Marshmallows

Det här receptet hade jag visserligen på bloggen förra julen också, men jag tycker det är dags för en repris, dessa marshmallows blir så fantastiskt goda! Recept finns här!

Skånskt pepparkakshusJag vet inte hur länge jag tänkt göra ett sockerbitshus och nu blev det äntligen av. Fri tolkning av Hannas kyrka som ligger här i närheten blev det och jag är rätt nöjd. Blir nog inte fler i år men det finns ju oändliga motiv att använda sig av och mura med sockerbitar! Hus, slott, torn murar, kyrkor, igloos och allt vad det nu kan vara. Bara att mura och använda kristyr som bruk och så gamla hederliga pepparkakstak på det.

Kissar

Någon som vill ha en kattunge? Bara att säga till, tre stycken finns det. Det är ett tag kvar innan det är dags att hitta hem åt de små men jag är lite orolig över hur det ska gå med tanke på hur katter ofta behandlas. Hur hittar man hem där de inte blir leksaker åt småbarn och sedan utkörda när de säger ifrån? Jag förstår inte vad det är som händer med många småbarnsföräldrar, från den dagen barnen kommer blir ofta djuren bara något som man kan göra vad som helst med. Självklart är det inte alltid så men jag har sett allt för många gånger hur barn tillåts behandla djur, som sedan får skulden när de säger ifrån och klöser eller biter efter att ha blivit nypta, ryckta och slitna i långt mer än vad de flesta människor skulle gå med på. Missan var ju redan dräktig när vi hittade henne men det blir en tripp till veterinären så fort ungarna är lite större så det inte händer fler gånger. Hur underbart söta de än är finns det redan alldeles för många hemlösa katter för att det ska vara försvarbart att föda upp fler.

RSS 2.0
Bloggtoppen.se