Hästar på kollo








Idag har jag och Lina hämtat hem min ponny och hans två kompisar från stallet där de bor för att vara nere hos mig på bete ett tag. Vi red på de två andra hästarna och Bilbo fick springa med lös ner till Gräddö. Han var jätteduktig och hängde med som en stor hund efter oss och stack inte ens iväg när det kom en annan häst han kunde ha sprungit fram till utan gick med oss hela tiden. Då och då stannade han och åt lite och sedan sprang han ifatt. Det gick bra även på landsvägen, han gick så duktigt bakom oss hela tiden trots folk och bilar, men jag har alltid haft honom mer som en hund än häst, han får gå lös och göra lite som han vill. Så nu är de på kollo hemma hos mig, eftersom jag har eget stall kommer jag aldrig att lämna tillbaka dem. Eller jo kanske till vintern... Det var så härligt med en ridtur genom skogen, ska försöka komma ut lite oftare.  


Dagens från Smygehuk



Här kommer en dagens jag glömt att lägga upp från Smygehuk. Det blev gammal jeansjacka som jag haft i åratal, klänning som egentligen är en lång kjol jag dragit upp så att det blir en klänning, köpt på Myrorna, floppisar Marc Jacobs, väska Chloé Paddington, solisar Michael Kors, stjärnörhängen Rachel Leigh.

Vintage Gucci



Nu har jag kammat hem den här godingen från Tradera, åh vad jag längtar efter att den kommer!
En äkta gammal kuvertväska från Gucci, bilder på hela skönheten kommer så snart jag fått den!

Strandliv



Idag har vi hängt på stranden hela eftermiddagen efter att vi målat och jag pysslat lite med Bilbo. Solisar från Matthew Williamsson for H&M som jag fått av Jossan.



Hundarna var med såklart, men de gillar inte när brian hoppar i där det är djupt, de vill hellre vada ut och det vill jag med så vi brukar hålla oss där det är lite grundare.






Vi hade matsäck med och hundarna hade en egen burk med leversnacks som vi körde godisregn med efter badandet.

Rådmansödagen



Idag har jag haft en riktig fyndag. Åkte in på en stor loppis som är varje lördag här i närheten och hittade en bit av ett gammalt blyinfattat kyrkfönster från Asps kyrka i Skåne som vi tänkte ha i något fönster eller växthuset. Det fanns en ram till som de hade glömt ta med så jag ska hämta den på lördag och passa på att ställa lite mer frågor om fönstret. En hundring fick jag ge för det och nästan direkt hittade jag en galet fin gammal festklänning i rött för en femtiolapp. Sedan kunde jag inte låta bli att köpa en Lp, Michael Jacksons BAD, kändes rätt aktuellt nu med tanke på vad som hänt, dessutom var det den första musikkasset jag köpte, (ja ni läste rätt, det fanns kasettband när jag var ung) jag börjar visst bli gammal tror jag. Sedan var jag ner med mamma och pappa på Rådmansödagen där jag hittade dessa armband som jag gillade så mycket att jag var tvungen att köpa fem stycken, två till Brian och tre till mig. En herre som gör knopar och andra saker i marin stil av rep, tex grytunderlägg och nyckelringar med knopar på tillverkade också dessa och sålde för 30 kr st + lite mängdrabatt som jag lyckades sneaka till mig. Sedan tog vi hundarna och badade en stund, jag var i och plaskade länge, älskar att bada, hatar att sola, precis som hundarna. Därefter har vi avnjutit grillad kyckling, sallad, hemgjord fransk potatissallad och ostbricka i trädgården. Sämre kan man ha det.

Sandhammaren



Dagens utflyktstips, åk till Sandhammarens strand på Österlen! Lång underbar strand med kritvita sandkorn och massor av dynor att ligga och sola mellan om man inte hellre vill ligga på stranden. Brukar vara riktigt bra vågor och varmt i vattnet där också! Jag har tagit med mig lite sand som jag ska tillverka egen scrub med, tänkte blanda kallpressad rapsolja med lite örter som doftar gott och ha lite sand i. Enda felet nere i Skåne är att det är förbjudet med hundar på stranden nästan överallt, någon som vet var det finns stränder som man får ta med sig hundarna på?

Dagens från Ystad



Här kommer en dagens, egentligen några dagar gammal men jag ligger som sagt lite efter här på bloggen. Älskar alla stenhus och murar där nere, faktum är nog att jag älskar allt i Skåne, måste ha ett hus där förr eller senare, det är min dröm. Tunika Matthew Williamson for H&M, tulpankjol Ellos, ballerina H&M, väska Dior, solisar Dolce & Gabbana. Vi är hemma i Roslagen igen och jag latar mig mest på dagarna, lite trädgårdsarbete och badande med hundarna är ungefär vad vi orkar med i värmen.

