Bilbo









Idag har vi haft Bilbodag, jag skulle egentligen ha varit på universitetet men eftersom jag varit en stygg flicka och inte gjort läxan blev det stallet istället. Bilban fick gå och beta på gräsmattan någon halvtimme medan jag pratade med Lotta innnan jag tog honom och hundarna på en promenad. Först var jag dock förbi min nya kompis kaninen som nu förväntar sig färska maskrosblad och äpplen varje gång jag går förbi, så söt. Promenaden gick rätt långsamt, Bilbo måste ha fikapaus var tionde steg ungefär, han är så hungrig jämt. Jag red en liten bit men sedan satt jag av och lät honom smaska i sig gräs istället. Sedan gick vi till stallet och hade lite spa, klippte svansen och borstade och så samtidigt som Bilbo åt en hink med mat, stänkte och dreglade överallt samt klippte gräsmattan lite till.
Igår bestämde vi att vi ska hyra bil en dag och åka ut till Oxford och Cotswalds när vi åker till London, ska bli så otroligt roligt att komma ut på landsbygden lite, ser verkligen fram emot det.

Detaljer



Igår stuffade jag runt i dessa stövlar från Scorett som jag haft i åratal men fortfarande gillar.

Sensommarkväll





Nu har vi varit uppe hos hästarna jag och vovvarna. Bilbo ringde precis före middagen och ville ha sin jacka på sig ikväll eftersom det är så kallt och han går på utedrift. Så det vara bara att åka upp och klä på lilla köttbullen. Han är så bestämd min ponny. Det var så otroligt vackert där precis i solnedgången med kor som gick och betade i den sista solen och träden som börjar få så fina färger, men jag hade bara mobilen med mig och det blir ju aldrig lika fint på bild just i skymningen även om man har en bra kamera.

Dagens klädsel





Idag har jag irrat runt i Norrtälje, världsmetropolen, och lånat lite böcker till studierna samt uträttat lite andra ärenden. Kläder blev min nya kofta från Twist & Tango, helt underbar, mjuk och skön verkligen ett kap. Tisha är en av Brians jobbartröjor som jag klippt av muddarna på, byxor H&M, skor Nelly, väska Chloé Paddington samt solisar från Michael Kors. Växthuset fick utgöra bakgrund.

Salsa




Det blir inte så mycket annat är mat, blommor och djur just nu känner jag, visserligen inte mig emot men kanske lite enformigt. Är mest hemma på dagarna just nu då det varit tentapluggande så det blir ju inte att man klär upp sig för att gå ut med hundarna precis. På fredag drar vi till London så då blir det nog mer kläder och prylar igen. Helgen har som vanligt handlat rätt mycket om mat, kanske det är anledningen till att midjan sväller hela tiden... Har precis gjort en salsa som faktiskt är världens godaste på riktigt, jag är numera självutnämnd mästare i tomatsalsa, kolla in receptet på hemsidan om ni har lust! Just nu har ju många mogna tomater, lök och chilli i trädgården och då är ju en salsa ett perfekt sätt att få användning för grönsakerna!

Blommor



Nu är snuvan bättre, otäcka tentan inlämnad och livet värt att leva igen. Har underbart väder här så jag ska ge mig ut och vattna blommor istället frör att hänga vid datorn, ledsen att det dröjt med att svara på kommentarer men jag kommer igen i kväll!

Inspirationen tryter



Oj vad inspirationen tryter just nu, har en hemtenta att lämna in på  fredag som jag måste ta itu med och känner mig lite snuvig och deppig. I brist på annat kommer här en bild från ett jättehäftigt betongskepp som finns i Santa Cruz, det är ett vrak som det går ut en pir till men själva skeppet är avstängt för alla utom fåglarna. Visst är det vackert!?

Söndagsmiddag



Nu har vi ätit en braksöndagsmiddag och jag är så mätt så jag mår illa men det var det värt. Köttfärslimpa, potatis, couscoussallad med kronärtskockshjärtan, oliver och annat gott, hemgjord rönnbärsgelé, potatis, hummus och svampsås, sämre mat kan man äta! Jag är grym på matlagning om jag får säga det själv! Jag och en kompis var ute och plockade varsin full korg med svamp idag igen så nu är det ännu mer svamp på torkning i huset. Jag får flytta väl flytta ut i bilen snart för att få plats med all svamp!


Svampmani



Ingen som läst min blogg en längre tid kan väl ha missat att jag har total svampmani och krälar runt i skogarna från juli till november och plockar. Hela huset är fullt av svamp, den ligger och torkar på tidningar på varenda ledig yta, plockar ganska mycket mer än jag behöver så nu måste jag börja pracka på alla som jag känner svamp, vill man inte ha får man ta den ändå!

