Gamla Stan



Idag har jag varit på utflykt i Gamla Stan med en kompis. Började dagen med att vänta på Peter (min gamla kursare och tillika historienörd) på mysiga Sundbergs konditori som öppnades otroliga 1785 och har varit café sedan dess. Bla var en anställd pojke på konditoriet med att avslöja komplotten mot Gustaf III när han mördades 1792. Underbart att sitta en tidig morgon i Gamla stan innan allt folk hittat dit och bara ta det lungt och läsa en bok. Rätt roligt att vara turist i sin egen stad faktiskt, rekommenderas! Bilder från vår lilla utflykt kommer snart.

Havretaxi



Igår åkte Viola havretaxi till skogsvägen, jätteduktig var hon och satt nöjd och stolt hela vägen fast det var en bit, man kan ju tänka sig att bara ben blir lite stickigt mot pälsen.
Jag är så glad att Bilbo är som vanligt nu, han var så mager när jag hämtade honom från fodervärden att jag inte vill lägga upp bilderna jag har, var fruktansvärt, men jag lägger ut en ändå som en påminnelse till andra som har hästar utlånade om hur fort det kan gå från tjock och glad till mager och eländig. Man har ju ansvar som ägare även om hästen är utlånad men det blir ju inte alltid så att man åker och hälsar på så mycket som man borde, långt att resa osv. Det gick väldigt fort också, fodervärden bytte stall och hon som hade stallet visste tydligen inte att hästar behöver äta. Nu får han i alla fall stanna hos matte livet ut.



Blir gråtfärdig när jag ser bilden till vänster, bilden är rätt liten men man ser revbenen tydligt och Bilbos runda fina rumpa var helt borta. Nu är han i alla fall tjock och glad igen lilla gubben. Bilden till höger är tagen bara någon månad efter att han kom hem så det gick i alla fall väldigt fort att få honom fin igen. Dessutom verkar han pigg, glad och nöjd med livet igen och blir ompysslad av en massa tjejer jämt.

Skogsmulle



Här är dagens skörd efter att jag, Sara och Josephine var ute i skogen idag. Kantarellerna har vi inte ätit än, åt västebottenpaj med smörstekta kantareller igår så det får bli imorgon. Blåbären omvandlades dock raskt till en paj som jag tänkte fota och lägga upp recept på men vi åt visst upp den först.

Cirkus Wictoria



Här kommer lite cirkusbilder från lördagens föreställning. Det blev jag, Sara, Viola, Elin och hennes pappa som gick. Gymnasterna överst är en stulen bild från cirkusens hemsida men hon skadade sig tidigt i programmet så de utgick, varpå de som hade numret efter inte var klara utan det blev lite kalabalik med springade människor och djur utanför tältet. Kameler, lamadjur och hästar skulle in på uppvisning och kamelerna var lite uppspelta förmodligen för att de blev lite stressade in då det blev så bråttom och bockade runt så att en av dem nästan på väg att braka ut i publiken. Det hade blivit rätt så effektfullt tror jag. Alla djuren stod i hagar och smaskade gräs när vi kom dit och var tjocka och nöjda med tillvaron vilket var en lättnad då jag verkligen älskar cirkus men är lite orolig innan jag ska gå på sådana att inte djuren ska må bra, vill verkligen inte vara med och betala pengar för sådant, men här verkade alla glada. Det är ju tack och lov väldigt hårda djurskyddsregler i Sverige så man kan ju tänka sig att cirkusdjur kontrolleras av myndigheterna då och då. Värre då för alla djur som står och svälter i någon hage någonstans där ingen märker något. Hur som helst var det kul, lilla Viola var helt faschinerad och red på en liten minishettis i pausen. Jag hade gärna ridit på kamelerna men det känns ju lite dumt att som vuxen ställa sig i kö med alla barnen till ponnyridningen så det fick vara.

Dagens



Efter kalaset jag var på igår gick vi ju på cirkus, bilder därifrån kommer senare, jag älskar cirkus, bara djuren ser välmående ut vilket de gjorde här så tycker jag det är det bästa som finns. Tänk vad roligt att åka runt en säsong bara som diversearbetare på en och lära sig hur allt går till, åh vad roligt! Klädseln blev blus från H&M, top cream, skor samt jeanskjol Ellos samt solisar från Michael Kors.

