En halv dagensHär kommer en suddig halvkroppsdagens som jag hade igår. Hittade pälsen på myrorna och var tvungen att slå till, tycker som jag sagt tidigare att second handpäls är helt ok, dessutom går ju pengarna från myrorna till hemlösa och andra som behöver hjälp. Scarf Louis Vuitton.

Rachel LeighIdag har jag varit hos frissan och fixat håret vilket sannerligen var på tiden, min utväxt var en dryg dm råttfärgat hår. Efteråt begick jag det stora misstaget att gå förbi NK Details som har så fruktansvärt snygga smycken och vips så satt det ett par örhängen från Rachel Leigh på mina örsnibbar, visst är de snygga?! Inte för att de syns så mycket på bilden, härunder ligger en bättre.SnöIdag har vi varit och pulsat runt i djupsnön, rätt bra träning att gå i snö upp till knäna, rekommenderas verkligen! Det är så underbart ute, särskilt i skogen när man är den första som går där och allt är orört. Nästan så man förväntar sig att
Mr Tumnus eller vita häxan ska dyka upp när som helst. De stackars hundarna var nästan begravda i snön så de blev verkligen ordentligt motionerade. De älskar dock snö så det gick ingen nöd på dem.

Dagens klädsel och pälsfrågan

   

Idag blev det premiär för mina stövlar jag köpte second hand för över ett år sedan, det syns inte så bra på bilden men de är i olika lila skiftningar av textil som ett fuskormskinnsmönster med lack över. Blus och jeansjacka second hand, jacka Hollies, väska Coach, byxor H&M. Idag fick morfar vara med på ett hörn också från sin tavla. Som ni kanske ser är jackan i kaninpäls. Jag köpte den då jag köper skinn och tycker det är ok med kanin eftersom det är ett djur som man även äter och tycker det känns godtagbart då jag äter kött och köper skinnprodukter. Vad jag dock har lärt mig nu är att det inte är samma ras av kanin som man gör päls av och använder till köttproduktion och att de föds upp under ofta vidriga förhållanden. Hade jag vetat det hade jag aldrig köpt jackan. Jag frågade i butiken var kaninen kom ifrån och fick ett ganska svävande svar om att de hade det bra, vilket jag nu inte tror det minsta på. Jag använder ju jackan ändå, nu när jag har köpt den vill jag ju kunna ha den men jag kommer aldrig att köpa kläder med kaninpäls, tex ytterjackor med pälskrage eller skor igen. Möjligen second hand, men jag vill inte bidra till att fler djur plågas i onödan. Vad tycker ni, är det moraliskt riktigt att använda jackan eller borde jag inte göra det?

Dagens vill haDen här lilla godingen har jag spanat in på NK, Longchamp legend clutch. Drygt 2000 kr kostar den, hoppas tomten är snäll i år... Jag har haft problem med min uppkoppling men hoppas jag får det löst snart, då ska jag svara på alla kommentarer, är lite svårt just nu när det tar en timme att bara lägga upp ett nytt inlägg.

