry, väska Coach samt stövletter Bronx.

Plugg



Ursäkta dåligt bloggande under senaste dagarna, har haft fullt upp, men nu ska det bli ändring på det. Idag ska jag in till stan och kungliga biblioteket så att jag får den där doktorshatten på huvudet någon gång...  Återkommer med en dagens klädsel i eftermiddag, hej svejs!

Höstpyssel



Här är ett litet tips på något man kan roa sig med under regniga dagar som denna. Allt som behövs är lite ståltråd och lite hopsamlade löv, nypon och annat man kan hitta ute!

Frossa i fuskpäls




Jag älskar alla fuskpälsar som butikerna svämmar över av den här säsongen, här kommer några av mina favoriter: Kate Moss kollektion för top shop Stripe fake fur gilet  £ 50, Foxy Waist coat från Gina Tricot 299 kr, Leopard Cropped swing fur från Top shop £ 90, samt Faux fur Leopard Clutch Marc By Marc Jacobs $ 39.

Dagens Maia



Är hon inte söt våran Maia. För dagen klädd i scarf från Oscar de la Renta.

Fab kläning



Är inte denna kampanjbild från Gina Trikot helt underbar?! Snyggare än så här blir det inte, tyvärr är det ju inte alltid kläderna ser ut som på bild i verkligheten, men en klänning som kostar 299 kr kan man ju inte förvänta sig så mycket av. Jag kan ju ha fel, den kanske är lika fantastisk i verkligheten, någon som sett den i butik? Jag har ett par nästan exakt likadana skor som jag värderar som ett av mina bästa köp någonsin, synd bara att om jag skulle köpa klänningen kan jag ju rimligtvis inte ha skorna till, blir lite väl likt reklambilden då va...

Vem vinner?



Nu är det bara ett par timmar kvar tills Nobels fredspris i Litteratur eklateras. Kommer den eviga spekulanten Joyce Carol Oates att äntligen att få priset eller vem gissar ni på? Akademiens ständige sekreterare Horace Engdahl har i en intervju kallat USA för inskränkt och isolerat för att kunna utveckla litterära förmågor på samma sätt som Europa, tror ni det är en fint för att inte avslöja i förväg att det blir en amerikansk författare i år, eller är det hans genuina åsikt? Hur som helst gissa på nu, vem vinner i år?  Min gissning är att eftersom det var en engelsspråkig kvinna förra året ligger en icke engelskspråkig man på tur.

Spets



Dagens budgettips för den som inte hunnit ledsna på all spets; top från Ellos 199 kr, ganska bra pris va?

Moodie



Här är mitt bidrag till Ebbas tävling om moodiesar, receptet finns på min hemsida.

Svart, vitt, rött



Här kommer en liten ioutfit från Stella McCartney och Netaporter att inspireras av. Jag är visst inne i en svart vit period just nu. Väskan är Stella McCartney, skorna Louboutin, kjolen Chloé, skorna Louboutin och toppen Sonia by Sonia Rykiel.

Dagens klädsel



Här kommer en dagens klädsel från Elles vipkväll på Topshop i Vällingby som jag och Jossan var på igår. Jag blev ganska besviken på det hela, inbjudan var formulerad så att man fick intrycket att det skulle vara lite speciellt med mingel, drinkar och snacks. Det mousserande vinet var slut när vi kom så det blev det ingenting av med och snacksen var en skål med godis. Konstigt bara att det stod en helt full flaska med mousserande vin undangömd på golvet... Är det bara jag som tycker att drinkar och snacks på en vipkväll för Elle-prenumeranters läsare borde vara något annat än cider i plastmugg och en godis, eller är jag överkänslig?  Det var dessutom en väldigt liten butik med ganska lite kläder. Kön till provrummet gick precis framför skorna så de gick inte ens att titta på så där gick man på en nit. Kände mig rätt fånig faktiskt som suttit och kört 10 mil in till stan, släpat med mig hundarna som mamma och pappa och min bror fick passa, köpt kläder enbart för detta tillfälle och verkligen sett fram emot det. Jaja, ibland blir det inte som man tänkt sig... Kläderna är i alla fall jacka från Hollies, blus Ellos, kjol H&M, skor Saks fifth avenue samt väska Marc Jacobs. Jag och Jossan åkte tillbaka till Vasastan och drack champagne på en bar på Birkagatan istället så kvällen blev bra ändå!

Undies från Lindex



Dessa köpte jag idag på Lindex, tur för mig som blivit lite mullig sista åren att det är lite större underkläder nu, kroppsformen gör sig inte så bra i string även om jag ofta använder det för att inte sömmarna ska synas under jeansen är det inget jag känner mig bekväm att visa upp mig i. Vad tycker ni, är maxitrosan snyggt eller fult?
Ses vi förresten på Elles vip-tillställning på TopShop ikväll?

RSS 2.0
Bloggtoppen.se