Kalas



Idag har vi varit på lille Emils ettårskalas. Har ätit smörgåstårta så jag håller på att svimma, där rök min diet som jag skulle börja på, som vanligt, men gott var det! Efter paketöppningen var det skattjakt och vi blev överfallna både av pirater och rånare innan skatten kunde grävas upp och bärgas tillbaka till huset. Tänk om man vore liten igen, vad roligt det var med sådant, rätt kul än tycker jag. Nu ska jag kamma till mig lite innan det är dags för att gå på cirkus och sedan uppsöka öltältet, då skärgårdscupen i fotboll spelas den här helgen i byn. (Struntar i fotbollen, men det där med öltält lät kul).

Dagens



Här kommer en gammal dagens från utflykten till Sladdstycket. Toppar samt byxor H&M, stövlar Hunter, väska Dior, glasögon Gucci. 

Sladdstycket



I helgen var vi på hembygdsdag ute där vi bor, hembygdsgården är ett jättefint litet fiskartorp som heter Sladdstycket vilket de lokala eldsjälarna har återskapat till hur det såg ut förr, både in och utvändigt. Dagen till ära var det loppis, lotteri, korv och fikaförsäljning samt traditionell sillunch. Försökte ta lite kort på de fina inredningarna med gamla lapptäcken, husgeråd och möbler men min mobilkamera klarade inte riktigt av dunklet i de små stugorna.

Födelsedagskalas







Idag fyller pappa år så jag har gjort en tårta som jag tänkte ta tillfället i akt att skryta lite över. Vit chokladmousse med digestive och hallonfyllning. Chokladmoussen är färgad med hallonsaft till svagt rosa, blombladen är pioner. Är rätt nöjd med resultatet om jag får säga det själv. Recept på tårtan finns på min hemsida, på den bilden är den dock vit.

Klädsel



Här kommer en önskeklädsel, smycken från H&M, topp Cindy Laupers bidrag för fashion against Aids, cykelbyxor Gina Tricot, kjol och skor Ellos. Kjolen och skorna damp ner hos mig idag och är superfina i verkligheten också!

Dagens



Här kommer en dagens från Teatern jag var på i helgen. Det blev kavaj från Ellos, blus Myrorna, top och byxor H&M, skor fyndade i Skåne, väska Dior, solisar Dolce & Gabbana samt örhängen från Gold Digger.



Teater



Igår var jag Josephine och Gabriel på teater efter att ha varit över hos Ann Sofie och snyltat ett par glas vin. Pjäsen hölls ute i trädgården i ett privathus i byn och var väldigt bra. Lagom lång, rolig men ändå med ett allvarligt tema och bra skådespelare, vilket var långt mer än jag förväntat mig av ett litet omkringresande teatersällskap som spelar för en liten publik ute på landet. Pjäsen hette Skådespelerskan och är skriven på 1870-talet av Anne Charlotte Leffler. Hade aldrig hört talas om henne tidigare men hon var tydligen mer spelad än Strindberg på sin tid och ganska kontroversiell då hon bland annat skrev om kvinnans rätt att fortsätta sitt yrkes och privatliv efter giftermål. Jag är väldigt förvånad över att hon fallit i glömska, är full av beundran över kvinnorättskämparna under det konservativa borgerliga 1800-talet med sitt märkliga kvinnoideal och tycker man ska minnas och vara stolt över de som verkade för rösträtt och jämlikhet som verkligen inte var något självklart då och kanske inte skulle varit det nu heller (i den mån det nu är det) om inte kvinnor som hon kämpat för det. Tur att att hon uppmärksammats av teatersällskap som detta! Teatersällskapet Kullehusteatern turnerar runt hela sommaren med pjäsen. I pausen var det kaffeservering skött av En liten smula som har ett jättemysigt café i Norrtälje samt har givit ut den enda bakboken där jag har bakat allting i hela boken och älskar allt. Oj vad mycket länkar det blev nu men man måste ju göra reklam för de man tycker om!


