MAGO



Ett litet tips för er som är i närheten av Stockholm: Judiska museet har en utställning om Mago, sveriges absoluta gigant i kostymmakeri. Han hette egentligen Max Goldstein och kom under kriget till Sverige från Tyskland. På utställningen finns ett antal skisser och originaldräkter till bla Sommarnattens leénde och Mannekäng i rött (en av mina absoluta favoritfilmer). Mago betyder ju trollkar eller magiker, och det är verkligen magiskt att se hans kreationer och skisser. Jag var på utställningen igår och den var liten men bra.

Dagens



Idag blev det kofta från Twist & Tango, blus från Myrorna, väska Marc Jacobs samt hmbyxor och curlingboots. Finns ju snyggare skor men det är ju liksom lite kallt ute. I förrgår var jag förresten på Queerstadspromenad med Etnologiklassen i Stockholms innerstad, var himla roligt, intressant och lite annorlunda. Fruktansvärt kallt var det dock trots att jag verkligen pälsat på mig. Nu ska jag in till Norrtälje för att titta på tapeter till rummet på bilden.

Masktjat



Jag är lite tjatig jag vet, men jag måste ändå visa upp min senaste mask. Önskar att jag skulle på maskerad varenda helg så jag kunde ha olika masker varenda gång! Dn här är ute på Tradera dock, fast jag vill egentligen ha den själv, men jag kan ju alltid göra en ny om den blir såld. Det finns flera stycken ute på auktion om någon skulle vara intresserad.

Muppar on ice





Hundarna har ju som jag tidigare nämnt fått benen från en ko att gnaga i sig. Benen ligger ute och det spelar ingen roll vad det är för väder så länge det finns mat. Den elake katten Måns tycker hundarna är galna som är ute överhuvudtaget i det här vädret. Själv har han inte vistats utomhus sedan i julas.

Skräddarbyst



Den här har jag beställt idag, en skräddarbyst som jag tänkte ha som prydnad att hänga kläder på. Beställde aldrig någon ställning utan jag tänkte försöka hitta en gammal golvlampa eller något annat med snygg underdel att sätta på istället. Den kommer från Butiksinredarna och jag hoppas jag får köpa den då det är ett företag som säljer till butiker/företag men beställningen gick igenom i alla fall, får väl se om de hör av sig.

Ransoneringskuponger



Här är mitt senaste Traderafynd: Ransoneringskuponger från 30-talet. Vet inte vad jag ska ha dem till riktigt men jag tycker de är intressanta rent historiskt och när de ändå var på skor kan jag ju rama in dem och ha på väggen om jag någon gång får en enorm skogarderob. Enormt mycket skor har jag redan, (även om man aldrig kan ha för många) nu vill jag bara ha ett stort rum till dem också. 14 kr fick jag ge för korten.


Vägbilder







Försökte ta lite bilder från bilen idag på snöovädret men snöflingorna syns inte på bilderna, det var ju det som var så vackert. Nåväl, det är ju rätt fint ute ändå. I morse var jag så insnöad att jag inte fick ut bilen och åka och släppa ut hästarna så jag fick ringa och be om hjälp med det. Nu har jag till sist skottat mig loss i alla fall.

Det går bra nu....



Herregud vad spännande det blev igår, antar att det var fler än jag som höll på att svimma i tv-soffan. Blev sugen på att göra ett litet collage på alla svenskar som tagit medalj under Os men hittar så dåliga bilder, dessutom kommer det väl att bli flera medaljer till om allt går som det är tänkt, jag sparar collaget tills dess!

Snö



Ojojoj vilket oväder vi har här nu! Himla mysigt att sitta inomhus och se ut på snön som yr omkring men jag tycker så synd om alla små djur som måste vara ute och frysa, lägger ut mängder av hö och krafftfoder till rådjur och älgar samt mat till fåglarna. Maia och Lillan har fått benen från en ko av några kompisar till oss som ligger ute så de får dela med sig lite till rävar och annat. Grävlingar är i alla fall kloka som går i ide den här årstiden! Jag tog in hästarna redan på förmiddagen idag men fortsätter det så här får de nog vara inne till i morgon, själv ska jag bädda ner mig i soffan och fundera ut hur jag ska kunna fortsätta mitt maniska OS-race och titta på melodfestivalen samtidigt! Brian är med Gabbe och Beshad på Rammsteinkonsert, lite avundsjuk är jag!

