God jul



Nu har jag snart gjort klar all maten och slagit in alla klappar och kan äntligen ta det lite lungt och få julefrid. Imorgon blir det skridskor, julfirande och midnattsmässa så jag hinner nog inte svara på kommentarer förrän på juldagen, tills dess önskar jag alla en riktigt god jul!

Snöväg



Eftersom jag ständigt glömmer min kamera blir det ytterligare en dålig mobilbild, den här gången på en snöig väg. Gud vilken stress det är för att få allt färdigt men nu är i alla fall alla julklappar inslagna och ca hälften av maten klar. Idag ska jag göra skinkan, mer chokladpraliner, sillsallad, vörtbröd, grönkål och jag vet inte allt, dags att sätta igång. Imorgon ska vi mötas upp några stycken och åka skridskor i Vasaparken innan vi firar jul med föräldrarna, ska bli himla mysigt! Har bara inte en aning om var våra skridskor är, panik!

Julkonsert





I förrgår var jag, Karoline, Lina och Britte upp till kyrkan på julkonsert med traditionella julsånger. Det var väldigt vackert och stämningsfullt, tycker det är så trevligt att göra sådant som ger julstämning istället för att bara rusa omkring och bränna pengar på allt som ska inhandlas inför julen. Hade bara mobilen med mig, därav de gryninga bilderna.

Vingklippning








Igår fördrev jag som vanligt dagen i stallet, vi röjde ut en box för kanin och ankor som skulle in för vintern och tillbringade sedan en stund i hård kamp med ankorna som inte alls hade några planer på att låta sig infångas och flyttas. De var tvugna att vingklippas för att de inte ska flyga ut ur stallet och bli rävmat, men fjädrarna växer ju ut igen så till våren kan de flyga. Det gör inte alls ont på dem utan man klipper bara av det yttersta på en vinge så att de inte kan flyga iväg, de har ingen känsel i fjädrarna. Bilbo roade sig med att gå på promenad istället för att bråka med ankorna.

Snö





Oj vad det har snöat idag, blir nog en vit jul i år förhoppningsvis. Maia älskar snön och springer runt som en tok och leker och rullar sig, Lillan vill hellre gå in och ligga i soffan och se på tv, vilket jag tycker bilder illustrerar ganska väl haha. Idag har jag varit ute och stulit en julgran, jag fick i och för sig lov att ta den men det känns liksom roligare att låtsas att jag pallade den. Vi gick hur långt som helst och hade inte stackars Elin varit med och hjälpt mig få hem åbäket hade jag nog varit ute i skogen fortfarande, släpandes på granen. Den blev lite kort så det kanske får bli en till tur efter en ny, får se.

Julhästar









Idag har det varit en riktig hästdag, som de flesta dagar blir för mig nuförtiden. Britte och jag tog Bilbo på en lång promenad och hittade en gran som redan var nerhuggen på ett kalhygge som Britte envisades med att släpa hem. Ganska tanig, men den blir säkert fin ute på hennes tomt med en ljusslinga i. Bilbo kunde inte förstå varför människorna skulle släpa hem ett träd, men det är så mycket konstigt med människor att han inte orkar tänka på det. Direkt när vi kom hem ville Sandra rida lite på Bilban så då blev det en tur till, givetvis efter att Bilbo ättit kvällsis, på promenaden åt han mellis och sedan var det middag. Fri tillgång på hösilage har han också så buken är ganska så spänd på den ponnyn. Igår skickade han matte och Sandra att köpa julklappar till alla hästarna så då var det bara att lyda. För den hästintresserade finns det just nu superfina fleecetäcken på Granngården för 69 kr.

Hungrig



Ledsen att jag inte bloggat så mycket sista dagarna, har varit så himla mycket men jag får uppdatera lite i efterhand. Min fina söta bil är åter hemma hos matte och husse, hon blev upphittad i Liljeholmen hel sånär som på att tändningslåset är trasigt. Muppen som snodde den lämnade allt som låg i, bla smycken och Michael Kors solisar, Burberryparaply, kamébrosch, skor osv men valde att istället sno två mugghållare som jag köpt på mekonomen för 50 spänn. Dessutom låg det nya startkablar och en batteriladdare i bakluckan. Det tackar vi för och drar av på priset för ett nytt tändningslås. Hittade den här bilden från London på Linas Facebook, tycker den var lite rolig, ni känner väl igen er i hur hungrig man kan vara när man kommer hem från krogen?

Nobelbanketten 2009







Så här dagen efter är väl inte jag den enda som visar upp drottningens och prinsessornas klänningar men för mig är det verkligen årets höjdpunkt med Nobelfesten. Det kan ju tyckas lite förminskande att alltid bara koncentrera sig på damernas kläder istället för vad de gör men det är svårt att låta bli när man älskar balklänningar. Jag älskar dock inte bara Nobel för kläderna jag älskar att det är en fest för kunskap och vetenskap. Synd bara att det inte finns något pris i historia så man hade en chans. Får satsa på att vinna litteraturpriset istället, en vacker dag händer det! Vad tycker ni, vem hade vackrast klänning? Själv kan jag inte bestämma mig.

