Dagens klädsel



Här kommer en dagens från igår när jag och Josephine var och åt frukost/lunch på Tinells på St Eriksgatan. Det blev klänning och kavaj från H&M, strumpbyxor Lindex, Stövletter Jerns samt väska från Marc Jacobs. Nu är jag tillbaka på vischan igen och är iförd betydligt enklare kläder. Nu har jag roat mig ett dygn så nu blir det städning istället och ikväll blir det majbrasa och pubkväll på ett litet torp som ligger ute på udden där vi firar Valborg.

Dagens klädsel



Så här blev det till slut när jag åkte in för att grilla med Gabriel, Josephine, Daniel och Oskar. Kavajen är köpt på loppis, top + byxor H&M, väska Chloé, armband Indiska och skor från Ellos. Det var supertrevligt och varmt och skönt att sitta ute på deras innergård.



Mitt nya armband



Idag ska jag  in till stan och grilla med lite kopisar. Har inte riktigt funderat ut vad jag ska ha på mig än men det blir nog något som jag kan ha mitt nya armband från Indiska som jag fått av mamma till. Ledsen att jag intre svarat på kommentarer på ett par dagar men snart så!

Tiger



Gårdagen tillbringades med lite trädgårdsarbete och sedan långlunch i solen med Gabriel och Josephine. Vi åt ägg Benedictine, sill och grillade. Det blev dock inga bilder tagna, här kommer ett par på de söta tigrarna på Kolmården istället. Ser lite fängelseaktigt ut på den övre bilden men tigerparken var jättestor med olika sorters terräng, en damm, en bergsvägg med vattenfall, massor av  träd, ett hus att ligga i och en stor gräsmatta och tigrarna verkade nöjda. Nu ska jag ge mig ut på långpromenad med hundarna och njuta av vädret.





Skepp Ohoj!



Nu är vi hemma igen efter en lång härlig dag på Kolmården som hade extraöppet för Vattenfallkunder. Soligt och varmt, bränner lite i ansiktet nu, jag tog med solskyddsfaktor men den glömde jag i bilen och där gjorde den inte så stor nytta. Kläder blev marininspirerad blus fyndad förra årtet på Myrorna, byxor H&M, skor skopunkten, solglasögon Dolce & Gabbana samt väska dior. Trots alla vackra och ovanliga djur är det ju alltid så roligt med de som man får komma in och klappa, skulle smugit hem en get, vore mysig att ha på gården. Som sagt var det ganska varmt så ni får hålla till godo med mitt blanka ansikte.



Äntligen lite flyt!



Jag kan knappt förstå det, men jag fick faktiskt tag på allt jag ville ha ur Williamsons kollektion för H&M! Det blev alltså en klänning, en väska, ett skärp och ett halsband. Helt otroligt, fast jag kom två timmar efter öppning till H&M i Täby C fick jag tag på allt utom väskan där. Jag har försökt köpa på nätet av Chavallis kollektion tidigare men det sket sig, bara någon minut efter att man fick logga in var allt borta så den här gången hade jag en plan. (Lite småpatetiskt,  jag vet, men vad gör man inte för kläder?) Med mobilen i högsta hugg eftersom det inte gick att logga in tidigare än exakt en minut i tolv loggade jag in och klickade på väskan precis när fröken ur sade piiip och lyckades få en väska. De var slut ca 10 sekunder senare så för en gångs skull hade jag flyt, förstår inte riktigt vad som hände, brukar inte riktigt vara min grej med tur, men nu är jag nöjd. Bästa shoppingdagen på evigheter! I morgon åker vi iväg till Kolmårdens djurpark över dagen så då blir det nog inte så mycket uppdateringar förrän under kvällen är jag rädd.

Dagens



När jag gick och lade mig igår var jag fortfarande ilsken på H&M och att de inte skulle få in den snygga västen till Sverige och hade tänkt bojkotta hela grejen idag men sedan fick jag panik och åkte in till Täby C och fick tag på klänningen som jag ville ha mest av allt, (den flerfärgade korta i helsiden med volanger). Det blev ett halsband och ett rosa skärp med nitar också och jag måste säga att det var väldigt fin kvalitet på sakerna! Sist jag handlade något från deras specialkollektioner med stora designers var Viktor och Rolf, då blev det en cardigan som var helt ok men mycket av de sakerna var pinsamt dåliga i kvaliteteten och plaggen låg trasiga redan inne i butiken, säkert en del för att folk rivit och slitigt i allt i hysterin, men lite måste ju sakerna tåla! Är nog ändå bra att de tar lite mer betalt för sakerna nu så materialen blir lite bättre. Kläderna för dagen blev Jacka från Hollies, byxor och top H&M, stövletter Ellos samt väska från Choé. Givetvis gick klacken av idag fast det bara var andra gången jag använde skorna. Men det var kul så länge det varade i alla fall... Som den duktiga matte jag är (hade hundarna med mig) hade jag gummistövlar i bilen så vi stannade och gick en lång promenad på vägen hem. Nu ska jag leka med mina nya saker och kanske försöka få tag på kuvertväskan ikväll när internethandlen öppnar, missa inte det, kl 23.59 kan man börja handla!



