Andsläpp










Idag släppte vi ut Arne And som jag släpade hem i vintras efter att han krupit upp och lagt sig framför mina fötter vid ån i Norrtälje. Han frös så han skakade och haltade lite så han fick bo med ankorna i stallet ett tag. Nu är han frisk och kry så vi släppte tillbaka honom där vi hämtade honom. Han flög iväg så fort så jag hann inte få någon bild på honom och har inte en aning om vem som är vem (de är ju ganska så lika varandra om man säger så). Kommer att sakna Arne And, men jag tror inte att han kommer sakna mig precis. De fick rejält med mat i alla fall innan vi åkte. Han simmade runt i ån hur glad som helst innan jag tappade bort honom bland de andra änderna. Förhoppningsvis har han hittat en flickvän redan så jag slipper oroa mig för honom. Var riktigt mysigt att ha honom i bilen på väg in till Norrtälje, han hade ett hål i lådan och satt i passagerarsätet bredvid mig och tittade ut och snattrade.

Bambi



Idag har jag varit och ridit en sväng på min tjocka ponny, sedan var jag duktig och kom ihåg att lägga ut mat till Bambisarna innan de kommer vid 4-5 tiden på eftermiddagen. De kommer så sent så maten jag lägger ut till fåglarna brukar vara slut vid det laget hur mycket man än lägger ut. Bara fasanerna vräker i sig kilovis med foder varje dag så jag får lägga ut flera gånger varje dag. Precis efter det kom Bambi och smaskade i sig lite kornkross. Suddigheten på bilden beror på att det börjar bli ganska dags att tvätta köksfönstren som jag tog bilden genom.

Marc Jacobs



Även om det känns avlägset så är det faktiskt vår snart och jag längtar efter att hasa omkring hela dagarna i mina Marcfloppisar. Jag har ett par extra hemma så nu har jag satt ut dessa och lite till på Tradera om någon skulle vara intresserad.

Esprit



Jag är så otroligt sugen på den här klänningen, den kommer från Esprit och finns att köpa på Ellos, ska jag slå till eller ej?

Den rosa kokboken



Den här fick jag av Sara i födeseldagspresent. Det är en kok/livsstilsbok med gaylivsstilstema. Massor av goda recept finns det i alla fall oavsett om man är gay eller inte.

Bilban







Idag har Bilban och hans matte och hundarna varit på utflykt i vårsolen, väldigt mysigt. När jag kom till stallet var Bilban ensam så då gick vi och hälsade på grannhästen och sedan red vi och mötte tjejerna som var och fikade vid en grannes jaktstuga. Nu är alla avdampade så man kan ta det lungt en stund, så otroligt skönt när hundarna är trötta för en gångs skull.

Steak sandwich



Planen är att det blir en sådan här till frukost imorgon, längtar.

Sticktokiga



Så här har det sett ut hemma hos oss sista tiden. Lina lärde Brian att sticka i helgen och sedan dess har han knappt lämnat stickorna. Väntar på att få en massa fina stickade kläder men det går inte så fort, än så länge.

Dagens



Här kommer gårdagens, passade på att vara lite preppy när jag ändå skulle hänga på bibilotek och arkiv hela dagen. Solisar Michael Kors, blazer Burberry, väska Coach, byxor H&M, skor Ellos. Nu börjar det bli dags att skärpa ihop sig här, ska lämna in en B-uppsats om bara några dagar och har inte ens kommit på ett ämne än, men det löser sig nog.

Älgpromenad






Igår när jag var på väg till stallet skuttade det ut två älgar på vägen precis framför mig. De spankulerade längs landsvägen en bra bit och kryssade helt obekymrat förbi alla bilar som stannade och folk som tog kort. Givetvis fick jag inte fram mobilen förrän de var långt bort och bara syntes som ett par små prickar, men de syns på bilden om man kollar ordentligt. Eftersom bilden är så dålig så fick en lånad bild av älgmamma och bebis komma med också.

Pärla



Här kommer en närbild på pärlhalsbandet jag fick i födelsedagspresent, tycker själva pärlan och infattningen är så fin! Nu ska jag in till stan och gräva ner mig i nordiska museets arkiv.

Dagens





Idag blev det invigning av två av mina födelsedagspresenter. Halsbandet med sötvattenspärla fick jag av mina föräldrar och kappan från Burberry fick jag av Brian, Gabriel och Josephine. Klänningen har jag köpt i Greenwich och skorna kommer fån Ellos. Nu ska jag svida om till hästkläder och ta ut Bilban en sväng, ciao.

