Norge

Här kommer lite bilder på fina båten Norge som låg vid skeppsbron under Victoria och Daniels bröllop. Vi stod där precis när prinsessan Märta Louise och Ari Behn kom dit, man ser dem på två av bilderna.

VigselnJag fortsätter plåga er med bröllopsbilder, har så många så det blir mycket sådant framöver. Vi var där i god tid och fick jättenbra platser på slottsbacken för att se kortegen. Sedan sprang vi emellan för att hinna se slupen och när brudparet gick ut på lejonbacken. Inte ett öga var torrt under vigseln, det snörvlades ljudligt bland åskådarna, själv fick jag torka mig i ögonen mest hela tiden. Har verkligen aldrig sett så mycket folk ute i Stockholm, var helt fantastiskt!

FörsommarFörsommaren är verkligen min favorittid på hela sommaren. Även om det inte är så varmt så är det ju så underbart vackert ute nu. Här är lite bilder från Sindvik där jag har min pålle. Han har ett sår i ögat och får inte ta av sig sin flugluva som han har en insydd lapp över ögat i så det blir inte så bra bilder på honom nu, grannhästarna fick vara fotomodeller istället. Han är i alla fall mycket bättre så snart slipper han vara piratponny, fast han tycker han är ganska tuff och kallar sig för kapten Jack Sparrow för tillfället. När lappen är borta får han återgå till att kallas för den flygande köttbullen igen. Hoppas ni alla får en härlig midsommar!

Bröllopsgästerna anländerHär är det någon timme kvar till vigseln och gästerna börjar anlända. Som det royalistproffs jag är handlade jag två pallar till mig och Brian att sitta på, blev några timmars väntetid för att få en bra plats men det var det värt.

Dagen före bröllopet

 

 


Vi åkte in till stan dagen innan och gick omkring på stan lite, bland annat passade vi på att titta på blomsterarrangemangen som man då höll på att sätta upp. När vi gick från Skeppsholmen efter att ha varit på Ostindiefararen kom kronprinsessan Mathilde ut från Grand Hotel, (man ser henne i den rosa klänningen) och kort därefter kom hela kungafamiljen på väg till middagen i gamla Skeppsholmskyrkan. När jag såg kungen och drottningen höll jag på att smälla av så jag missade att fota men om man tittar efter ordentligt så ser man Viktoria och Daniel i bilen som kom efter. Sedan kom Madeleine och Carl Philip och efter dem hela norska kungahuset men jag hann inte ta några kort.


Dannebrogen

Oj oj vilka dagar, ordet starstruck har fått en helt ny innebörd. Jag har sett hur mycket kungligheter som helst men blev så till mig när jag såg dem att jag missade att ta kort på nästan alla. Hur som helst så låg ju danska Dannebrog och norska Noge i Stockholm och de är så himla fina så jag börjar min kungliga bildkavalkad (som förmodligen kommer att pågå i sådär en månad) med lite bilder från Dannebrogen.

Kortegen

Nu är jag hemkommen efter en helg i Stockholm. Detta har varit det mest fantastiska jag upplevt i hela mitt liv! Är fortfarande i chocktillstånd över hur vackert det var och hur många kungligheter jag haft på bara någon armslängds avstånd. Återkommer med mer bilder när jag hämtat mig lite!

En dag kvar1976 var jag med mamma och pappa som bebis och tittade på kortegen när Karl XVI Gustaf och Silvia gifte sig, självklart kommer jag vara på stan och se på i morgon också. Jag tycker fortfarande att Silvias klänning var den finaste kungliga bröllopsklänningen någonsin, spännande att se om Victoria kan slå henne i morgon, tror det blir svårt.

VictoriaLedsen för dålig uppdatering, har varit så mycket annat att tänka på och göra, både bra och dåligt. Jag som är fanatisk rojalist ser fram mot Victoria och Daniels bröllop på lördag som en av de största händelser som jag någonsin kommer att få uppleva, kan inte bärga mig till lördag! Någon mer som kommer att vara på stan tidigt och försöka få en bra plats? Jag funderar nästan på att tälta men det känns lite väl nördigt, då börjar jag väl hänga på Star Warsfestivaler och liknande snart.

StudentutspringIgår var vi på Max studentutspring och mottagning. Himlans trevligt. Här kommer lite bilder.

Thun'sIgår var vi en sväng till Uppsala för att hämta en båtmotor som brorsan köpt. Tog ett tag, vansinnigt med trafik och firande studenter överallt, vilket ju är väldigt trevligt men gör framkomligheten lite tricksig. På vägen hem var jag tvungen att kolla in Thun's, har aldrig varit där förut och någon gång ska ju vara den första fast jag egentligen tycker outlets och stormarknader är rätt jobbiga. Det blev lite inköp i alla fall, en klänning och en jacka, perfekt för lite partyn framöver.

FloppisarDessa har jag ute på Tradera nu, auktionen går ut idag, ångrar mig lite faktiskt hade gärna behållt dem. Fast färgen passar himla bra på bruna fötter och jag blir inte brun om jag så skulle tillbringa tio år i saharas öken, så kolla gärna in auktionen om ni har lust!

RSS 2.0
Bloggtoppen.se