 

 

 

Bilderna är lånade av Svensk Damtidning, tyvärr var jag ju inte på plats själv för att ta bilder. För den som vill gå nästa år så finns det ett lotteri för biljetter öppet alla som studerar vid universitet eller högskola. Jag har köpt massor av lotter varenda år utan tur, men nästa år, så känner jag på mig att det är dags.


Professional truck driver



Den här ringen hittade jag på Spitalfields market, tycker den är så häftig, nu gäller det väl bara att skaffa lastbilskort också så man gör ringen rättvisa... För övrigt längtar jag efter mitt gamla bilskrälle som blivit stulet, oroar mig över att han kanske ligger ensam och rädd i något dike någonstans. Stackars liten, hoppas han får komma hem till matte och husse snart.

Dagens

Här kommer en dgens, vi har spenderat förmiddagen med att strosa runt i East end och jag passade på att inviga min klänning som jag köpte igår i Greenwich.

Regnigt London

Här är det lika fint väder som vanligt men det gör inte mig något, jag gillar regn. Tyvärr har någon gått och stulit min bil som stod parkerad i Stockholm i natt, jäkla as, hoppas på att den dyker upp och att jag slipper se den på tv i något värdetransportrån. Fast det vore ju lite häftigt förstås. Mitt liv kommer vara så mycket mer komplicerat på landet utan bil när jag kommer hem men det får bli ett senare problem, nu bagels på Brick Lane.

Dagens

Nu bär det av ut i Londonnatten, stövlar La Redoute, kjol och kavaj H&M, väska Botkier.

Grafitti

Brick Lane, älskart!

Gatumat = gatusmart

Det finns så otroligt mycket god gatumat här i London, jag håller på att äta ihjäl mig för att hinna äta på varenda ställe och hinna med kök från alla världsdelar. Får bli vatten och bröd ett tag när jag kommer hem för jag är tokig i särskilt indiskt och mat från mellanöstern vilket det finns gott om här. Gör det ju hemma också förstås men inte färdigt på gatan och så billigt som här.

Armband

Det här armbandet köpte jag igår på en loppis vid Brick Lane av en kille som gör dem själv. För den som kan sy är det ju lätt fixat men jag kan inte det så jag är så glad att jag hittade detta, känns som det bästa köp jag gjort på länge!

Dagens

Så var man tillbaka på Brick Lane igen då, härligt. Jag och Lina har strosat runt i området och kollat in vintagebutiker och massor av god gatumat idag innan vi begick det stora misstaget att gå på Harrods och Primark på en lördag under julruschen, ett misstag som inte kommer att upprepas. Är inte jätteförtjust i skovalet för dagens men när man ska gå mycket får klackarna vika undan för de bekvämare skorna. Blus vintage, byxor och top H&M väska Marc Jacobs.

Skog



Nu har jag varit ute på en ridtur barbacka med Sara, hästarna var superuppspelta och Bilbo som tultade med lös var jättyster och brallade runt som en tok. Måste vara att han är så glad över sina nya skor, vem är inte det liksom.... Visst är skogen där vi red fin?! Nu ska jag bara byta om så bär det av in till stan och vidare till London. Den här gången har jag packat ner kamerasladden så jag kan blogga därifrån!

Hovis



Idag har jag behandlat min förkylning med att stå ute i stallet och huttra medan Bilbo fick nya skor. Han ville ha guldfärgade men fick nöja sig med silver. Börjar bli dags att packa min väska nu men jag vet inte vad jag ska ha med mig så det får bli panikpackning imorgon istället.

Groningen och Amsterdam













Här kommer en till bildexplosion från Holland. På lördagen drog vi iväg på en spontanresa till Amsterdam. Karro hade tjänstebil med sig så vi ställde bara in hennes gps och stack. När vi väl kom fram stannade vi bara bilen där det fanns en parkering och frågade om det fanns plats på ett hotell precis bredvid och det fanns det, vi var dessutom precis i centrum. Ibland har man tur. Hotellet var lite av en knarkarkvart men det var billigt och rent även om det såg ut som om det brann därinne av all brajrök. Fast det gör det ju överallt i Amsterdam. Karro och jag roade oss med att gå runt på stan på dagen och på kvällen med en krogrunda i red light district innan jag åkte hem dagen efter. Hade varit roligt att stanna lite längre och vara med Karoline så det var lite trist att åka hem, men nu är det snart dags att packa om väskan och sticka till London i helgen!

RSS 2.0
Bloggtoppen.se