Världens roligaste bok



Den här fick jag av Lina igår, hejdlöst rolig. Faktiskt är David Batras kommentarer ibland roligare än lapparna, så glöm inte dem om du läser den här! Batras beskrivning av när han gick påskkärring i USA i sin bardom fick mig att gråta av skratt.

Coiffe






Här är min senaste skapelse, en coiffe i form av en fågel. Jag gillar den verkligen men nu är den ute på Tradera, får göra en ny till mig själv också tror jag. Har lite andra idéer ochså på lite annorlunda hattar. Missade att bloggen fyllde tre år i går, får väl försöka komma ihåg fyraårsdagen istället.

Lillan



Hundarna fick ju benen av en ko för ett tag sedan av vänner till oss. De var ju givetvis tvungna, giriga som de är, att gräva ner och gömma allt för att ingen annan skulle komma och ta deras ko. Problemet är ju bara att komma ihåg var man har grävt ner alltihop...

Dagens



Idag har vi varit hos mina föräldrar på födelsedagsmiddag. Jag fick en superfin kappa från Burberry av Brian Gabriel och Josephine och ett halsband med en sötvattenspärla av mina föräldrar samt lite annat. Klänningen från Chanel fick göra premiär, skorna Saks fifth Avenue och väska från Botkier. Blev en väldigt konstig bild på mig men jag fick ta den bild som var minst dålig.

Vovvar







Nu har vi varit på promenad i det underbara vädret, vad solen värmer, det är så man vill dra fram solstolen! Tog lite bilder på vovvarna när de slappar efter promenaden, de är väldigt söta när de är avdampade efter promenad och håller sig trötta och lugna en stund! Maia fyller 11 år den 16 mars så hon ligger och funderar på vad hon ska önska sig för presenter! En sak är säker, det kommer bli mycket rosa och bling på önskelistan.

Vintagemässan



Tänk att det redan är ett år sedan det var Vintagemässa, tiden går verkligen fort. Jag hann inte gå förra året, men i år ska jag verkligen försöka ta mig dit. Ofta kan ju mässor innebära att det blir både dyrare och mindre sortiment, men man vet ju inte förrän man varit där. Tänkte ta mig en loppis och second handrunda i Stockholm någon dag ändå, kanske man skulle slå två flugor i en smäll? Får nog hålla hårt i plånboken nu bara då jag redan lagt en del pengar på kläder på Stockolms Auktionsverks modeauktion för ett tag sedan.

Boots



Jag behöver verkligen ett par vardagsskor som inte har så mycket klack men ändå inte är helt utan så efter åratals letande beslöt jag mig för dessa. Ville egentligen ha ett par låga Acne Pistols men de var slut i svart och svindyra så jag provar dessa från Ellos istället. Älskar verkligen superhöga klackar men jag orkar inte ha sådana på mig när man ska springa runt på stan hela dagar i snöglopp. Hoppas de är snygga i verkligheten bara. Det är i alla fall äkta skinn, fuskläder är inte riktigt min melodi. Ibland blir jag frestad att köpa men det slutar alltid med att jag aldrig använder dem.

Nordiska Museet Modemakt







I fredags var jag och Lina och tittade på Modemakt på Nordiska museet. Mycket vackra kläder, visst, men jag blev ändå lite besviken. Utställningen var ganska liten och det kändes som att flera decennium i princip saknades helt. Det fanns lite 1700-tal, lite 1800-tal, några bygdedräkter och inte så mycket mer. De få kläder från 1900-talet som fanns med har jag redan sett i olika tv-program som handlat om utställningen. Tycker inte den var värd 80 kr. Dock finns det ju annat på Nordiska att titta på, tex. var utställningen om arga tvättstugelappar väldigt rolig. Behållningen för mig var mest den vackra byggnaden.

Vinterbilder





Lite vinterbilder från Gräddö. Blir visst aldrig vår men det är ju vackert med snön förstås. Lillan stack ur bild så fort kameran kom fram, är mer eller mindre omöjligt att få båda med på en bild.

Tapetsering





I helgen lyckades vi lura hit både Sara och Gabriel för lite renovering, vilket gjorde att allt gick fort och smidigt. Taket blev tvättat, skrapat och målat på ett kick och nu är det tapeter uppe också. Stackars Sara fick slita livet ur sig och dessutom utfodra oss då vi glömde gå till affären innan den stängde. Det är rätt mycket kvar att göra så en färdig bild på rummet dröjer nog lite.

RSS 2.0
Bloggtoppen.se