Köpenhamn



Här kommer lite bilder från underbara Köpenhamn. Var gång jag åker dit tycker jag bara mer och mer om det. Danskarna är så avslappnade och det känns så fritt, i Stockholm är allt så ordentligt och tillrättalagt. Jag som dessutom är tokig i korsvirkeshus kan aldrig få nog av sydsverige och Danmark.



Vi vara bara i stan över dagen så vi hann inte med mer än de vanliga turistfällorna; Ströget, Nyhavn, Kristiania och Tivoli, men sämre turistfällor kan man ju hitta!! Vi hittade en väldigt rolig installation på Nytorv längs Ströget med lustiga skyltar, kolla in de som är med på bilderna, några var riktigt roliga!



Här är vi i Nyhavn efter en dyr och inte särskilt god lunch. Det är verkligen svårt att veta vilka av alla ställen i Nyhavn som är bra och vilka som bara är dyra och dåliga. Fast det är ju så trevligt att sitta där så man betalar ju mest för det ändå. Nästa gång blir det nog att köpa en öl och sitta på kajen istället dock. Vi var i Kristiania ett tag, det är ju minst sagt lite speciellt men jag gillar det och vi åker dit då och då. Tyvärr får man inte fotografera därinne så ni får åka dit själva och titta istället.



Dagens blev klänning från Josefssons, urgammal jeansjacka, gladiatorsandaler från Ellos samt väska från Marc Jacobs. Jag gjorde ett par riktiga fynd på COS förresten och på New Yorker som är billigt och halvdålig kvalitet men kul då det inte finns i Sverige och har hög modegrad på en del av sakerna. Där blev det en mockaväst med fransar och en blus i ormskinnsmönster. På COS blev det en svart klänning med blixtlås och Star Trek axlar samt en jättehäftig kjol.

Dagens klädsel



Här kommer en dagens, några dagar gammal dock, ligger lite efter i bloggen men är nog snart ikapp. Midsommarkvällen firades i Ystad med Saltsjöbaden, Kom i luckan och sedan dans på campingen mittemot, töntigt men vansinnigt roligt. Jag stompade till dansbandet i kavaj, top och halsband från H&M, byxor som jag rivit sönder själv, väska Dior och skor Donna Girl.


Ystad



I Ystad kan jag verkligen rekommendera Saltsjöbaden, jättefin uteservering, lounge och matsal. Finns spa och en underbar pool är också, även om jag själv föredrar att bada i havet precis utanför. Här sitter vi och softar på verandan.



Vi tog en drink medan vi väntade på ett ledigt bord och när det dröjde ett tag rekommenderade hovmästaren oss att prova deras bakficka istället, ett riktigt bra råd! Stället heter Kom i luckan, en liten paviljong i stil med glasskiosker på djurgården och i Hagaparken men är istället restaurant och bar.
 


Världens mysigaste ställe med supertrevlig personal och bra musik, ett stort utbud riktigt bra ölsorter och fantastisk mat. Man beställer vilka tillbehör man vill ha, sedan får man grilla köttet själv. Vi åt bla Pata Negra kotletter och grodlår marinerade i Absint. Vansinnigt gott, trevligt och prisvärt.

Midsommar i Skåne



Här firade vi midsommar i år, Backåkra på Österlen med en stor korg full med fantastiskt  ekologiskt surdegsbröd från bageriet i Kåseberhga, sill och rökt fisk, också från Kåseberga samt vin färsköl och jordgubbar.





Som vanligt kom vi iväg rätt sent till firandet så jag hann aldrig knyta någon krans till håret, får bli nästa år.



Klädsel blev klänning från H&M, väska Dior, skor Donna Girl och en gammal kavaj som jag var tvungen att ha på mig även om den inte var så somrig då dragkedjan sprack i ryggen på klänningen.  Kan ha varit för att den är för liten, satt som ett ålskinn på, kunde knappt andas, men jag väljer att skylla på dålig kvalitet, känns bättre.

Falsterbo









Lite bilder från härliga Falsterbo, nu blir det midsommarfirande för hela slanten, hoppas ni alla får en riktigt fin och lyckad midsommar!

Kåseberga



Nu är vi nere, efter att ha suttit i bilen från fyra på morgonen och väntat på att vår stuga. Vi åkte ner på natten och hade inte bokat boende förrän dagen efter, tänkte vi skulle ligga på stranden några timmar men det var rätt kallt där så tidigt på morgonen vilket vi givetvis borde ha förstått så vi fick trängas i bilen och sedan på ett bageri som öppnade tidigt. sedan åkte vi iväg till Kåseberga och Ale stenar och åt på fiskrökeriet, lika vackert och gott som vanligt. Nu drar vi till Falsterbo!    