NK Boutique



Om sanningen ska fram så blev det faktiskt ytterligare ett köp på auktionen. Den här underbara aftonklänningen från NK Boutique ca 1950 är numera i min ägo. Den är dock för liten så jag vet inte om jag ska tokbanta, sy om den eller sälja den, men till dess ska jag bara njuta av den som ett konstverk. Även den här fick jag billigt, köpte den för utropspriset då ingen annan budade på den. Var tvungen att slå till. Tur att mamsen lånade mig pengar, är lite oklart hur jag ska kunna betala tillbaka bara men jag får fundera ut något!

Chanel



Igår var jag ju på modeauktion på Stockholms Auktionsverk och ropade faktiskt in en vara. Det blev den här sammetsklänningen från Chanel som passar perfekt. Jag älskar svart och vitt så det var verkligen en klänning i min smak, tur att mamma var med så jag kunde låna pengar. Nu hänger den hemma och ser snygg ut, jag måste stanna till och beundra den varje gång jag går förbi.

Stockholms Auktionsverk


I morgon eftermiddag är det dags för Stockholms Auktionsverks modeauktion. Mängder av fina saker från Hermes, Balenciaga, Dior, Märthaskolan, YSL osv. Jag funderar på att gå och har bland annat spanat in en cape från 1800-talet, en Chanelväska, en YSL blus och mycket mer, vill helst ha allt! Jag kommer nog inte att ha råd att köpa någonting, men det kan ju vara kul att titta. Någon mer som ska gå? Klänningarna ovan är från Balenciaga, okänt märke, Thierry Mugler samt Dior.

Dagens



Idag blev det nya koftan från Ellos, skor och top H&M, väska Marc Jacobs och skor Uggs som jag stulit av Brian, som han från början stulit av mig, som jag köpt för hans pengar.

Ellos



Den här klickade jag hem från Ellos för ett tag sedan, var riktigt snygg även i verkligheten. Just nu får man 40% på en vara.

Kalas







Här kommer lite fler bilder från kalaset, visst är det fina tårtor mamma Sara har gjort?!

Dagens



I brist på något spännande att berätta får det idag bli en gammal dagens jag glömt att lägga upp från lilla Violas 3-årskalas för en dryg vecka sedan. Kavaj och blus från Ellos.

Coiffe



Pysselmanin fortsätter här, nu har jag knåpat ihop två coiffer / hattar, en svart och en vit. Den svarta har jag ute på Tradera nu, den här vita är på gång. Tycker de är så fina att ha på sig tex. vid olika högtider eller fester. Nu är det ju faktiskt inte allt för lång tid kvar till våren, då tänker i alla fall jag se till att bjuda in mig på champagnemingel idet gröna så jag får användning för coiffeerna! Eller varför inte gå på galopptävlingar i vår och ställa upp i hattparaden på Täby!

Dagens



Här kommer en dagens, om än inte så moderiktig. Härlig långpromenad i Riddersholm med jacka North Face, tröja peak och solisar från Michael Kors. Nu ska jag pyssla vidare med min mask och hattmani.

Arne And





Jag tror bestämt att jag glömt berätta om Arne And. När vi var nere vid ån i Norrtälje för ett tag sedan så kom det en halt, genomfrusen och luggsliten andpojke och lade sig vid mina fötter. Vi var ju tvugna att ta med honom, så han fick först bo i badkaret hos Sara och sedan fick han flytta till Lottas stall och bli granne med hennes ankor. Han måste sitta i bur så att han inte flyger iväg tyvärr men han har i alla fall ankorna att titta på som går precis utanför buren och en liten kanin. Han är frisk och glad nu så jag tänkte släppa tillbaka honom i ån snart, är lite orolig att han ska bli mobbad av de andra nu bara när han varit borta ett tag. I så fall får jag väl fånga in honom igen och låta honom bli en anka.

Mer masker



Nu har jag satt ut dess två masker på tradera och hoppas många ska på maskerad inom den närmsta tiden så jag får dem sålda! Kolla här om du är intresserad! Nu ska jag försöka få ihop lite hårprydnader / coiffer också!

RSS 2.0
Bloggtoppen.se