Skåne nu kommer jag!Nu åker jag till Skåne några dagar, jag älskar verkligen det landskapet över allt annat, är mer uppspelt varje gång jag ska dit än någon annanstans i hela världen. På onsdag kommer jag hem igen om jag kommer hem alls, skulle vara glad och nöjd resten av mina dagar om jag så fick bo i en gammal husvagn där nere.

Den utstötteHär kommer ett litet boktips om det nu kan intressera någon. Jag läser väldigt mycket och 19 böcker av 20 går in genom ena örat och ut genom det andra tämligen omgående, är sällan nöjd men den här var en riktig sträckläsare och känsloväckare. Ibland var formuleringarna lite märkliga, tror att det kan vara översättningen dock, annars våndas man på ett bra sätt boken igenom över förljugenhet, vanmakt, människor som väljer att se åt andra hållet istället för att försöka hjälpa och så lite kärlek på det. Mycket bra, har redan beställt sadie Jones nya bok.

Ellos igenNu har det visst varit bloggtorka ett tag här, ibland har jag helt enkelt inget att säga otroligt nog eftersom min mun tycks gå i ett. Hur som helst så har jag varit på beställknappen igen och köpt denna top, som vanligt från Ellos, skönt med kläder som man slipper hålla in magen i tycker jag, perfekt med lite bylsig nederdel.

ÄggEftersom mina söta men odugliga höns har slutat värpa då de ruggar för tillfället, var jag iväg till fågeluppfödaren i närheten och köpte vanliga ägg samt vaktelägg igår. Visst är det underbar färg på äggen?! Funderar nu på att köpa en liten flock vaktlar också, blir så himla fina ägg om dock små, dessutom kan man ju sälja en del om man nu känner för att äta ett hönsägg till frukost istället för ett tjog små vaktelägg.

InWearNu har jag visst råka trycka på köpknappen igen. Dessa byxor från InWear blev det den här gången. Nu ska jag ut och fortsätta sätta upp gallernät för nya hönshuset, blev anfallen av det i förmiddags med sårigt ansikte till följd så för närvarande står det 1-0 till nätet, nu dags för upprättelse.

Mathelg

Sedan i fredags eftermiddag har jag varit inne i en av mina bakmanier. Förutom bakningen har jag irrat runt i skogen och plockat svamp med Bilbo Ann Sofie och Matilda, vilken jag lagt in i olivolja och vinäger, gjort världens godaste choucroute och tittat på när söta sambon bakade surdegsbaguetter. Nu börjar jag känna att det skulle vara skönt att lägga mig i horisontalläge en stund, ska bara baka lite fler äppelmunkar först. Kan man inte få lön för att göra sådant? Skulle vara mitt drömjobb, hänga utomhus med djur och människor och däremellan vara i köket och laga mat och äta hela tiden.

StövlarNu har jag råkat klicka på köpknappen fast det är shoppingförbud här, hoppsan! På La Redoute får man just nu 40% rabatt på en vara och 10% på restan av beställningen om man använder erbjudandekod 02570. Dessa godingar kommer från Mellow Yellow.

Kycklingar

Vi har haft två hönor som legat och ruvat det senaste veckorna men det har inte kommit några kycklingar. Antingen är tuppen Ture steril eller så har han inte parat sig med de hönsen, så därför köpte jag några nykläckta kycklingar från ett hönseri och lade in till hönorna. Gick jättebra, de är numera stolta mammor till fyra små adoptivungar som är grymt söta.

RSS 2.0
Bloggtoppen.se