Bondauktion




Idag var vi på bondauktion i byn. Jag älskar auktioner och brukar alltid hitta massor av saker att bjuda på men idag kom jag otroligt nog hem utan någonting alls, hittade inget som var så fint att det kändes värt att stå och vänta flera timmar på att det skulle ropas ut, lika bra så slapp man göra av med massa pengar. Hundarna hade tur i alla fall, vi var förbi hamnen och badade med dem först och sedan fick de två varmkorvar var av en snäll farbror i cafeterian. Nu är det dags att göra sig i ordning och gå på teater ute i en trädgård i byn.

Badhundar



Här händer det inte så mycket just nu, det är så varmt så det blir mest att åka iväg med hundarna och bada, vilket i dock i och för sig inte är helt fel. Idag skjutsade jag Brian till Arlanda, han har åkt till Kalifornien och jag åker efter om ett par veckor, kände att jag inte kunde vara borta så länge när jag har djur att sköta och nu har jag ju hästen igen också som jag inte bara kan dra iväg från. Känns lite tråkigt att han har åkt men jag ska nog klara av att roa mig på egen hand, blir väl mest pyssel med djuren och gräsklippning men det är inte mig emot.

Prada



Nu har jag fått min nya telefon, visst kom den i en fin ask?! Den kan eventuellt förvandlas till smyckeskrin framöver tror jag. Telefonen gillar jag jättemycket men jag måste ändå säga att min gamla Ericsson känns mer logisk och snabb, men jag vänjer mig nog vid den nya snart.

Sylta och safta



Från och med att flädern börjar blomma till och med att den sista lilla ynkliga svampen har frusit fast i marken någon gång strax före jul, pågår mitt maniska samlande på allt ätligt som kan läggas in, saftas, torkas, syltas eller behandlas på annat vis och förvaras i min jordkällare. Just nu är det saft på fläder, älggräs samt rabarber som har kokats. Har slut på flaskor och känner mig lite villrådig inför hur allt ska buteljeras men det löser sig nog. Måste vara något instinktivt beteende som lagrats i min reptilhjärna eftersom det inte bara är med glädje jag gör det, vilket det visserligen är också, men ett visst mått av maniskhet tycker jag kan skönjas ibland. Nu ska jag ut leta efter mogna krusbär och vinbär att sylta, manisk var det ja.

Dagens



Idag har vi varit en sväng till Åland igen, bruakr inte åka så ofta men vi  betsämde oss fr att möta upp lite kompisar som varit i Maiehanm under dagen och hade en lugn dag ombord på båten. Det blev en Chanel no 5 deodorant spray och ett opar flaskor mousserande vin för mig i tax free shopen men det var allt. Kläder blev kavaj second hand, top Ellos, byxor H&M, ballerinas Skopunkten samt väska Coach.



Smultron



Blir det mer sommar än så här? Världens godaste bär, smultron, på grässtrå, mums!

Boktips



Här i Roslagen kan man ju inte precis påstå att vädret visar sig från sin bästa sida just nu, men jag tycker det är mysigt med regn. Igår var Bilbo och en grannflicka med och red när jag gick med hundarna och det var jättetrevligt trots regnet. Jag tvingade hästarna att stå inne i natt då det regnade så mycket men de var inte helt nöjda med arrangemanget utan störtade ut i morse när jag släppte ut dem. Matten är lite sjåpig tycker de, men hon är ganska bra på att komma med godis. Hur som helst så kan man ju roa sig med att kura ihop sig i soffan och läsa sådana här dagar. Jag är snart klar med Alexander Mc Call Smiths Lycka och ett par blå skor om Mma Ramotswe och hennes detektivbyrå. Tycker den bokserien är så mysig och humörhöjande, man blir aldrig besviken. Tycker sättet han skriver på påminner lite om Åke Holmberg och hans detektiv Ture Sventon. Om ni inte redan gjort det, kolla in Boktipset, det är rätt kul att sitta och betygsätta böcker man läst där.

Tips för dig som är i Skåne!


Nya telefoner!



