Dagens klädsel



Här kommer en dagens: Blus second hand, jeans Gina Tricot, skor Saks fifth avenue, väska Dior.
Ikväll ska vi byfånar roa oss med att gå på Abbakväll i bygdegården, det ni! Sedan skall vi upp i ottan i morgon och gå på Allemanut, dvs tipspromenad och sedan åter till bygdegården för bokbytardag, det händer mycket på landet den här helgen! Återkommer med rapport om det imorgon nu skall jag göra Moules Marinés.

Senaste traderafyndet!



Nu när jag börjat plugga igen är det väldigt lätt att glida in på Tradera istället för att sköta studierna... Därför lyckades jag buda hem den här lilla sötnosen för drygt 300 kr. En äkta vintage Dior kuvertväska. Jag älskar YSL Y Mail clutch och den här är ju väldigt lik fast jag nästan tycker om den här mer. Måste snarast komma på ett tillfälle att inviga den men det ska nog inte bli några problem.

Dagens klädsel



Nu har jag precis kommit hem till landet igen, igår åkte jag in till Stockholm och var ute och shoppade med Jossan. Hittade en del faktiskt, kommer lägga upp lite av mina fynd framöver. Sedan åt vi middag och jag sov över och härjade runt stan på lite ärenden under förmiddagen. Herregud vad jobbigt det är med parkering i innerstan, man blir ju helt galen! Jag hann med en lång härlig promenad längs Karlbergskanalen och i parken med hundarna i morse också medan snön låg kvar. Väldigt vackert var det fast hundarna klagade över att de var tvungna att gå i koppel.
Klädsel blev top från H&M som jag fått av Josephine, jacka second hand, jeans från Gina Tricot inköpta för flera år sedan, skor Bronx, väska Chloé.

Måns på vift



Igår var Måns ute på äventyr. Han har en inflammation i ögat så vi blev tvugna att åka in till veterinären. Han har aldrig åkt bil eller suttit i bur och skrek och försökte bita sig ut hela vägen in. När vi kom fram till mottagningen var det en massa hundar där som ville smaka på honom så då var han plötsligt nöjd med att sitta i buren. Veterinären var så gullig med honom, han bara låg i hennes famn och spann och hon fick hålla på med hans öga hur mycket hon ville. Det blev verkligen mycket mer smärtfritt än vad jag trodde. För er som bor i Norrtälje kan jag verkligen rekommendera Kvisthamra veterinärklinink! Måns fick lite penicillinsalva och sedan åkte vi till Mc Donalds, han fick sitta i knät i bilen medan jag satt i kön och sedan åt vi fiskburgare och Måns slog med tassen iväg hela paketet med pommes frites över hela bilen. En perfekt dag helt enkelt.

Punkt shop



Det här armbandet hittade jag på Punkt Shop i helgen. Det är en ganska kul affär även om det mest är en massa skräp men lite nostalgitrip i alla fall, jag brukade handla där när jag var i mellanstadieåldern. Lika obehagligt då som nu med all butikspersonal som springer och vaktar på en så att man inte snattar. Jag kan ju förstå att det behövs men det skulle inte göra något om de var lite mer diskreta.  29 kr fick jag punga ut för armbandet, tyckte jag var ett lagom pris. Jag ligger kanske lite efter vad det gäller nittrenden men bättre sent än aldrig.

Dagens klädsel



Idag var det första dagen på skolan för mig, har börjat andra terminen Etnologi på universitetet och klädseln blev top och byxor H&M, skor Bronx, väska Chloé Paddington, pärlhalsband Marc By Marc Jacobs, acessoarer Marc Jacobs, Calvin Clein samt vintage silversmycken som jag fått av Judy. Var en rätt jobig dag för övrigt, min brors hund fick somna in igår och jag är så ledsen över att han är borta och över hur jobbigt matte och husse har det nu. Det är underbart att ha djur men det är så vidrigt när de går bort.

Att köpa eller inte köpa....



