LondonGanska härlig stämning i London idag, nu puben!


LedtrådJag har köpt en present till Brian som jag hoppas han kommer att bli glad över. Han kommer hem efter att jag redan åkt till London, därför jag har knåpat ihop en liten skattjakt åt honom så han inte hittar presenten på en gång. Den som vill får gärna roa sig med att gissa vad det kan vara!

ÖsterlenJag som älskar både London och kungligheter borde vara eld och lågor över att jag ska åka dit imorgon, men samtidigt känns det svårt att lämna allt det här underbara. Dock finns nog Skåne kvar på tisdag när jag kommer hem!

Lund : ÄlskartÄr i korsvirkesparadiset och spanar in konstrundan, återkommer snart. För er som är i Skåne, missa inte Agneta och Carolina Gynnings utställning i Ystad, är helt omtumlad och tänker åka dit igen i helgen. Tur att min favorit var såld så jag slipper råna en bank!

DALAI LAMAInte för att jag är religiös, men ibland undrar man om saker sker med gudomlig försyn. Jag kunde inte sova på kvällen i lördags så jag beslutade mig för att läsa lite och plockade på måfå upp en av alla hundratals turistbroschyrer om Skåne och Österlen som jag håller på att mala mig igenom just nu. Där stod det en liten notis om att Dalai Lama skulle närvara vid en högmässa i Lunds domkyrka på förmiddagen dagen efter. Jag visste att han var i Sverige men inte att han var precis i närheten, och hur många gånger i sitt liv får man chansen att se Dalai Lama? Vi hade andra saker inbokade, igår var stora möbelhämtardagen så vi kunde inte gå på högmässan, men vi lyckades precis hinna till Lund för att se Dalai Lama komma ut ur kyrkan. Det känns som något att berätta för barnbarnen faktiskt! Jag har aldrig varit i Lund tidigare, vilken otroligt fin stad, mer bilder därifrån kommer.

GarderobFörutom att vara ute och härja hela tiden håller jag också på en del inomhus. Bla har jag försökt bringa ordning i min nya garderob. Känns superlyxigt att ha en egen klädkammare som man kan gå in i och nu ska det bara inhandlas lite byråar och hyllor också så kommer jag ha en riktig drömgarderob! Dock är jag rädd att den förr eller senare kommer att beslagtas och bli ombyggd till badrum då vi inte har något på övervåningen, men den dagen den sorgen. Nu ska jag ut och låta hästarna beta på smaskiga gräsmattan en stund. Tjingeling.

BlåttJust nu njuter jag av att upptäcka vad som finns i vår trädgård. Idag hittade jag rabarber under den här fantastiska blåa mattan som täcker vår tomt just nu!

Oups...Hoppsan, där tryckte jag visst på beställknappen... Får lite ångest nu, samtidigt som jag älskar dessa pumps från Bronx så tänker jag att de kanske är lite för mycket. Jag var ju ute efter klassiska skor men jag tänkte mig att det kunde vara snyggt med ett par skor med lite högre modegrad till mina vintageklänningar (eller tantklänningar som vissa jag känner tycker) som jag envisas med att köpa på diverse second handaffärer, men nu är jag inte så säker längre. Får se när de kommer helt enkelt.

Fyrkapporna

Visst är de underbara, de två gamla grindvaktarstugorna som kallas Fyrkapporna vid Hedvigsdal, Ingelstorp! Den ena stugan hyrs ut på sommaren, den andra är en klädaffär med britiskt landsortsmode. Låter som något jag kommer att gilla, ska dit idag och se vad de har för kläder tänkte jag.

PåskMärkligt att det finns så mycket marsipan att köpa runt jul och påsk fast alla hatar det, jag känner nästan ingen mer än jag och min familj som inte avskyr marsipan. Måste vara så att folk smygäter och säger att de inte tycker om det?! Jag är i alla fall barsligt förtjust i den ljuvliga söta massan och hittade en hel burk med marsipanägg som jag tänker smygstarta påsken med! Måste säga att kameran på min HTC Desire Hd är rätt bra!

KonstrundanJösses, det friskar på lite här kan man säga, ska strax ut och försöka få postlådan att stanna kvar vid vägen.
Nu när jag äntligen bor på Österlen ser jag verkligen fram emot påskens konstrunda. Jag är väldigt svag för Carolina Gynnings konst och ska definitivt ta en sväng förbi Ystads Saltsjöbad och se hennes utställning. Ovanstående bild skulle köpa direkt om jag hade råd!

OväderIdag har jag fortsatt att planlöst släpa runt möbler och flyttkartonger, gått en lång promenad med hundarna och på något underligt vis fann jag mig själv inne på Olof Viktors med en morotskaka i handen. Igen. Förstår inte hur det gick till! Började regna och blåsa här så jag mutade in hästarna i deras nya jättebox så inte matte behöver bli så orolig att de ska frysa och tänkte nu dyka ner i soffan med bakverk, te och House of Eliott. Oj oj oj, slit och släp, ojojoj, som Svensson i Hedebyborna brukade säga.

Skåne

Just nu tillbringar jag dagarna med att packa upp och nypa mig i armen för att vara helt säker på att jag inte drömmer! Äntligen är jag i Skåne på heltid och dessutom är det vår, börjar bli grönt och blommar överallt, underbart! Nu dags för utflykt med hundarna och kanske en liten sväng förbi Olof Viktors för en liten bit morotskaka.... Både bra och dåligt det där med att ha flera bagerier i världsklass i närheten!

FlyttNu har hästar, hundar, katten, hönsen och matten åkt till nya huset på Österlen, kan inte fatta att det är sant än, jag ska bo i paradiset på jorden!


Ester

Som vanligt har det blivit väldigt lite bloggande sista tiden, vi har hållit på med flytten och jag har inget fast bredband än så det blir inte lika mycket datanördande som förut just nu. Här är föreståndarinnan på vår nya lokala plantskola i Glemmingebro, Ester, visst är hon fin!?


RSS 2.0
Bloggtoppen.se