Orkesterkavaj



Jag var inne på den här bloggen tidigare idag och hittade världens tips. Ellos har precis fått in den här orkesterkavajen för 399 kr. Jag har letat efter en hela vintern men inte hittat varken på Second hand eller någonstans på nätet så den slank ner i varukorgen direkt.  Använd erbjudandekod 9446 om ni ska beställa något därifrån så får man en vara för halva priset, 199 spänn för kavajen tycker jag blev ett bra pris! Dessutom har jag idag lyckats lägga vantarna på ett par strumpbyxor från Lindex, de där Chanelkopiorna som är beige på ena sidan och svarta på andra, de som Elin Kling har.

Dagens klädsel



Idag har Maia haft 10-årskalas för alla sina hundkompisar (för de som inte vet är Maia en hund) och vi hade champagne, snittar, tårta, kakor osv. Klädseln blev klänning från Myrorna, kavaj H&M, skor Saks Fifth Avenue. Kalaset började med skattjakt ute på gården för alla barn och hundar som fick leta efter sin påse godis, sedan öppnade Maia sina presenter, hon fick massor av fina saker. Det låter lite konstigt kanske att ha kalas för hunden men det var jätteroligt!

Earth Hour



Ni glömmer väl inte att släcka ljuset en timme nu alldeles strax. Ovan är en bild från Stockholms slott tidigare år, kungen och drottningen har släckt alla de kungliga slotten under Earth Hour under ett par års tid, men stockholms stad vägrar att vara med, därav alla tända lampor runt slottet. Pinsamt tycker jag, men heja Kungen och drottningen!

Maias födelsedagstårta



Maia önskade sig smörgåstårta till middag på sin födelsedag så det fick hon, matte och husse fick också smaka lite och den elaka katten Måns smaskade i sig räkor. Imorgon blir det födelsedagskalas för kompisarna, hundkompisarna ska ha skattjakt och godisregn så Mia har packat godispåsar åt dem och bakat hela dagen, mattarna och hussarna får Champagne, tårta och snittar. Hundarna får förstås tårta och snittar också men är inte så förtjusta i champagne.

Liselotte Watkins för H&M



Den här kudden som nu finns inne på H&M home är specialdesignad av Liselotte W och finns i begränsad upplaga. Jag antar att det var fler än jag som fick erbjudande om 20% rabatt på hela internetsortimentet igår, har ni inte fått det är erbjudandekoden 8374. Med min nuvarande hysteri för venetianska masker tycker jag det är lite roligt att kvinnan håller i en sådan. Det finns ganska mycket roliga små detaljer i trycket. För övrigt är jag väldigt sugen på de röda stentvättade jeansen men de kanske är lite för ungdomliga för en trettiotreåring, vi får se hur det blir...

Hårigt



Här kommer dagens, är något mindre snyggt klädd nu då jag varit på jympa och har mina gamla fläckiga mysbyxor på mig. Klädsel är halsband som jag fått av Gabriel och Josephine i födelsedagspresent, kommer från H&M. Det gör även toppen och jackan med lite orkesterstuk. Jeansen har jag tagit sönder själv, väskan Chloé Paddington, skor från Jerns.

Värstingpresent!



Trots galna jägare och snodda plånböcker är det inte bara tråkiga saker som händer här. I förrgår kom min sambo hem med två paket från Sara och Viktor som present för att jag mer eller mindre tvingat dem till att få vara med och laga maten till deras bröllop och lite drinkar efteråt. Jag hade verkligen inte förväntat mig någon present, tyckte bara att det var jätteroligt att få hjälpa till lite, men hur som helst fick jag 4 vinglas ur Orrefors serie Optica som jag samlar på. Jag blev jätteglad och överraskad, visst är det kul när man är lite nere och det händer något oväntat som att någon är gullig och köper en present till en fast de inte behöver?! Dessutom fick jag ett likadant glas i födelsedagspresent av min bror och hans flickvän så nu börjar det bli en hel servis snart!