Nu åker vi till Skåne



Nu åker vi iväg till underbara Skåne och en sväng till Köpenhamn under midsommar, ska försöka hinna med att uppdatera och svara på kommentarer därifrån nu när jag har min lilla söta pc med mig. Kommer att bli konstigt att fira midsommar någon annan stans än på Gräddö för första gången i livet, men eftersom vi har anordnat firandet under flera års tid och dessutom nästan jämt haft logdans eller någon form av stor fest hemma på kvällen så har jag faktiskt fått lite överdos och det ska bli skönt att inte ha någon fest här som man måste röja upp efter resten av helgen. Vi får väl se om jag blir hemsjuk på fredag men det blir ju midsommar nästa år också och vi hittar säkert något roligt firande nere i Skåne. Funderar på Vellinges midsommarfirande, någon som varit där?

Min nya skönhet!



Den här sötnosen har jag skaffat mig för ett par dagar sedan, söt, eller hur?! Kul med ny leksak när regnet öser ner hela tiden och man ändå inte har något bättre för sig.


Gretchen joins a Brassband.



Igår blev det oskuldsfulla flätor och orkesterkavaj från Ellos, jag har döpt kreationen till Gretchen joins a brassband. Glasögon Gucci, topp köpt i USA,  jeans och ballerinaskor H&M.

Studenten



Igår irrade jag runt i Norrtälje i evigheter, det var studenten, vilket jag hade glömt. Så himla roligt att titta på alla flak och bilar med lyckliga och lite överförfriskade studenter så det gjorde ingenting att det tog en timme att ta sig igenom världens minsta stad!



Det var så länge sedan jag tog studenten att det inte ens fanns digitalkameror då så det fick bli snodda bilder från nätet istället. När min bror tog studenten för rätt många år sedan det också, skulle pappa filma händelsen varpå han hade videokameran på när han trodde den var av och vice versa. Var riktigt kul faktist när han sprang efter mamma med kameran runt halsen och svor för att hon försvann iväg hela tiden, medan han filmar sina egna fötter istället för själva studentutspringet. Kanske borde lägga upp det på youtube. Sista bilden till höger är från 1961.

Dagens klädsel



Här  kommer en liten dagens från ett regnigt Skara i onsdags. Paraply Burberry, tunika Myrorna, skinnjacka loppisfynd, väska Marc Jacobs, stövlar hunter. Det är inte skador på bilden, det är regnet som verkligen öser ner framför mig.

Skara















Här kommer lite bilder på mig, Lina och Skara, fanns en hel del fina byggnader där, kyrkfönstren i domkyrkan var fantastiska men det är totalt omöjligt att få till bra bilder utan stativ, med blixt blir det mörkt och konstigt och utan blir det suddigt av för lång exponeringstid tyvärr. Nu sitter jag och funderar på om jag ska slå till på en minidator, vi får se hur det blir...


Dagens från Skara



Här kommer en dagens (eller gårdagens egentligen) från Skara. Domkyrkan var väldigt vacker och staden jättesöt men väldigt liten och med väldigt få butiker vilket var lite förvånande. Ska lägga upp lite bilder från staden snart men först dagens.



Kläder = Kavaj H&M, topp Gina Tricot, haremsbyxor Ellos, ballerinas H&M, halsband Marc Jacobs, väska Dior, solisar Dolce & Gabbana, örhängen Gold Digger..

Ellos, igen...



Jag kan verkligen inte hålla mig borta från Ellos, bara för att jag har konto där tror jag att det är gratis vilket det ju långt ifrån är. Hur som helst är detta det jag beställt senast. Tänkte mig klänningen med jeansjacka och gladiatorsandaler och overallen med högklackat och något snyggt stort halsband. Har ett jättefint brunt flätat läderskärp som jag snott av Brian som jag tänkte använda till overallen. Det mesta jag beställer från Ellos brukar dock åka tillbaka pga dålig kvalitet och passform men ibland är sakerna riktigt fina. Nu åker jag iväg till Skara till på onsdag kväll!

Mer om växthuset, igen...



Tyvärr har alla fruktträden blommat ut nu men det var vackert medan det varade, vi har en liten fruktträdgård med urgamla knotiga äppel och päronträd som ger underbar frukt, om än lite mer än vad jag klarar av att göra pajer och äppelmos på. Som tur är har ju min ponny kommit hem så han och hans kompisar ställer nog upp och hjälper till att äta de hundratals kilo äpplen det blir på hösten. Växthuset som nu börjar bli mer och mer färdigt skymtar fram bakom grenarna.