Här kommer en liten detaljbild på mitt egentillverkade örhänge som jag är mäkta stolt över!


Önskeoutfit



Här kommer en liten önskeoutfit för dagen. Haremsbyxorna och skorna kommer från Ellos. Jag har faktiskt beställt dem och skickat mammsen på uppdrag att köpa armbandet från Indiska som jag är jättesugen på. Blir väl en bra klädsel att matcha mitt nya örhänge med?! Tyvärr fanns skorna bara kvar i strl 41 och de är tydligen stora i storlekarna men jag gör ett försök i alla fall så får jag väl se ut som en clown med för stora skor sedan. Jag hade redan gjort collaget när jag till min häpnad såg att västen som kommer från Matthew Williamsons kollektion för H&M som släpps på torsdag, inte kommer att säljas i Sverige. Vad är det för &%6#¤¤#/&/ dumheter! Jag blir så arg att jag har lust att demonstrera utanför H&M. Det är väl ändå ett svenskt företag, är det då för mycket begärt att det skall finnas tillgång till samtliga plagg i Sverige, särskilt när det gäller en specialkollektion?! Jag funderar på att bojkotta H&M efter detta, hade spanat in en klänning som kommer att finnas här som jag tänkte försöka lägga beslag på men nu struntar jag nog i det. Finns mängder av andra bra kedjor att handla billigt från så nu kan H&M glömma mig. Sedan undrar jag varför Elin Kling redan har en när de inte ens kommer att finnas här? Kul för henne förstås men jag vill ju också ha en!

Jag har skapat! (Igen)



Jag vet inte om jag blivit ovanligt pysslig eller om det helt enkelt är så att jag håller på att dö av uttråkning när Brian är borta så mycket, men nu har jag gjort örhängen av fjädrar som jag köpt på en loppis i USA för snart ett år sedan. Mamma köpte ståltråd och själva den biten som man har i örat på pärlshopen till mig så nu har jag gjort ett örhänge i silver och ett i guld. Jag tänkte bara ha dem på mig ett i taget eftersom de är så stora så då kan jag varva mellan silver och guld.

Sugen på höns



I helgen ville jag ta ett fint kort på Ann Sofis höns som alltid brukar gå samlade i en söt liten tropp men de var inte samarbetsvilliga alls så detta var vad jag hann med innan allihop hade sprungit iväg. Vi har haft både höns och ankor tidigare och jag är så sugen på att skaffa igen, bara det att vi har en husräv som inte alls passat bra ihop med våra höns tidigare. Vad man än gör lyckas den alltid ta sig in och äta upp dem så jag vet inte om det blir av, i så fall måste jag ju bygga ett litet fort åt dem först. Nu ska jag först in till Norrtälje och hämta upp Britte och Karro som varit i Norrland och sedan ut och röja i stallet som inte blivit använt på flera år eftersom min söta ponny förmodligen kommer hem i helgen.

Jag har fyndat!



Idag har jag gjort en beställning från GoJane.
Det blev de här två skönheterna, de till höger kom in idag vilket var tur för mig att jag kollat varje dag sista tiden eftersom allt säljer slut på några timmar jämt som jag vill ha. Ska bli spännande att se hur kvaliteten är på dem, de kostade ca $20 styck så de lär ju inte vara allt för fina men man kan ju alltid hoppas. Båda paren finns i lite olika färger så det var svårt att bestämma sig men till sist blev det de svarta (som vanligt). De vänstra är en sådan brutal Guccikopia att jag är förvånad över att de inte fått dra tillbaka dem men jag klagar inte. Nu ska jag iväg på champagnelunch hos Ann Sofie, hon är barnvakt åt mig helgen då Brian är borta och jobbar.

Plånböcker, lyx och budget



Min plånbok blev ju stulen för någon månad sedan och jag har fortfarande inte kommit mig för med att köpa någon ny, älskade verkligen min gamla trotjänare från DKNY så det känns svårt att ersätta den. Här är i alla fall lite alternativ, de tre översta är från Mulberry, Louis Vuitton och YSL och kostar mellan ca 2500 och 5000 kr.
De understa kommer från Esprit och forever 21, kostar mellan ca 80 och 299 kr. Jag är mest sugen på en riktigt fin som jag vill ha i princip hela livet, om ingen kommer sig för med att ta den ur min väska igen, så det tar väl ett par år att spara ihop till den. Sedan är ju frågan om man vill ha en färgglad eller om man skall hålla sig till klassiska mörka färger som håller i längden. Hm, svårt.