Maia gick i fällan



Igår när jag var ute i skogen med hundarna såg jag en stor träsak på avstånd men trodde det var en foderbinge för jägarna som matar älg och rådjur på vintern. Plötsligt hörde jag en duns och ropade på hundarna men bara en kom och efter ett tag hörde jag hur Maia pep någonstans inne i skogen. Jag blev helt livrädd och började fundera ut hur jag skulle kunna få hjälp mitt ute i skogen om hon ramlat ner i en brunn eller något.
Till slut hittade jag henne inne i lådan som visade sig vara en stor fälla, när hon gick in i den åkte luckan igen bakom.
Jag fick upp den ganska lätt och det var ingen fara med Maia men jag blev faktiskt ganska chockad eftersom jag först inte visste vad som hänt. Det tog inte en minut så kom det en stor van åkandes rakt över åkern och in till skogsbrynet där jag stod och en man (han måste haft någon form av larm hemma som markerade att fällan lösts ut) stannade vid mig, vevade ner rutan och talade om att min hund förstört hans fälla eftersom räven inte skulle gå in där nu och att jag skulle ha hundarna kopplade.
Jag blev så snopen så jag kom inte på något att säga bara att jag inte skulle gå där igen. När han åkt blev jag så otroligt arg för att jag bara stått där och hållit med, det är inget koppeltvång nu och allemansrätten gäller, han hade absolut ingen rätt att komma och tala om för mig vad jag ska göra, jag har gått i skogarna mellan Gräddö och Sindvik i hela mitt liv och nu ska jag inte kunna göra det för att de ska jaga räv på detta extremt inhumana sätt som jag inte kan förstå att det ens är lagligt. Djur som fångas i fällor brukar ju slita sönder tassarna och tänderna i panik över att komma ut och rovdjur som bara jagas för pälsen har jag lite svårt att alls förstå jakten på. När rävar får skabb vilket är ett fruktansvärt lidande är det ju jättebra om någon kan befria dem från deras plågor, jag har själv haft jägare här som skjutit skabbräv då det ju inte går att bota men jag tvivlar på att någon skulle lägga ner så mycket jobb på att bygga en fälla för en skabbräv.
Jag var ju lite darrig över hela händelsen och när en stor karl kommer jagandes efter en med bil mitt i skogen så blev åtminstånde jag lite skrämd. Så fort han åkt började jag gråta, blir lite darrig på läppen nu också, jag kanske är överkänslig men jag tycker att det var väldigt orättvist att allt blev mitt fel.
Är så trött på att bli skälld på av en massa sura människor om allt, önskar att jag vore rik då skulle jag köpa en stor gård med massor av mark och egen strand o dyl så att jag kan gå i skogen eller på en väg eller bara på en strand utan att någon idiot kommer och skriker att man inte får gå där, rida där eller att bara de i tomtägarföreningen får bada där osv. Jag vill absolut inte förstöra för någon och tex störa deras jakt men de hade ju kunnat sätta upp en lapp om att det finns en fälla längs stigen där alla går så hade jag kunnat vara sjysst och koppla hundarna när jag går förbi just där men jag har ingen lust att rätta mig efter folk som försöker skrämma mig till lydnad. Jag hatar bråk och konflikter och tar jätteilla vid mig, förstår inte varför alla män och gubbar, för det är alltid de som kommer och skriker på mig i alla fall, inte kan försöka vara lite trevliga så man kan komma överrens om en kompromiss istället för att de bara ska reta upp en och göra en ledsen.

Pancakes



Så här nyttig blev dagens frukost, amerikanska pancakes och äggröra. Gott men inte så hälsosamt. För den som vill ha recept på pancakes kommer jag att lägga upp det på min hemsida under dagen!

Dagens klädsel



I går var jag och resten av tanterna i byn på tjejkväll på Kvarnudden, ett jättefint café som ligger ute på en udde vid hamnen, väldigt pittoreskt. Igår var det dock inte kaffe utan ostbricka och vin som gällde och modevisning ordnad av en lokal modebutik. En liten påse med presenter fick vi med hem också. Inte kläder i min smak direkt men det var väldigt trevligt och idag har man ganska ont i huvudet...  Kläder blev en gammal handsydd klänning som jag köpt på loppis för en tjuga samt kuvertväska från Dior.

