Nyårsdoppet

På nyårsdagen var det dags för det traditionsenliga Nyårsdoppet i Ystad. Vi var bara åskådare men nu är det dags att börja skissa på badkostymen inför nästa år, för då ska jag definitivt vara med. Det händer så otroligt mycket roliga saker här nere hela tiden.
Kanske generaliserar jag en aning nu men skåningar är verkligen sådär glada, välkomnande, ystra, godmodiga och lite smågalna som jag alltid föreställt mig och jag älskar det! Har aldrig träffat så många roliga, trevliga, kreativa och intressanta människor i hela mitt liv tidigare än vad jag gjort under de månader vi bott här.
Finns ju självklart mängder av intressanta och snälla människor överallt och jag har flera jättebra vänner från Roslagen och Stockholm men det känns lättare att få till den första kontakten med folk här och jag tycker det finns en mer positiv och hoppfull attityd. Istället för "det går inte" och "det kommer aldrig att fungera" hör man mer "vi provar och ser" eller "vilken bra/rolig idé".
Kanske är det jag som är nykär och överdriver lite men med tanke på hur många småföretag, gårdsbutiker, ateljéer och liknande som ligger här måste det ju finnas någon sanning i det. Om det är så hoppas jag att det sprider sig uppåt.
Må alla nordbor bli lite galna och slänga sig i vattnet med kokosnötter i händerna varje nyårsdag!

Kommentarer
Postat av: Eleonore

Wow vilka härliga bilder, vilka bakhjältar :D Jag hade då aldrig vågat ge mig ut där!

2012-01-06 @ 11:15:15
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Postat av: ella

hihi vaD kallt!!=)

2012-01-06 @ 15:48:55
URL: http://farytaleinblue.blogg.se/
Postat av: linda

Kan tänka mig att det är stor skillnad på människor där och här. Min bästa vän är från Jönköping och han är bara så jäkla härlig om man jämför med många stela typer från Sthlm. Min första detoxkur gick sådär men nu är jag inne på en annan och den går bra. Behövde äta lite mera för den andra var för tung för min lilla kropp. Denna med hjälpmedel går bättre.

2012-01-06 @ 23:55:56
URL: http://soullfood.blogg.se/
Postat av: Frikadellen

Först såg jag bilderna och tänkte utomlands. Sen tittade jag igen. Och insåg att människorna tamejfanken badade i Sweden. Starkt.

2012-01-10 @ 20:59:04
URL: http://frikadellen.blogg.se/
Postat av: Helena

Vilka härliga bilder, men brrr vad kallt. det skulle jag aldrig klara. Är just hemkommen från en underbar middag på The Ivy! Jag tror faktiskt att det är mitt favoritställe här! De hade gasbrännare så det var varmt och skönt fast klockan var nio på kvällen.

2012-01-11 @ 07:06:16
URL: http://beverlyhills.blogg.se/
Postat av: curlingmamman

Såg ju inte det minsta kallt ut! kram

2012-01-13 @ 06:43:45
URL: http://blogg.amelia.se/curlingmamman/
Postat av: LIENE

Härliga bilder:)

2012-01-13 @ 11:30:44
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Alexandra - Pysselmaniker

Oh, det där låter kallt! Tror aldrig jag skulle våga hoppa i plurret så tidigt på året (jag är en riktig badkruka).

Vilken härlig inställning med "vi provar och ser". Så borde vi alla tänka istället för att se det från en negativ sida på direkten =)

2012-01-17 @ 18:32:26
URL: http://pysselmani.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Jag har placerat min blogg i Norrtälje på bloggkartan.se Bloggtoppen.se