Ridtur



Nu har jag precis kommit hem från lilla Bilbo som blivit promenerad och lite riden på. Så härligt att se en häst uppifrån igen, även om det inte var någon avancerad ridtur utan bara lite barbackaskump i grimma.



Bilban gick först förbi och hälsade på sina nya grannar som kommit på bete i hagen bredvid i helgen, kolla hur gulligt Sokrates, en liten islandshäst kollar fram till vänster om bilden. Bilban känner två av de hästarna sedan förr, de har bott hos samma ägare i hela sina liv och vi brukade rida jättemycket ihop tidigare.



Det är så fint däruppe att man blir helt lycklig bara av att vara där och titta på landskapet och alla djur. Om någon undrar varför alla hästar har mössa på sig så är det för att skydda mot mygg och flugor som sätter sig i ögonen på dem, de ser igenom dem jättebra och blir samtidigt skyddade mot myggen.



Vi gick till en liten sjö i närheten och jag kastade lite pinnar åt hundarna så de fick bada, Bilban var inte alls sugen på något dopp så han fick gå lös och beta istället. Jag har honom alltid lös för han är så lugn och snäll men idag försökte farbrorn springa hem men jag sprang efter och fick tag  ihonom, skönt att det finns lite bus kvar i gamla gubben. Det tog evigheter att ta sig dit fast det är jättenära, Bilbo hade ingen matsäck med sig (dumma matte hade inte packat ner digestivekex, äpplen och annat som han gillar) så han var tvungen att äta sig fram, då tar det en stund och eftersom han är mattes lilla hjärtegryn kan jag inte skynda på honom heller utan jag gör allt på hans villkor. Är alla djurens slav, jag vet. Min otäcka lillebror brukar säga att djuren ser ner på mig för att jag är så mesig och eftergiven men det tror jag inte alls på.



Hundarna ser Bilbo som ett hot om deras uppmärksamhet och tar alla tillfällen i akt att dra honom i hasorna eller jaga honom men de är rädda för honom, han är inte den som är rädd att sparka eller bita åt dem när han blir irriterad, så man måste hela tiden fjäska för alla så att ingen känner att de får för lite uppmärksamhet. När vi badat färdigt red jag hem och hästarna fick stå inne i stallet en stund nu mitt på dagen. Det är så fruktansvärt varmt här, skönt men jobbigt när man är bepälsad.



Är det inte sött med lammungar?! Vi hade får ett tag förut och det var så roligt med lammningen på våren, dock var det mindre roligt att de smet hela tiden och åt upp alla mina blommor. Nu ska jag ut och jobba lite på gården och sedan kommer Lina, då ska hon sättas i arbete hade jag tänkt men det kommer nog snarare  att sluta med lunch och vindrickande i trädgården istället...


Lindex



Lindex har verkligen ryckt upp sig måste jag säga, dessa tre söta saker är jag lite sugen på, inte minst den lilla söta väskan, men då jag känner mig själv och vet att jag nästan alltid bär svart så får jag nog fundera en stund på saken. Under helgen är det 20% rabatt på deras webbshop, rabattkoden är R9531.

Dagens klädsel



Den här veckan kommer väl inte direkt att gå till historien som den mest aktiva när det kommer till bloggen, men jag har inte haft något att förtälja. Lämnat bilen på verkstad, klippt gräsmattan, pysslat med Bilbo osv, inte så spännande precis. Min lilla ponny börjar i alla fall bli riktigt fin, han var så mager när han kom men nu börjar han likna sitt vanliga knubbiga jag. Här kommer en dagens i alla fall, på väg till bilverkstaden, (igen). Kofta och top köpta i USA, byxor Ellos, ballerinas H&M, väska Chloé Paddington, solisar Dolce & Gabbana. Måste nog byta snart, är ju tokvarmt ute, men jag är så blek och hatar att sola så jag gör mig inte så bra i sommarkläder just nu, får väl gå och göra en soldusch, blir så fläckigt på kroppen efter någon vecka bara.

Sirap



För den som känner sig sugen på en riktig dagen efterfrukost kan jag rekommendera Sirap på Surbrunnsgatan 31 som serverar amerikansk frukost/brunch. Deras pancakes är underbara, frasiga och fina, godare än till och med de jag ätit i USA, och det är rätt många för jag är galen i amerikanska pannkakor, (svenska också för den delen). Vi var där förra helgen och kom strax före öppning och det var redan en stor folkmassa utanför som väntade på att komma in så det är ganska populärt om än lite väl dyrt. Tycker gott att kaffe och juice kunde ingå i en brunchmeny som kostar runt 150 kr faktiskt. Finns ett ställe bredvid med italiensk brunch också för den som föredrar det.



Växthuset, igen...



Igår blev jag kommenderad till målning av växthuset, vilket gick ganska långsamt då jag var tvungen att gosa med djuren och smita iväg och hålla på med annat hela tiden, men till slut blev det klart. Nu dröjer det ett tag innan taket kommer på eftersom Brian jobbar men han har ändå kommit rätt långt i helgen. Jag har planterat mängder med växter och målat ett skåp som jag hittade i grovsoporna också i  helgen, blev väldigt fint., bilder kommer!