Idag har jag efter flera månaders velande bestämt mig för vilken telefon jag vill ha. Min bindningstid har gått ut för evigheter sedan och trots att jag gillar min nuvarande rosa sak var jag sugen på en ny och det blev till sist en LG Prada II. När jag ändå var i farten beställde jag en till Brian också, han behöver verkligen en ny och killen på 3 sade att den här Nokian, E75, är jättebra så det fick bli den. Ville egentligen ha en Ericsson XI men den är faktiskt orimligt dyr, dessa var gratis med abonnemanget. Det är ju 14 dagars returrätt så om inte min sötnos som är i Göteborg för tillfället på jobb och därför inte fick något att säga till om själv vill ha den är det ju bara att skicka tillbaka mobilen.

Dagens skörd



Idag har jag fyndat igen. Just nu är Tradera och Ebay riktiga guldgruvor. Inte för säljarna, det är ju helt dött på sommaren, men som köpare kan man verkligen fynda, allt är mycket billigare än på vintern! Idag blev det ett gammalt cigarettetui från Dior samt ett par gamla solglasögon från Fendi. Betalade i princip ingenting för varken solisarna eller etuiet och säljarna verkar seriösa, gamla saker från de stora modehusen är ju också mycket säkrare att köpa ur äkthetssynpunkt då de inte kopierades i samma utsträckning förr. Det finns visserligen nytillverkade vintagekopior men om sakerna är lite slitna och säljaren har en trovärdig historia om var sakerna kommer ifrån ökar det ju chanserna att de är äkta. Jag har fyndat en del på loppisar i veckan också, b l a en jättefin gammal skål i glas och nysilver, trots att det "bara" är nysilver är den mästarstämplad, har serienummer samt stadsstämpel och ser ut att vara från 1910-30-talet någon gång. Kostade 40kr. En jättefin gammal cykel har också inhandlats, ska bara byta däck så ska den invigas.

Som gamla tider



Det blir inte mycket mode just nu märker jag, men på sommaren hasar jag mest omkring i blåbyxor eller ridkläder så det är inte så mycket att visa upp precis. Igår satt jag och smörjde Bilbos saker, känns lite sentimentalt att hålla på med sådant då jag varit borta från den världen så många år nu, men det är kul att vara tillbaka i hästvärlden igen!
Är jordklotets mest slarviga människa i normala fall, huset skulle nog klassas som sanitär olägenhet inne, men stallet och hästsaker är jag sjukligt pedant med, min pålle måste glänsa och så också utrustningen om man ska ut och rida!

Grillad fisk



Igår satt vi ute och grillade på kvällen. Det blev färsk aborre fylld med massor av färska örter och vitlök samt en ruccolasalled med rosenblad och ungnspotatis. Gabriel fick upp en gös tidigare på dagen så den hamnade i samma gryta som aborren.  Lina och Patrik kom över också, vi hade väldigt trevligt. Trots sen kväll och ett antal glas vin var jag uppe och spettade ner stängselstolp vid halv sju på morgonen idag, så nu har jag byggt klart en ny hage och hästarna mumsar för fullt på gräset som är nästan 1 1/2 meter vi det här laget.



Snö of Sweden



Jag brukar inte vara så inmponerad av Snö of Swedens smycken men det här armbandet gillar jag verkligen så det fick följa med hem tillsammans med ett guldpläterat emaljarmband som jag glömt märket på

Dagens



Dagens på Ålandstrippen blev klänning från H&M, sandaler Ellos, väska H&M, solisar Dolce & Gabbana samt armband från Snö of Sweden. Var skönt med en luftig klänning, var verkligen en otroligt varm dag!

På Åland




Idag åkte jag och Lina till Åland, var så skönt att bara sitta och slappa på soldäck med en tidning och en Strongbow. Resan mellan Kapellskär som jag bor bara några kilometer ifrån och  Åland tar bara fem timmar drygt tur och retur med ett kort stopp i Mariehamn vilket är precis lagom för min del. Tyvärr fick jag reda på lite tråkigheter om en person som pratat illa om mig bakom min rygg precis innan vi åkte vilket jag blev ordentligt ledsen över, jag förstår inte varför inte folk kan säga till mig om det är något problem istället för att prata om saker som jag inte ens vet om för andra istället för mig. Måste försöka att inte ta åt mig så mycket men det är inte så lätt, särskilt inte när man känner sig orättvist behandlad. Hur som helst hittade jag ett par jättefina armband på båten som jag var tvungen att köpa, bilder kommer.

RSS 2.0
Bloggtoppen.se