De här mockaskorna med fransar har jag spanat in hos Ellos hela hösten och vintern men ännu inte bestämt mig för. Jag  väntar hela tiden på att de ska komma på rea, just nu 10% men tänk om jag köper dem och dagen efter är de på 50% istället, det vore ju surt. Å andra sidan kanske de tar slut istället för att jag väntar. Sedan känns det ju lite kluvet när jag klagar över konsumtionshetsen att bli helt besatt av ett par skor, men jag skyller ifrån mig med att jag shoppar ganska sällan och då mest second hand så någon gång måste man väl få handla lite? Oj vilka i-landsproblem, nu ska jag åka på jympa istället för att drömma om skor!

Lillan som gycklare



Det här halsbandet fick lillan av sin farmor i USA i julklapp. Jag tror det är meningen att hon ska se ut som en Elf, dvs den amerikanska motsvarigheten till tomtenissar som har gröna kläder och en liknande sak runt halsen men vi föredrar att kalla henne för hovnarren eller gycklaren. Visst är det galet gulligt?

Min julklapp



Jag har visst glömt att visa min julklapp som kom för någon vecka sedan. Brians mamma Judy skickade paket från USA som inte kom fram förrän efter jul så det blev lite som en extra julafton. Jag fick en bok och det här helt vansinnigt underbara tennisarmbandet. Det är ett gammalt armband i 14 k guld med 42 äkta små diamanter. Jag har två diamantringar som jag köpt i Indien och lite andra fina smycken som jag också fått av Judy men inget i den här klassen, det är så fint så jag måste ha det vid datorn så jag kan titta på det hela tiden. Jag har mer och mer börjat tröttna på billiga trendiga acessoarer och vill ha kvalitet som håller hela livet så armbandet är helt perfekt för min lilla samling. Dessutom kan man ju blanda, det kan vara jättefint med krimskrams blandat med äkta tycker jag.

Följ kungafamiljens exempel och släck lyset den 28 mars!



Den 28:e mars i år kommer en mängd av världens städer att släcka lyset på statliga/officiella byggnader under en timmes tid för att visa besluttsfattare att det finns ett brett stöd för att göra något åt miljön och den globala uppvärmningen. Även företag och privatpersoner uppmanas till att göra detsamma. Förra året deltog över 50 miljoner människor världen över. I år kommer bla Las Vegas, Sydney, Köpenhamn, Istanbul, Moskva osv att deltaga och släcka ljusen en timme mellan 20.30-21.30 den 28:e mars.  I Sydney sparades el förra året under timmen staden var släckt motsvarande avställningen av 40 000 bilar under ett år. Det är WWF som står för initiativet earth hour och bla Malmö och Göteborg kommer i Sverige att medverka. Stockholm har dock tackat nej till att deltaga med motiveringen att det finns andra sätt att arbeta för miljön vilket säkert är sant men att Sverige som har gått i bräschen för miljötänkandet under många års tid medvetet avstår från att låta huvudstaden medverka i detta fullt ut tycker jag är skamligt. Därför hoppas jag att befolkningen kommer att medverka på eget bevåg och släcka ner sin elektricitet under en timme den 28:e mars! Kungahuset medverkade redan förra året och släckte ner de kungliga slotten under en timme och kommer att göra så även i år. Jag hoppas fler kommer att följa deras goda exempel! Det må vara en liten sak i det stora hela men jag tycker det är viktigt att stå upp för detta som förr eller senare kommer att drabba oss alla. Vad ska vi göra den dagen vi inte bara har förstört hela planeten men när de icke förnyelsebara energikällorna är slut? Hur ska vi då värma upp husen, starta bilen osv? Det är faktiskt inte så ansträngande att göra något litet, tex att inte spola vatten ut kranen i onödan, sopsortera, använda bilen lite mindre eller något annat litet. Att handla närproducerad ekologisk mat är både godare och nyttigare för miljön, att handla kvalitetskläder istället för massor av billiga varor som används någon gång och sedan slängs är ett annat sätt att tänka på miljön.
Är det tex rimligt att köpa flera koppar kaffe i pappersmugg varje dag och tycka det är trendigt att använda så mycket materiel i form av muggar, servetter, sugrör osv? Är det rätt att idealisera företag som Starbucks vilka konkurrerar ut i princip alla på marknaden vilket är verkligheten på många orteri USA och som dessutom bidrar till det globala sopberget med den absurda mängd pappersmuggar som av dem (och andra måste man väl i rättvisans namn påpeka) distribueras. Jag tycker inte det och undviker i möjligaste mån Starbucks när jag är utomlands och handlar mitt kaffe på vanliga caféer där en småföretagare gynnas av min konsumtion. Ingen idoliserar väl McDonalds på samma sätt fast båda företagen är multinationella bolag som står för dåliga kostvanor, kaffe är ju faktiskt inte särskilt nyttigt, mängder av avfall samt utkonkurrering av andra företag.  Vad hände förresten med att sätta sig vid ett bord, dricka sitt kaffe ur en trevlig porslinskopp och pusta ut några minuter bara någon gång ibland? Vad är det som gör att vi idag inte är nöjda om vi inte har något att stoppa i munnen i närheten hela tiden? Vattenflaskor, kaffe att ta med, minttabletter, chokladbars, frukt, nötter osv. När man tänker på det är det ju fullständigt absurt. Inte dör man väl av att inte ha tillgång till vatten eller kaffe några timmar per dag?
Snälla tänk lite på miljön och din konsumtion litegrann och släck dina lampor en timme den 28:e mars så tror i alla fall att  jag det kan göra skillnad!