Grillfest




Igår var vi på grillfest hemma hos Karoline, var jättetrevligt fast det regnade hela tiden, men de hade dukat upp långbord i ladan så det var mysigt ändå. Var nästan lika många hundar som människor som härjade runt och jagade upp katten i ett träd samt smaskade i sig grillat. Karro grillade korvar åt dem men det var godare med fläskkarre och kyckling så de gick bordet runt och tiggde till sig mat av alla. Idag har vi fortsatt med växthuset och sedan gick jag och Lina med hundarna på "soppromenad" och hittade två fina ljuslyktor hos några i byn som ställt ut dem till grovsophämtning. Älskar att sopleta!




Växthusbygget



Igår drog Brian igång växthusprojektet på allvar.



Det har sågats och målats en del under vintern ute i ladan och nu är allt på väg upp.



Det är förstås rätt mycket kvar, det ska bli mängder av spröjs, ett tak förstås och så glas då, men visst har han kommit rätt långt på en dag?!



Gårdagskvällen tillbringades med "Bonde söker fru", en snabbt ihopslängd rabarberpaj och rosévin. En rätt bra kombination faktist. Nu börjar det bli dags att ta tag i sig själv lite här, grillfest hos Karoline väntar under kvällen, så jag måste väl tvätta lite lera ur ansiktet och hoppa ur blåbyxorna i alla fall innan vi går dit.!

H&M



Här kommer lite klänningar från H&Ms Divided Exclusivekollektion som släpptes igår. Josephine köpte den grå åt mig men jag trodde den skulle sitta lösare än vad den ser ut att göra på bilden så det ska bli spännande att se hur den ser ut i verkligheten. Jag vill ha de andra två också men nu får jag nog nöja mig med en. Om någon skulle vara intresserad av några Matthew Williamsongrejer så har jag lite ute på Tradera nu, kolla in auktionerna här!

Mörby slottsruin



Slutet av dagen på min och Linas utflykt tillbringade vi med att leka i slottsruinen i Mörby utanför Rimbo. Jag har varit där flera gånger men tröttnar aldrig på den, finns så mycket rum och trappor att springa runt i, önskar att jag hittat till Mörby när jag var liten, fast det kanske är lika bra, då hade jag sprungit runt och lekt riddare där fortfarande.



Flera av rummen är ljusa och fina så länge det är ljust ute men en del av rummen är så mörka att man inte ser någonting utan trevar sig upp för trånga trappor med hjälp av lyset på mobilen. Jag blev lite smånervös ett tag att jag skulle ramla över något lik eller att Lina skulle ligga i bakhåll någonstans och skrämma mig, av någon anledning gick vi runt för oss själva, antagligen för att vi undermedvetet ville skrämma upp oss, eller så var det för att vi båda hoppades på att hitta en skatt och inte behöva dela med oss till den andra hihi.



Vi tog en del bilder med blixt rakt in i mörkret båda två för att i efterhand se vad som var därinne men inga spöken eller annat fångades på bild den här gången, utom vi då.



Mörby Slott byggdes ursprungligen på 1400-talet och byggdes om och till under de följade tvåhundra åren men fick sedan förfalla och har varit en ruin ända sedan 1700-talet. Ruinen ligger på privat mark så jag vet inte riktigt hur öppen för allmänheten den är men ingen har sagt något någon gång när vi varit där så jag antar att den är öppen att besöka för den som vill. Det fanns marschaller och en del bänkar instängda i ett rum så det verkar som det anordnas saker där ibland, kanske konserter eller spökaftnar eller vad vet jag.

Utflykt



Idag har Lina och jag varit på lite utflykt till Uppsala och trakterna omkring. Underbart väder och kulturrunda, allt jag behöver! Ovan Linnés bostad under 1700-talet på Svartbäcksgatan, tyvärr får man inte fotografera inne i huset, nedan en dagens på mig utanför orangeriet i den akademiska trädgården som ligger i anslutning till huset.



Klädsel blev både tröja, haremsbyxor och sandaler Ellos, väska Mulberry och solisar Michael Kors, halsband Dyrberg och Kern, fjäderörhänge som jag gjort själv.

Dagens klädsel



Så här blev det när jag drog iväg in till metropolen Norrtälje för att hitta lite grejer från Matthew Williamsons andra släpp för H&M. Fick tag på den gula tunikan som jag ville ha samt en skjorta och tröja till Brian. Gulliga Josephine köpte ett par solisar åt mig ur kollektionen tidigare på dagen, jag provade i butik och de var så grymt snygga, kan inte bärhga mig tills vi ses så jag kan få dem!



Klädsel är jacka, top samt byxor H&M, skor Ellos, solisar Michael Kors, väska vintage Mulberry, örhängen Betsey Johnson.

