BokskogHär kommer lite bilder från bokskogen utanför Tomelilla, är så vackert på hösten. Typiskt att Lillan måste sätta sig och kissa precis när jag tog kortet ;).

Hästar

Igår var jag ute en sväng och red, förutom att det är så otroligt vackert är det så himla skönt att det finns ridvägar där det inte ligger hus eller bilvägar så man kan ha hundarna med lösa och lille Bilbo som springer med lös när jag rider på Ferdinand. Jag behöver aldrig oroa mig för att det dyker upp folk och andra hundar runt något hörn, här är det fri sikt åt alla håll och jag älskar öppna landskap. Nu är bilderna givietvis tagna mot ett område där det är nyplöjt men annars är det alldeles ljusgrönt överallt på fälten härnere, höstsådden har grott och det är som vår. Tur att jag hann rida ett par gånger på stubben utanför oss för nu är bonden ute och plöjer så nu blir det till att hålla sig till stigar och vägar framöver. Lilla missan som vi hittade på Glimmingehus var givetvis dräktig så nu väntar vi på att det ska komma kattungar när som helst!

Kattungar

Som om det inte var nog med den hemlösa kissen som vi tog hem från parkeringen på Glimmingehus så hittade vi två vilda kattungar ute i stallet för ett par veckor sedan. Ingen mamma syntes till så efter att ha matat dem ute några dagar tog vi in dem. De var helt vilda, slogs för livet och var jätteförkylda, men efter ett par dagar inne blev de faktiskt ganska tama. Stora katterna var inte ett dugg förtjusta över att få kattungar på halsen men tack och lov tog min hovslagare båda två, en sådan otrolig lättnad, är svårt att bli av med kattungar annars, finns alldeles för många av dem. Nu vet jag i alla fall att de har fått ett jättebra hem och jag har bara sisådär ett tiotal djur av olika arter som behöver nya hem kvar... Igår hittade jag en sjuk duva på tomten som sitter inne i badrummet nu. Jag  tror den mest bara är utmattad efter ett oväder som har blåst förbi nu så när den vilat lite kan jag säkert släppa ut den igen. Var jag än går så snubblar jag över sjuka djur, märkligt. Nu ska jag in till Ystad och rota i arkiv för att försöka hitta lite information om vår gård, får väl hoppas att det inte dyker upp några vildkatter som behöver tas om hand på vägen!

Lillan 10 år!För ett par veckor sedan fyllde Lillan 10 år och när Karro med kille och kusin kom på oväntat besök blev det så klart ett extrakalas! Det var faktiskt ett minne för livet att höra när Karro fick snubbarna att stämma upp i ja må hon leva för Lillan. Sedan blev det godisregn och lek med födelsedagspresenten.

Vindruvsskörd på KöpingsbergFörra veckan var jag och Brian på Köpingsbergs vingård som ligger ett par kilometer från oss och hjälpte till att plocka druvor. Det är så vackert med raderna med vinstockar och havet som glittrar i bakgrunden. Det var otroligt roligt och jag lärde mig massor om vin och druvor. Dessutom var det underbart att sitta i värmen och plocka druvor, träffa trevliga människor och bli bjuden på god mat. Ibland har jag svårt att förstå att södra Skåne faktiskt är Sverige! Av druvorna vi plockade kommer det att bli mousserande vin som förhoppningsvis finns i butik 2014, dens om väntar på något gott...

RSS 2.0
Bloggtoppen.se