Vintagemässan



För mig som älskar att handla second hand,  gå på loppis och rota i grovsoprum kommer det som en glad överraskning att Enskilda galleriet håller vintagemässa den 28-29 mars. Kronobergsgatan 37 i Stockholm är adressen. (T-bana till Fridhemsplan eller Rådhuset) Mängder av utställare finns där, bla Beyond Retro, Emmaus, Vintagebutiken mm. Rena julafton för en sopletare som jag, nästan alla mina favoritkläder och accessoarer samt även inredningsdetaljer, konst och porslin kommer från andrahandsbutiker. Några få saker har jag investerat ordentligt  i, som ett par lyxiga handväskor, skor och scarfs men resten är  mest loppisfynd och jag har även hittat en hel del fina märkessaker på Tradera, loppisar, Myrorna och liknande så det går verkligen att göra fynd!

Matthew Williamson för H&M



Här är några av de kläder som kommer den 23:e April när H&M släpper sin kollektion i samarbete med Matthew Williamson. Kläderna kommer att vara ganska dyra för att vara H&M, klänningen längst till höger kostar tex 2900 kr men hur som helst älskar jag det. Jag gillade varken Commes de Garcons eller Chavallis kollektioner för H&M så mycket men det här är mer  i min stil. Fägglatt och romantiskt fast rockigt på en gång, tres chic. Jag älskar skärpet som kostar 410 kr och förmodligen kommer att vara slut inom en minut. Tycker det känns lite pinsamt att köa med horder av hysteriska tonåringar utanför de utvalda butiker som får in kollektionen så jag går nog miste om de här kläderna tyvärr. Skulle jag mot förmodan ha några pengar kvar de två dagar före lön som kollektionen släpps kanske jag ändrar mig dock. Varför släpper de alltid sina designersamarbeten i mitten eller slutet av månaden för, då har man ju inga pengar!?

Venetianska masker



Var innne på Klings blogg i helgen och såg att hon varit på maskfest i helgen och hade en helt fantastisk mask på sig som hon fått låna av den som gjorde maskerna till filmen Eyes Whide Shut, jag antar att det är Pernilla Stödberg hon menar för jag har hört att hennes fantastiska masker var med i filmen. Mina fantasier om att arrangera en stor 1700-tals maskeradbal vaknade genast till liv, men att ha vanliga kläder till och en venetiansk fjädermask när man går ut och festar någon kväll verkar inte fel det heller. Här kommer lite masker som kan beställas via Maskshopvenice. Funderar på att försöka prova mig på att tillverka några själv, det gick ju bra att göra masker av gips och papier maché i skolan när man var liten och det finns enkla masker på bla Accessorize och Buttericks som man kan klä med tyg eller paljetter och klistra på fjädrar på. Har letat runt på nätet efter fjädrar och plymer men hittar inga, någon som har något förslag på var man kan köpa det?

Dagens klädsel



Här är jag och vovvarna på väg till födelsedagsmiddag hos mina föräldrar. Det ligger en pizzeria i huset och när Jossan höll på och fotade mig kom det först ut en pizzakille och stod helt ogenerat och tittade och sedan hämtade han ett par stycken till, kändes lite pinsamt men de kanske trodde jag var en kändis, haha. Tog en stund att arrangera hundarna åt rätt håll men efter hot om indragen veckopeng fick jag dem i alla fall att inte bara visa rumporna men det var under protest och slutar förmodligen med att de drar in min veckopeng istället. Klädsel blev flera år gammal klänning från H&M, skor med mockafransar Ellos, kuvertväska vintage Mulberry.