Dagens landetklädsel



Idag har jag gått en rejäl skogspromenad (ca6 km) med hundarna som aldrig kan gå för långt verkar det som. Om de inte får en långpromenad om dagen får de damp (Det får de i och för sig ändå, men utan promenad blir det fullständig damppsykos och de hänger och klänger som apor på mig medans de skäller som galningar hela tiden.) Lika bra det så man blir tvungen att röra på sig ordentligt och fundera lite när man måste tänka ut olika hjärnjympaaktiviteter åt dem som godisregn, gömma saker osv. Nu ligger de och sover snällt, de är verkligen som bäst när de är trötta! Lillan som är sakletare hittade ett äckligt gammalt älgben i skogen, det ligger sådant lite överallt i skogarna efter jakten och det luktade fruktansvärt, vilket tydligen är själva poängen. Som jag älskar lagrade ostar älskar hundarna ruttna ben. Maia som fick stå bakom ock slicka sig om munnen lyckades till slut ta det ifrån Lillan så båda fick smaka innan de glömde bort det för något annat. Det skuttar runt massor av rådjur i skogen nu, helt orädda skuttar de förbi mitt framför en och söta är de. Goda också för den delen men jag skulle aldrig kunna skjuta en sådan sötnos för egen hand. Kläderna blev jacka från Barbour, byxor Ellos och stövlar från Hunter. Under har jag en jätteskön tjocktröja från armén som jag snott av min bror.



Dagens klädsel



Idag var jag och fyndade på Deichmann, dessa stövlar blev det. Halva jag älskar dem helt vansinnigt, halva jag tycker de är lite vulgära. Toppen är fyndad på Emmaus, jeansen och toppen H&M.

Underbara Gotland



Brian är borta och jobbar på ett projekt på Gotland den här veckan och nästa. Fast jag vet att det är massor av hårt jobb är jag ändå väldigt avundsjuk, vill också vara där, det är ju så fint. Jag kan verkligen tänka mig hur pojkarna sitter i vackra kalkstenshus i stora bondkök ute på öns landsbygd och proppar i sig saffranspannkakor, gotlandsdricka, lammkotletter, najadlax och andra Gotländska delikatesser på luncherna som snälla moror bjuder dem på. (Min fördom är att alla Gutar är snälla, gladlynta och generösa.) Sedan kan de ju alltid roa sig med ett parti varpa när de vilat lite efter maten. För den händelse att det finns fler historienördar än jag därute kan jag berätta att den äldsta delen av ringmuren i Visby är från 1166 och muren har ett flertal massgravar i närheten från medeltida slag. Eftersom Visby var en av hansestäderna och den av dem som är bäst bevarad undrar jag lite varför den inte heter Hansastaden Visby då Hamburg fortfarande heter Hansestadt Hamburg? Jaja hur som helst är jag avundsjuk och funderar på att åka ner och hälsa på Brian och Viktor någon dag, vi får se om det blir av. Nu ska jag trösta mig med ett glas rödvin och klassisk musik istället.



Marc By Marc Jacobs



Den här sötnosen såg jag på Marc Jacobs hemsida, finns på de Marc By Marc Jacobsbutiker som har Special Itemskollektionen. Den kostar $ 85 vilket jag tycker är lite dyrt eftersom sakerna i den kollektionen är rätt billiga och i sämre kvalitet än övriga Marc. Älskar dock hans hjärtan som det finns mycket av i huvudkollektionen och funderar på att försöka gräva fram ett par gamla röda gummistövlar och klippa ut egna gummihjärtan och sätta på något annat. En brosch eller något att fästa på skor eller stövlar kanske!

Matthew Williamson



Den här lilla väskan från brittiske Matthew Williamsons kollektion för H&M är jag riktigt sugen på, det finns rätt mycket ur kollektionen som inte setts så mycket i media. Någon som vet var man kan se allt innan den släpps, finns ingenting på H&Ms hemsida än så länge  alla fall?!

Dagens klädsel



Så här blev det när vi åkte in på påsklunch igår hos mamma och pappa. Hundarna har orangea band från en sybehörsbutik. (Maia tror att de kommer från Hermés så jag lät henne tro det). Jag har allt från H&M utom väskan som är Dior och stövlar från Deichmann. Idag har vi bara njutit i solen och grillat, det blev lammstek med massor av vitlök och rosmarin samt klyftpotatis och rabarberpaj så nu är jag helt proppmätt och utslagen.