Nelly



De här sötnosarna har jag beställt från Nelly. Tog de svarta fast nu ångrar jag nästan lite att jag inte tog de gråa, men det brukar ju sällan bli av att använda skor med färg på. Hoppas bara att de är ok i kvaliteten.

Patrick Swayze död



Hörde i morse att Patrick Swayze har avlidit. Känns lite vemodigt, jag är ju uppvuxen till filmer som Outsiders, Nord och Syd, Dirty Dancing och Ghost. Cancer är verkligen en orättvis sjukdom som drabbar så många unga.

Klagosång



Godmorgon. Har inget nytt att rapportera, helgen har bedrivits med gräsklippning, hundpromenader lite sylt och saftning samt Svenska hjärtanrace, dvs en ganska händelselös men bra helg. Igår såg jag på Kommisarien vid havet, kanske det sämsta jag sett i mitt liv, fruktansvärt, pisamt, dåligt! Jag retade upp mig på en hel del saker, bla undrade jag om vissa av skådespelarna var tyskar eftersom det är en tysk produktion, tyckte inte ljudet och munrörelserna stämde, och mycket riktigt, vissa röster var dubbade. Vad är det för skit?! Jag vill inte se dubbade filmer! Kommisarien, hans kollega och rättsläkaren stod i mina ögon för de mest patetiskt dåliga skådespelarinsatserna jag sett på länge. Dessutom retade jag upp mig ordentligt på ett par andra saker. I början säger Tomas Hanzons karaktär något i stil med att "du är inte man nog för att ta hand om henne" till Per Morbergs roll. Vad? Jag trodde vi var förbi den tiden när kvinnor behövde en man för att ta hand om dem!  Jag behöver sannerligen inte någon som kan ta hand om mig, det klarar jag alldeles utmärkt på egen han tack!
Vidare fortsätter rättsläkaren med ett konstatera att mordet måste ha begåtts av en man "För ingen kvinna kan svinga en yxa på det sättet". Ursäkta mig men jag har huggit ved sedan barnsben, en yxa väger bara ett par kilo, jag kan nog f-n svinga den lika bra som någon karl. Mot slutet mottar till min stora förvåning barnen i klassen betyg. De ser ju bara ut att gå i början av mellanstadiet. Sist jag kollade fick man betyg från årskurs 8 i Sverige.
Men jag vet inte, det är tydligen bara jag som retar mig på sådant, eftersom jag hittills inte hört någon enda, inte ens tidningsrecensenter, reagera på tex Twilightserien som representerar ett kvinnoideal som i mina ögon är sjukt. Lilla envisa men svaga Bella springer runt och manipuleras av sin far, pojkvän och wannabepojkvän och måste arrangera rymningar och avledningsmanövrar för att komma undan de män som "älskar henne och måste bestämma vad hon ska göra för lilla gummans eget bästa". Såvitt jag vet så är man väl vuxen och bestämmer över sig själv när man är 18 år. Men inte Bella för hon har utegångsförbud för hon har inte lytt lilla pappa, så hon tycker att hon förtjänar straffet. Vad?.
En kvinna är så vanställd att hennes ansikte är förstört av hennes varulvspojkvän, men vaddå, han blev ju så arg och kunde inte kontrollera sig och hon råkade stå ivägen, men han ångrar sig ju och hushållet osar av kärlek, så det gjorde väl inget då. Eller? Om hon bara hade lytt så hade det ju aldrig hänt.
Har all kvinnokamp varit fullständigt förgäves, vill alla tjejer bara bli omhändertagna och bestämda över så länge de får dörren upphållen och lite fina presenter då och då?
Ta tex. kändisdjungeln som går på tv nu. Det fanns inte någon som ens tänkte på att ledaren hade kunnat vara någon av tjejerna, för en man i skägg känns förtroendeingivande eller hur det nu var Rafael Edholm yttrade sig.
För några dagar sedan satt jag och tittade på repriser av Efter tio där Hoa Hoa Dahlgren uttalade sig om manlighet och blandade in "halvflator som är genusforskare" i konversationen när han vill peka på att det faktiskt är olikheter mellan könen. Visst det kanske det är men är det verkligen ok att uttala sig om "genusforskande halvflator" utan att någon verkar reagera. Jag tycker det uttalandet säger ganska mycket om hur tragiskt ojämlikt samhället fortfarande är när jag ständigt till och med hör kvinnor själva hålla med om att de flesta fotbollspelande tjejer är lesbiska och okvinnliga, att genusforskare är halvflator och att vi kvinnor fördriver vår tid med att prata skit och skvallra, vilket inte män gör, de tar tag i situationen direkt och agerar, ut på bakgården för ett uppfriskande slagsmål bara, bra lösning.
Nej nu ska jag sluta gnälla, men vad tycker ni, håller ni med eller är jag en bitterf---a?

