ÄNTLIGENEn gammal hästtjej som jag blev så otroligt glad och rörd i måndags när Rolf Göran Bengtsson vann Jerringpriset. Debacklet i kvällspressens sportsidor efteråt är dock lite förvånande tycker jag. Bara för att det är fler kvinnor än män som är utövare så är det ingen riktig sport, bara lite lek, som med My little Ponies ungefär, sådant som småtjejer roar sig med innan de börjar med någon riktig sport? Annat ljud skulle det nog ha varit i skällan för en hundra år sedan, när det var en helt mansdominerad gren. Jag är så glad att alla ryttare och hästälskare äntligen gav en ryttare den uppmärksamhet han förtjänar och hela sporten behöver.  Jaja, all publicitet är bra publicitet, men vem f-n är Lasse Anrell?!

Nyårsdoppet

På nyårsdagen var det dags för det traditionsenliga Nyårsdoppet i Ystad. Vi var bara åskådare men nu är det dags att börja skissa på badkostymen inför nästa år, för då ska jag definitivt vara med. Det händer så otroligt mycket roliga saker här nere hela tiden.
Kanske generaliserar jag en aning nu men skåningar är verkligen sådär glada, välkomnande, ystra, godmodiga och lite smågalna som jag alltid föreställt mig och jag älskar det! Har aldrig träffat så många roliga, trevliga, kreativa och intressanta människor i hela mitt liv tidigare än vad jag gjort under de månader vi bott här.
Finns ju självklart mängder av intressanta och snälla människor överallt och jag har flera jättebra vänner från Roslagen och Stockholm men det känns lättare att få till den första kontakten med folk här och jag tycker det finns en mer positiv och hoppfull attityd. Istället för "det går inte" och "det kommer aldrig att fungera" hör man mer "vi provar och ser" eller "vilken bra/rolig idé".
Kanske är det jag som är nykär och överdriver lite men med tanke på hur många småföretag, gårdsbutiker, ateljéer och liknande som ligger här måste det ju finnas någon sanning i det. Om det är så hoppas jag att det sprider sig uppåt.
Må alla nordbor bli lite galna och slänga sig i vattnet med kokosnötter i händerna varje nyårsdag!

Julen i bilder
Som vanligt ligger jag ett par veckor efter i bloggen, hur roligt jag än tycker att det är hinner jag inte riktigt med bloggen just nu. Hoppas ni alla har haft en riktigt bra jul och nyår, själv känner jag mig nöjd. Någon som vill hänga på facebook också, där är jag inne lite oftare? elisabetkarlsson@hotmail.com

RSS 2.0
Bloggtoppen.se