Brian och Gabriel har med väldigt, och då menar jag väldigt, lite hjälp från mig jobbat på växthuset hela helgen och jag har jobbat på mitt senaste sopprojekt. Hittade några gamla vitrinsskåpsdörrar i en grovsophög i närheten så nu ska de målas och omvandlas till en skärm att ha vid gästsängen på övervåningen. Jag har också varit ank- och kaninvakt i stallet där Bilbo bor så nu är jag mer sugen än någonsin på att skaffa ankor igen. Jag och Gabbe var uppe och fixade med djuren på söndagsmorgonen, åkte och badade hundarna och skulle sedan låna lite verktyg av Ann Sofie och Hannes varpå vi givetvis fick bensinstopp när vi skulle åka därifrån. Typiskt mig att ständigt vara byfånen, men någon måste ju göra det...



På lördagen var jag inne i huset och lagade mat, vi har verkligen njutit av goda luncher ute i trädgården den här helgen, när ambulanshelikoptern åkte så nära över vårt tak att jag, nyfiken så klart, var tvungen att gå ut och spana. En granne på andra sidan åkern från oss hade blivit akut sjuk men han är på bättringsvägen nu och fick i alla fall åka helikopter till sjukhuset. Undrar om de blir arga om man fejkar sjukdom så man får åka helikopter, jag vill så gärna!?



Så här ser i alla fall växthuset ut nu, visst blir det fint? Gud vad det ska bli roligt när det är klart så man kan vara därinne, Brian vill sätta in en gammaldags vedspis så man kan elda så vi kan sitta där mitt i vintern. Nu ska jag sluta tjata om växthuset för en liten tid i alla fall och istället roa mig med att måla det. I morgon åker jag till Skara med Lina och kommer tillbaka på onsdag kväll så jag vet inte riktigt hur mycket jag kommer att hinna blogga i veckan, måste skaffa mig en bärbar dator.

Dagens klädsel



Sådär, då har man lugg då! Blev riktigt nöjd med både luggen och mina blonda hårförlängningar. Ikväll blir det baluns på lokala haket, blir nog lite bekvämare skor då, annars tror alla härute att man blivit tokig så det får väl bli gummistövlar eller något annat lantligt. Dagens blev kavaj H&M, klänning Matthew Williamson for H&M, skor köpta på Tradera, väska Chloé Paddington.

Frisörbesök



God morgon mina vänner. Idag bär det av till frisören, ny hårförlängning och lite ljusare färg. Funderar på att köra Charlotte Perellifrisyr fast blond, dvs toklångt med pannlugg. Så här blev det i ett roligt frisyredigeringsprogram jag provade. Den blonda färgen är ju mest grå förstås men det var lite roligt att leka en stund! Kolla in den sidan här!
Jag hoppas att alla ni ska gå och rösta i EU-valet, bättre att rösta blankt än inte alls. PÅ DN kan man göra ett snabbt test för att se vilket parti man ligger närmast, ett väldigt ytligt men ändå kul sätt att se vad de olika partierna har för åsikter. Testet finns här. Själv blev jag piratpartist, ska sätta mig in lite djupare i saken så får vi se vad det blir, är ju lite svag för Marit Paulsen som värnar om djuren så vi får se.



Så här hade jag tänkt mig fast blond. Vad tror ni, blir jag lika snygg som Charlotte?!

Härlig helg



I lördags hade vi sillunch Britte, Lina och jag hemma hos mig, titta gärna in på min hemsida, där finns recept på lite av vad vi åt som tex gravad lax och matjestårta. Vi satt ute ända till tio på kvällen, det är så härligt ute nu att man aldrig vill gå in. Värmen är inte det viktigaste för mig men alla blommor och det krispigt gröna överallt kan jag aldrig se mig mätt på. På söndagen var vi nere och badade med hundarna, när hela hundkompisgänget på fem stycken är samlat är de som en flock vildhundar, särskilt mina som bara hoppar och skäller hela tiden, men söta är de!







Nya skor



De här snyggingarna damp ner i brevlådan hos mig idag, visst är de snygga?! Tror att de ska få komma ut och leka med min Matthew Williamsonklänning snart! Jeansjacka eller orkesterkavaj till, det är frågan, oj vilka problem...

J Dauphin



J Dauphin är ett smyckesmärke som jag verkligen gillar, grundat av svenska designern Johanna Dauphin och säljs lite varstans i världen, här finns smyckena bla på NK Details. De är ganska dyra men jag funderar på att spara ihop till halsbandet som jag verkligen älskar men sedan slog det mig att det ju måste vara ganska enklet att göra ett eget. Vi får se om jag kommer i pysslartagen framöver!

RSS 2.0
Bloggtoppen.se