The Globe



Nu har jag bokat biljetter till The Globe i London, en kopia av Shakespeare's teater som brann ner på 1600-talet. Ska bli väldigt roligt att gå, vi tog ståplatser, det kändes roligast när man är där att passa på. Inte många teatrar som har ståplatser precis vid scenen vad jag vet. Vi ska gå på A new World vilket inte är en Shakespearepjäs, liten miss från min sida men jag funderar på att boka Love´s Labour's lost eller Kärt besvär förgäves som är den svenska titeln också så vi hinner med en Shakespearepjäs när vi är där. Ståplatserna kostar bara 5 pund så det är inte hela världen om vi bara skulle hinna gå på den ena.

Ellos som vanligt



Nu har jag varit framme och beställt saker från Ellos igen. Ska nog avsluta kontot där tror jag, jag kan aldrig lära mig att det inte är gratis bara för att man delar upp betalningarna. Detta är beställt och på väg i alla fall, tror ni det blir för övermatchat?

Min venetianska mask









Så här blev masken till slut. Jag började med att klippa ut en halvmask ur helmasken och och göra ögonen större och lite snedare. Sedan limmade jag fast paljetterna och målade med lite guld. Det var väldigt svårt att måla på fri hand, jag hade tänkt ha mängder av små detaljer påmålade men det såg bara klumpigt ut så jag målade över det. Fjädrarrna och broschen sitter delvis fastsydda, delvis limmade på. Jag är halvnöjd med resultatet, det lutar nog åt att jag tar bort paljetterna och byter ut dem mot någon tygbård som jag målat i guld. Vi får se, det var rätt kul att göra den så det kanske blir fler!

Maskeradmask



Igår var jag på Panduro och handlade dessa saker, nu ska det tillverkas maskeradmask här, förhoppningsvis mynnar det hela ut i ett fint resultat, vi får väl se...

Höstlig elegans



Här kommer en liten önskeoutfit från Ellos och Scorett. Har redan kavajen och blusen samt kjolen är på väg, nu gäller det bara att hitta ett tillfälle där det passar att se lite affärskvinnlig ut.

Rönnbärsgelé






För några dagar sedan gjorde jag rönnbärsgelé, det är så vansinnigt gott och går så fort att plocka ihop bären så jag ska nog göra mer så man har att ge bort. Om någon är intresserad av receptet så finns det på min hemsida.

Dagens







Idag kom jag iväg alldeles för sent till Universitetet så gamla Bettan som syns bakom mig på bilderna fick sträcka på däcken om möjligt ännu mer än vanligt, jag lyckades köra om bussen utanför Norrtälje och hoppa på så jag kom fram i tid ändå. Klädsel blev Kavaj H&M, tisha köpt i Hollywood, kjol Urban Outfitters, väska Chloé Paddington samt mitt nya armband från Marc By Marc Jacobs. Har ett likadant ute på auktion på Tradera om någon skulle vara intresserad!
För övrigt hittade jag galet billiga resor till London idag när jag kom hem så nu har jag bokat in mig, Lina och Brian på en liten Londontripp i början av oktober! Det kostade löjliga 110 kr per person tur och retur inklusive alla avgifter med Ryan Air. Åh vad det ska bli kul! Vi ska hälsa på en kompis som bor i London, han vet inte om att vi kommer än så vi får se vad han tycker om den lilla överaskningen...

En suddig dagens



Här kommer en suddig dagens, kavaj har jag fått av Brians mamma, top och ballerina köpta i USA, väska Chloé Paddington.

Swanton Berry farm



God morgon, nu sticker jag iväg till skolan, har inte mer att komma med just nu än en bild från Swanton Berry Farm på highway ! utanför Santa Cruz.

Kräftskiva!





Efter lördagens Polomatch åkte vi hem och roddade ihop en kräftskiva på kvällen som lite födelsedagspresent till Brian som fyllde år igår.  Jag var fortfarande i total hattparadsyra och tjatade om min vinst hela kvällen men vi hade väldigt trevligt och jag hoppas de övriga stog ut med mig.




Födelsedagsbarnet i egen hög person!


RSS 2.0
Bloggtoppen.se