Maias förlovning!



Nyårets stora händelse här var Maias förlovning med Eddie. Hon har tjatat i ett år om att de ska förlova sig, stycka av en bit av tomten och bygga hus tillsammans, kanske tom skaffa valpar. Eddie har dock inte velat binda sig utan bara velat vara med sin mamma Karoline hela tiden vilket Maia har tyckt varit väldigt jobbigt och barnsligt. Män och deras mammor liksom... Så under julen hoppades hon på att han äntligen skulle fria men det dröjde ända till nyårsdagen innan hon äntligen fick ringen på tassen. Det är visserligen bara en hårsnodd i guldfärg men det vet inte Maia, hon tror att det är 24 karat och en princessdiamond i. Hon var superglad en dag ungefär innan hon kom på en ny sak att tjata om. Nu vill hon ha en kinesisk nakenhund som ska heta Barbie också, hon blir aldrig nöjd vår lilla skrutta. Dessutom satte matte ringen på fel tass!

Mitt nya fynd!



Idag kom den här guldklimpen hem i brevlådan!
En vintage Mulberry i grå/grön/brunt läder. Helt underbar är den, stor och mjuk, kan inte vänta tills jag får användning för den! Jag fyndade den på Tradera och  jag är helt säker på att den är äkta, jättefin kvalitet och seriös och trevlig säljare. Ibland går det faktiskt att göra verkliga fynd.


Dagens klädsel



Här kommer ett inlägg som jag visst skulle ha publicerat för två veckor sedan, men bättre sent än aldrig...Om någon såg en blond tjej hoppa ut i farten utanför Systembolaget Norrtälje ur en vinröd BMW ungefär 10 sekunder före tre i lördagen före julafton så var det Karoline, vi kom iväg lite sent men tack och lov hann hon in på den viktigaste affären... Kläder blev blus och jacka second hand, kjol Urban Outfitters, två år gamla stövlar Scorett, väska Chloé Paddington.

Renovering



Dagen efter nyår kom jag på den ljusa iden att vi skulle sätta igång och göra om vårt matrum vilket jag genast tvingade Brian att sätta igång med. Vi (han) ska klä om de buckliga gamla väggarna med gips och sedan tapetsera, sätta upp en bröstpanel, måla osv. Har bara inte bestämt mig för tapeten än, vill ha någon gammeldags som stämmer med rummets ålder då huset är mer än hundra år gammalt men det är verkligen inte lätt att hitta fina tapeter. Det lutar åt en av Boråstapeters serie nytryck av gamla motiv men vi får se vad det blir, jag lägger säkert upp lite förslag framöver.

Nyårsafton



Här kommer en bild på mig, Karolin och Josephine på nyårsafton, det blev aldrig av att ta någon dagens klädselbild men jag hade svart kjol och svarta lackpumps med skyhög klack till. Vi var hemma hos oss och åt en trerättersmeny och drack champagne. Jag hade satsat på rosa Moet & Chandon till fördrink vilket var lite av en besvikelse, den smakade lite fadd och trist, vårt extrabubbel för ca 50-lappen var faktiskt bättre.

RSS 2.0
Bloggtoppen.se