Presenter



Jag fick massor av fina saker i present på födelsedagsmiddagen hos föräldrarna, av dem fick jag lite pengar, blommor, smyckesskrin och en CD. Av Gabriel och Josephine fick jag massor av saker bla ett glas från Orrefors serie Optica som vi samlar på, ett riktigt grymt halsband från H&M som jag velat ha men som var slut då samt den underbara klänningen som jag bloggat om tidigare. Nu gäller det att komma på något bra till deras födelsedagar, känner pressen efter mitt presentregn!



Hurra hurra hurra, för Maia som fyller 10 år idag!



Idag fyller lilla sötnosen 10 år, här ligger hon och softar hos mamma och pappa igår när vi var där på middag, alltid bland de finaste kuddarna och självklart med strasshalsband! Om två veckor ska hon ha kalas för sina hundkompisar så idag blir det bara lugnt kalas med matte och husse och lillasyster!

Dagens klädsel direkt från Melodifestivalen!

  

Så var man hemma igen, vilken underbar helg! Lördagen inleddes med Champagne med Lina på Cadierbaren på Grand Hotel med underbar utsikt över Skeppsbron. Sedan fortsatte vi till Globen och Melodifestivalsfinalen. Röstningen var verkligen en rysare! Sedan drack vi öl på Bagpipers med Gabriel och Josephine innan  det var dags att sova och fortsätta dagen efter med frukost på Sirap och födelsedagskalas hos mamma och pappa. Klädsel blev päls, byxor samt blus Myrorna, väska Marc Jacobs Inez bag, skor Saks fifth avenue. Byxorna är mitt eget hemmabygge som ni kan läsa om längre ner i bloggen, är riktigt nöjd med dem.

Billigt och dyrt



Här kommer en liten drömoutfit, något jag gärna skulle ha på mig på lördag i Globen. Superbillig klänning från Gina Tricot 149 kr, kuvertväska YSL ca 3500, skor Alexander McQueen ca 4700 kr, finns att köpa på Netaporter. Har för övrigt total klädpanik och kommer att få gå naken på melodifestivalen. Kan ju onekligen väcka en del uppmärksamhet i alla fall.

Lillan filosoferar



Först satt jag här och filosoferade. Jag hade det så himla mysigt bland kuddarna. Sedan kom husse och var i vägen och jag blev så himla irriterad, vill inte ha människor i möblerna. Maia och jag har pratat om det här länge nu, att vi inte vill ha matte och husse vare sig i sofforna eller sängarna, de har varsin jättefin korg de kan ligga i. Fast jag var tvungen att ge honom en puss ändå, det är så svårt att vara konsekvent, skulle behöva kontakta en människocoach som kanske kan få lite ordning på dem.
                                                    
     
    

Att göra egna hål i jeansen

    

Vad gör man när man är utfattig och vill ha de grymt snygga slitna jeansen från Bikbok, de som Charlotte Perelli hade på sig i första delen av Melodifestivalen? Jo man köper ett par byxor på Myrorna för 40 kr och skaffar hem lite slippapper och vips har man gjort egna hål i jeansen! Jag är jättenöjd med resultatet, jag hade byxorna på mig när jag slipade med sandpapperet för att jag tror det blir snyggast då så benen blev lite skrubbade men det får det vara värt. Syns faktiskt på bilden att min hud är mer rosa än vanligt.
Jag ville ha vita fransar så jag köpte byxor med vit tråd underst, man ser om man tittar inuti vad det blir för färg på fransarna, vill man tex ha helt svarta fransar ska man välja ett par jeans som är helt igenom svarta, även på insidan. Sedan sandpapprar man tills man uppnår önskad bredd och längd på hålen.
Börja lite försiktigt och tänk på att hålen blir större med tiden så gör inte större hål än nödvändigt. De här jeansen var väldigt tunna så det gick på max en halvtimme att bli klar men det kan nog ta lite längre tid om det är tjockare denim. Jag har inte tvättat mina än men det ska bli spännande att se om de ändrar sig något i tvätten. För mig gick det åt 3 slippapper som var ganska grova men det varierar säkert. Jag jag rullade bara ihop papperet och plattade till det lite, sedan använde jag kanten att slipa med så att hålen skulle bli långa och smala. Vill man ha stora breda hål är det bara att attackera jeansen med en större del av sandpapperat.

