Sessor

Bara för att jag alltid brukar propagera att det är vad de gör och inte vad de har på sig som är det viktigaste använder jag mig nu av min gamla hederliga dubbelmoral och passar härmed på att säga att jag tycker de har riktigt snygg stil alla nordiska kronprinsessorna!

Utedjuren flyttar in!Jag har haft hästarna hemma på gården en vecka, nu är de uppe i sin vanliga hage igen, men jag saknar dem, trots en del hyss som uträttats under den gångna veckan! Det tog inte lång tid för Bilbo som redan vet hur det går till här på villa Villerkulla att lära de andra att om man ställer sig och stirrar in genom fönstret eller slår med hoven på köksdörren, alternativt slår i locket på soptunnan utanför, så kommer tanten med mat! Superbra!
Observera att Bilbo står och slickar sig om munnen på bilden när han står i hallen! 
De har smaskat i sig allt från morötter till barbequechips, de har tom försökt sno åt sig vin men det fick de inte, trots att i alla fall två av dem uppnått myndig ålder.
Jag parkerade bilen under ett äppelträd, stort misstag, då de använde den för att komma upp i trädet och åt äpplena. En morgon upptäckte Brian att det var bucklor och repor i lacken på motorhuven och trädet ovanför bilen var rensat på äpplen! Jag hade dragit eltråd vid bilen för att de inte skulle komma åt den och skada sig på den, men det tog inte lång tid för dem (undrar om just dessa exemplar är nära släkt med Velociraptorerna i Jurassic Park) att lista ut att det inte var någon el på = fritt fram upp i äppelträden.
Hussen var måttligt road av det tilltaget men hästarna tyckte det var ganska kul.
Hönsen rusar upp till huset så fort jag släpper ut dem på morgonen och kräver godbitar, kommer jag inte tillräckligt fort sätter tuppen Ture igång att gala som en tok tills dess att ostbitar och annat gott anländer. Så fort jag visar mig kommer de springandes och ska ha godis.
Finns det någon anstalt man kan skicka alltför borskämda djur till, eller en där matten kan få lära sig att säga nej?

Storkok

Storkoken fortsätter att avlösa varandra här, nu är det buljong på älgben som står på spisen, fick massor med älgben och älgfärs av snälla grannar. På gården ser det ut som Hitchcocks Fåglarna, både höns och div skator och kråkor slåss om köttresterna, hundarna är så mätta så de har givit upp ätandet för dagen. Min senaste upphakning är annars att få till en perfekt Tarte Tatin. Allt man behöver göra är en smördeg, en karamellsås att lägga äpplena i och sedan stoppa in det hela i ugnen direkt i stekpannan. Tyvärr har jag inte riktigt lyckats få till alla moment på en gång, blir degen bra blir karamellsåsen dålig och vice versa, men nu j---r är det krig, kommer inte sluta förrän jag fått till en perfekt tarte trots brända fingrar och andra olycksfall i arbetet, (att stoppa ner fingrarna i smält socker och smör är något jag högeligen avråder ifrån), men vänta bara, inte ens fransmännen kommer kunna låta bli att imponeras när jag lyckats! Nu blir det en stunds slappande innan vi ska över till snälla älgfolket och ägna oss åt vindrickande och frosseri på lite mer av deras älg.

Härliga höst!Åh vad jag älskar den här årstiden! Min reptilhjärna går på högvarv, här ska samlas och förvaras inför vintern, drabbas av denna urmänniskepsykos varje sensommar och höst. För tillfället håller jag och en kompis på med äppelcidertillverkning mellan svamprensning och diverse annat. Nu ska jag försöka dra igång portvin på plommon också, vi får se hur det går! Hästarna har jag kidnappat hem till mig, är hemskt trevligt att ha dem skrotandes här, Grodan är ju så söt när hon tittar in genom fönstret, önskar jag haft dem öppna så jag hade hunnit bjuda på godis innan hon gick. (Efter att ha länsat balkonglådan utanför på mina fina blommor). Jag har fått jobb som lärarvikarie på Lärarjouren, något jag är mycket glad och förväntansfull inför, men hur ska jag hinna med allt samlande och inläggande? Kan undervisningen helt enkelt ske här, medan jag fixar vinterförrådet? Kanske vintillverkning inte är helt lämpligt, får väl ta det när jag plockar lingon...

OstindiefararenDagen före det kungliga bröllopet var jag och Brian och tittade på Ostindiefararen Götheborg som låg i Stockholm under bröllopsveckan, har visst glömt att lägga upp bilderna tills nu. Har alltid drömt om att ha ett eget sjörövarskepp och vara kapten på 1700-talet, kanske man skulle kapa den där båten och ge sig ut på äventyr? Skulle kunna slå mig ihop med Jack Sparrow? Fast det där med sjörövare är måhända lite barnsligt, kan nöja mig med att bli vanlig kapten på en ostindiefare. Kanske. (Den första bilden har jag lånat från SOICs hemsida)

DiorJag missade fashionauktionen som jag var på förhandsvisning på förra veckan tyvärr, men till min stora glädje blev denna sötnos från Dior osåld. Eftersom jag har hattfnatt har jag såklart lagt ett bud och väntar nu på att ägaren ska (förhoppningsvis) godkänna budet.

DagensHär kommer en dagens för en gångs skull! Jag Ann Sofie och Jossan var på förhandsvisning av Stockholms Auktionsverks auktion Fashion, som äger rum den 13/9. Väldigt trevligt, det bjöds på drinkar och jag fick en riktigt bra goodiebag med bla en YSL parfym i fullstorlek och lite annat. En drink på Lisa på torget hann vi också med.

SvampskördIdag har jag och Ann Sofie varit ute ett par timmar i skogen med vovvarna. Blev varsin full korg med bla Karl Johan, rynkad tofsskivling och div annat gott. Nu ska jag laga fläskpannkaka och vråläta smörstekt tofsskivling och blodriska till!

Dagens skördPå kvällen efter antikrundan var vi ut med Lasses nya båt och metade aborre, gick över förväntan faktiskt!

RSS 2.0
Bloggtoppen.se