Hovslagaren



Idag har jag hängt i stallet hela förmiddagen eftersom hovslagaren har varit ute, har haft samma hovslagare i säkert tio år och han är alltid lika glad och trevlig och de andra i stallet också, så vi var ett helt gäng som satt och solade, skvallrade och fikade på stallbacken. Sämre kan man ha det. Bilbo fick gå lös utanför och smaska i sig gräs medan de andra hästarna blev skodda så han kom fram och åt lite kakor han med. Hundarna smaskade i sig alla hovflisor, något de verkligen älskar, hade man mycket hästar kunde man paketera upp och sälja som hundgodis.



Pysselhörnan



Igår letade jag runt i gömmorna efter saker till min kavaj så att den blir lite mer personlig och hittade de här gamla axelklaffarna till min morfars militäruniform från andra världskriget. Jag trodde de var från hans militärtjänstgöring under första världskriget (morfar föddes 1897 så han var precis i lumparåldern under det) men enligt Gabriel som är lite bättre på det där med det militära än jag är de från 40-talet, morfar var fänrik då och inte menig som under det första kriget. Jag tycker i alla fall att de piggar upp kavajen en del, roligt med accessoarer som har lite historia. Jag hade gärna tagit alla hans gamla medaljer och hängt på också men det känns lite konstigt då man ju egentligen inte får ha på sig andras medaljer så det blev inget av med det. Fast jag kanske gör det ändå, blir väldigt Sergant Pepper vilket jag gillar.



Mitt senaste kap



Igår var jag inne på H&M för att byta ett par byxor som gått sönder men det fanns inga likadana inne så jag tog en sådan här klänning istället. Var hysteriskt snygg på, passar både barfota på stranden eller med lite tillbehör som på bilden, nagellack, klänning och det understa armbandet H&M, skor + armband ASOS.

Dagens



Idag har vi varit hos mina föräldrar för att fira brorsans födelsedag. Har ätit massor av smörgåstårta som Gabriel och Josephine gjort, kan äta hur mycket som helst då jag älskar det mer än nästan någon annan maträtt. Idag har vi också bokat stuga i Skåne några dagar i Juni, åh vad jag längtar!



Klädsel belv Orkesterkavaj Ellos, top H&M, haremsbyxor Ellos, skor Donna Girl, väska Dior, vristsmycke vintage, ring Marc Jacobs, fjäderörhänge egentillverkat, solglasögon Michael Kors.



Fisketur



Idag har vi varit ute och pilkat strömming i blåsten. Det blåste rejält därav alla tjocka kläder. Vi fick inte fast draggen trots att vi försökte flera gånger så det blev ingen fisk när vi bara låg och drev. Till vår stora förargelse låg några andra precis bredvid och drog upp hur mycket strömming som helst. Vi tröstade oss med lunch i det gröna, ägg Benediktine (igen, jag är helt besatt av det) med sparris och champagne. Nytt försök nästa vecka, då med extra ankare. Nu är det ut och grilla älgstek istället för fisk som gäller, inte helt fel det heller.



Vitsippor



Så här ser det ut lite överallt  här i trakterna just nu, visst är det underbart med vår! Nu ska jag i vanlig ordning traska upp till min lilla häst och ge honom lite godis och borsta lite på honom.

Matthew Williamson for H&M del 2




Aldrig har jag väl tjatat så mycket om H&M och deras designerkollektioner men samarbetet med Matthew Williamson tycker jag är riktigt lyckat. Den 14: maj släpps del två av kollektionen och jag kommer att hänga på låset för den här tunikan trots mitt köpstopp. Kan väl inte ta så lång tid att panta ihop en femhundring med ölburkar, eller?

Lillan sover



Nu har jag varit på jympa och känner mig ungefär lika trött som Lillan ser ut på bilden när hon softar i husses säng. Hon ligger alltid på hans sida och Maia på min så hon och jag kan prata om  kläder och kändisar innan vi somnar. Lillan och husse pratar mest om töntiga sportgrejer som varken jag eller Maia är intresserade av ändå.

Nya skor



Nu är jag igång igen efter ett par dagars bloggtorka, har varit så mycket med hästen att ordna med, hade glömt hur kul det är att vara i stallet och pyssla om honom. Nu har han fått flytta till en snäll granne som lät honom komma på bete med sina hästar så han slipper stå ensam hos mig och jag kan lätt gå förbi och titta till honom varje dag. Idag fick jag hem de här skorna som jag redan älskar, de är lite obekväma men snygga och kommer från Donna Girl. Finns att köpa på flera nätbutiker, mina kommer från Ellos där man just nu får 50% rabatt på en vara om man uppger kod 195308. Det får bli premiär på söndag när vi ska på min brors födelsedagsmiddag.

Bilbans återkomst



Har inte hunnit blogga så mycket i helgen, först Valborgsfirande och sedan åkte vi till Örebro igår och hämtade min ponny som varit hos en fodervärd i några år. Så nu är han hemma och vi har pysslat om honom hela dagen, är lite roligt att ha häst igen, även om han är liten. Dessutom har jag ägt honom i nästan 20 år (han är född 1982) så jag är väldigt fäst vid honom. Han är så himla fräsch och fin så han kommer säkert vara likadan om tio år.

RSS 2.0
Bloggtoppen.se