Maias födelsedagstårta



Maia ska ju ha sitt tioårskalas snart och denna skapelse har hon bestämt att matte ska baka till kalaset. Jag har försökt förklara att det är en bröllopstårta men hon lyssnar inte på det örat så nu måste jag beställa lite saker och försöka få ihop något liknande + en tårta av blodpudding och leverpastej för de hundar som inte gillar marsipan.

Jag ska på finalen!!!!!



I morgon fyller jag år och eftersom jag höll på att planera för att bjuda hit folk till schlagerfinalen på lödag var Brian tvungen att ge mig min present i förväg, då det var biljetter till globen och finalen! Det ska bli så otroligt kul jag är världens största schlagergalning och har aldrig varit på någon av finalerna tidigare, måste bara fundera ut en outfit till spektaklet nu! Har man världens bästa sambo så har man!

Riddersholm



Idag har jag och Lina varit ute till Riddersholm, ett naturskyddsområde i närheten där jag bor, och gått med hundarna, väldigt vackert där och vovvarna tyckte det var badväder.



Perfekt för mig, Maia hade rullat sig i något äckligt så nu slapp jag bada henne när vi kom hem.



Sedan var Maia tvungen att skynda sig hem och planera inför sitt tioårsparty som hon ska ha snart då hennes kompisar ska bjudas på kalas.

Parningsholk



Den här söta fågelholken har jag bloggat om tidigare men nu har jag äntligen efter ett års betänketid (patetiskt jag vet) inhandlat den. Då det är fönster på båda sidorna har jag tapetserat den invändigt med blommigt papper för att det inte ska blåsa på pippisarna och fyllt med lite torv i botten. Vissa fåglar vill ju bädda i ordning själva och vissa vill ha färdiginrett, så passar det inte får de väl kasta ut torven. I övrigt hoppas jag att de kommer att trivas med inredningen och inte börja gapa om Josef Franktapter och annat dyrt. Återstår bara att hitta en bra plats åt holken och hänga upp den. Brian sade att husvagnar kallas för parningsholk på raggarspråk, otroligt kul uttryck tycker jag och denna faller väl verkligen under den kategorin!

Guccidrömmar

   

Jag har aldrig varit något stort fan av Gucci men dessa skor skulle jag inte ha något emot. Drygt 10 000 kr kostar de så vill man vara snygg kostar det! Pratade med försäkringsbolaget igår och det visade sig att jag inte får någon ersättning för plånboken som blev stulen så det blir nog inga svindyra märkesskor för mig på ett tag tyvärr. Kvinnan på försäkringsbolaget upplyste mig om att de inte ersätter kontanter och att de gör åldersavdrag på plånboken. När jag ifrågasatte att de inte ersätter kontanter om man har kontoutdrag på att man tagit ut pengar i bankomaten e dyl så sade hon att man inte ska ha pengar i plånboken. Ok för att vi inte lever i ett kontantsamälle längre men en stilla undran. Var brukar folk ha sina kontanter, för mig verkar det ju rätt normalt att man har dem i plånboken?! Jaja, kul för den som har min älskade plånbok från DKNY som inte går att få tag på längre, blir säkert några kronor på tradera för den. Som ni hör är jag inte alls bitter...

Classic tea room



I fredags tröstade jag mig med Brian på Classic Tea Room efter att jag upptäckt att min plånbok blivit stulen. Ett riktigt bra ställe på Rörstrandsgatan 25 som serverar afternoon tea i en gammaldags inredd lokal. Väldigt mysigt och precis i min stil som älskar gammalt porslin och soffgrupper. Något sådant skulle jag vilja driva fast ett svenskt café med vårt klassiska eftermiddagskaffe, sju sorters kakor och olika snittar. Britterna är så bra på att vårda sina traditioner, det borde vi göra här mer också tycker jag, att vårda sitt kulturarv behöver ju inte stå i vägen för nytänkande och framåtsträvan.

RSS 2.0
Bloggtoppen.se