Dagens klädselHär kommer dagens; jacka Hollies, pashminasjal köpt i Vietnam, top och byxor H&M, väska Marc Jacobs, skinnstövletter Bronx. Jag köpte dem förra hösten och de har verkligen blivit garderobsfavoriter. Förresten, angående en del kommentarer till förra inlägget,  måste jag nog börja bjuda in en del av er bloggare på lant och djurlivskurs här, vore kanske kul!Mina nya hönsFör några år sedan hade vi höns och ankor,  jag älskade att plocka färska ägg och hönsfåglar är verkligen trevliga djur men så tyckte även räven vilket till slut gjorde att vi gav upp hönsen. Nu har jag dock nya "höns" i form av flera små flockar fasaner som kommer varje dag och äter vid fågelbordet. Jag har alltid matat alla fåglar, inte bara småfåglarna. Jag slänger ca hälften av maten på marken där de större fåglarna trivs bättre med att gå runt och picka i sig maten. I mina ögon är det helt bissart att man matar och tycker om vissa fåglar och avskyr andra och ser dem som ohyra. Vår gård är inte nerlusad av kråkor bara  för att vi matar dem, de kommer någon gång om dagen och äter tillsammans med fasaner, skogsduvor och skator, sedan flyger de vidare. Sedan kommer småfåglarna som också de äter med fasanerna (eftersom de inte tycks göra något annat än att äta hela dagarna). Det är dessutom väldigt smidigt att göra av med matrester som kinkiga hundar inte vill ha, som frukt, paj, potatisskal och överblivet ris och pasta som särskilt kråkfåglarna smaskar i sig. Det är vad jag kallar återvinning, ingen mat överhuvudtaget slängs här, det finns alltid någon som äter det. Även rådjur, räv, grävling och ibland älg har setts vid fågelbordet, blir det en korv eller något annat som grävlingen kan tänkas vilja ha så slänger jag ut det också. Hundarna får så mycket gott ändå så de kan faktiskt dela med sig lite ibland.

Dagens klädsel

   

Igår var vi på middag hos mina föräldrar, lite överklätt jag vet, men man måste ju ta chansen när tillfälle erbjuds liksom... Top och kjol H&M, kofta köpt i USA, scarf köpt i Vietnam, väska Burberry, skor från Blanco inköpta på Gran Canaria då Blanco tyvärr bara finns i spanien vad jag vet. Smycken Marc Jacobs,  H&M,  juicy couture samt diamantringar inköpta i Indien.

Ett skepp kommer lastat!
Idag kom mitt efterlängtade paket från USA med Marc by Marc Jacobsgrejer som min sambos bror handlat. Paketet skulle varit här för ett par veckor sedan men försvann ett tag på vägen och hamnade sedan i tullen i flera dagar. Den som väntar på något gott osv, men detta var verkligen enerverande! Hur som helst kommer jag att lägga upp det mesta på Tradera så kika gärna in och lägg ett bud på något!

Zebra


I slutet på månaden ska jag på julbord på Grand Hotel med min sambos jobb och har i brist på annat att göra börjat tänka ihop en klädsel. Vad sägs om någonting i stil med detta; kavaj och skor topshop, top Gina Tricot, kuvertväska Marc By Marc Jacobs, fuskskinnbyxor Haléns, halsband Halston/Netaporter.

Mont BlancFörra helgen när vi var på Gustavianum fick jag Brians fina Mont Blanc Meisterstück som han haft bortglömd i garderoben i flera år. Jag stog och antecknade med min gratispenna i plast vid en monter när han räckte fram fodralet och frågade varför jag använde en gammal reklampenna när jag kunde använda den här istället. Väldigt romantiskt tyckte jag som blev jätteglad då jag älskar exklusiva småsaker och detaljer. Fast jag ser mig mer som en fodervärd på pennan, känns inte som att jag kan ta emot den då jag vet att han älskar den även om den inte kommit till användning. Jag skenade genast iväg till NK och köpte ett litet skinnfodral till den då asken är väl stor och blir repad i handväskan. Det var fullständigt obscent dyrt men jag köpte det ändå, förträngde priset och betalade. Vågar inte ens skriva vad det kostade, måste ha drabbats av akut förvirring, gissa gärna så kanske jag avslöjar hur mycket man kan ta betalt för en decimeter kalvskinn med en liten snöflinga på. Nu ligger den bekvämt i väskan i alla fall, pennan.

Härlig ridtur
Idag sprang jag på en bekant på affären som har två islandshästar. Hon undrade om jag ville rida så vi stack ut barbacka en sväng i solen. Det var jättehärligt, jag har inte ridit på evigheter och med de små tjockisarna kan man ju flänga runt hur som helst i skogen i vrålfart utan att det känns obehagligt vilket inte riktigt skulle funka med de hästar jag själv haft när jag var hästägare.

RSS 2.0
Bloggtoppen.se