Elisabets pyssel och knåp



Nu har jag skapat här! Halsbandet som kommer från H&M, (tror tyvär inte att de finns kvar längre, Jossan norpade åt sig ett åt mig i sista sekund, men det finns nog liknande på andra ställen) och såg ut som till vänster från början. Jag köpte några små dödskallar och mockaband på Pärlshopen och satte dit, tycker det blev rätt bra faktiskt, vad tycker ni, var det bättre som det var eller bättre nu?

Påskkärringar



På Skärtorsdagen kom jag hem ganska sent så jag missade de flesta påskkäringarna men de här sötnosarna kom och knackade på i alla fall och det var fullt av dem överallt i byarna när jag åkte hem från Stockholm. Det hade nog gått ganska bra för dem för deras enorma väska istället för kaffekanna om de samlade godis i var halvfull, måste ha varit tio liter godis och pengar där i.

Dagens klädsel



Här kommer en liten dagens från gårdagen. Vi var på Armémuseum, åt lunch, gick på stan och sedan avslutade jag, Peter och Anna kvällen på Mäster Anders på Hantverkargatan. Det var helt vansinnigt gott och jättemysig inredning, rekommenderas verkligen. Såg ni någon på Armémuseum som satt och skrek saker i stil med "där fick ni, Danskjävlar" så var det Peter som levde sig in lite väl mycket i en film om Karolinerkrigen. Jag skrattar fortfarande åt det fast jag älskar danskar men på 1700-talet hade man nog inte gjort det precis. Klädsel blev top, jeans samt halsband från H&M, skor skopunkten, väska Chloé Paddington och orkesterjacka från Ellos. Idag åker jag hem igen och hoppas på att det kommer lite påskkärringar, jag har massor med godis och småpengar hemma!

Maias inbjudningskort



Medan Lillan och husse roade sig med töntiga kampsportprogram på tv tillverkade jag och Maia de här inbjudningskorten till hennes kalas med hjälp av kakfatspapper som vi klistrade på kuverten och korten samt rispapper som vi klistrade in i inbjudningskorten. Blev väldigt snyggt, tyvärr syns inte pärlemorfärgen på kuverten så bra på bilderna. Inte alla som har en sådan estetiskt sinnad vovve!
Nu drar jag in till stan för att umgås med vänner och familj, kommer hem i morgon kväll.

Forever 21



Just nu är jag så fruktansvärt sugen på de här skorna från forever 21. Jag antar att de ser riktigt plastiga och äckliga ut i verkligheten med tanke på priset men jag vill ha dem ändå. Någon som beställt därifrån tidigare? Blir det jättedyrt med frakt och tull och är kvalitetetn så dålig som många säger?

Dagens klädsel



Igår var vi hos vänner och åt Coq au vin, de hade för många tuppar i hönsgården så ett par stycken hamnade i grytan. Låter lite rått kanske men jag tycker det är det bästa sättet som finns att äta kött på. De har ett jättebra liv, poff så dör de innan de ens hinner förstå vad som händer och så äter man dem istället för att de föds upp i trånga burar och stressas vid slakt. Gott var det i alla fall och jag åt som en häst som vanligt. Klädsel blev nya jackan från Ellos, top och kjol H&M, strumpisar Chanelkopior från Lindex, skor Saks Fifth Avenue. Jag vet att jag alltid har dem men trots att jag har hur mycket skor som helst så blir det alltid de som åker på. Förresten insåg jag ganska kvickt att det var lite långt att gå i högklackat mitt ute på landet så jag bytte till mina Barbourstövlar istället. (Här ute finns ju risken att folk tror att jag kommit med estlandsfärjan för att prostituera mig när man är uppklädd i högklackat haltandes på åkrar och grusvägar, haha.) Väska Cloé Paddington.

Maias 10-årskalas



Här kommer ett litet hopkok från Maias hundkalas som visst drog till sig en del människor också! Kalaset började med skattjakt ute på gården, olika påsar för hundar och barn dock, Maia kände sig inte helt säker på att Viola och Emil ville ha varsin kattmatsburk och ett ben så de fick annat. Sedan hade hundarna godisregn och kalaset fortsatte med champagne, tårta, paj, kakor och snittar som jag och Josephine hjälpts åt att baka med lite hjälp av Gabriel. Maia fick så klart massor med presenter, av sin fästman Eddie fick hon ett halsband och av Omme fick hon massa rosa saker, bla ett smyckesskrin som han gjort själv. (Eller hans matte kanske). Massor av tuggben och leksaker fick hon också.

Mer Ellos



De här skorna från Bronx är jag lite sugen på, finns också på Ellos. Helst vill jag ha de turkosa fast i svart men det finns inte så funderar på de svarta istället, svårt. Slutar nog med att jag inte köper något par. Missa inte rabattkoden i inlägget under om någon vill beställa därifrån!

RSS 2.0
Bloggtoppen.se